نیویورک- ایرنا- سازمان ملل متحد حمله به کاروان حافظان صلح سازمان ملل در کشور آفریقایی مالی را محکوم کرد.

 دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد که صبح چهارشنبه در کشور مالی، هفت صلحبان توگوئی سازمان ملل بر اثر برخورد وسیله نقلیه آنها با بمب دست ساز در منطقه باندیاگارا در مرکز مالی کشته شدند و سه تن دیگر به شدت مجروح شدند.

دبیرکل سازمان ملل همچنین از مقامات مالی خواست که برای شناسایی عاملان این حمله از هیچ تلاشی دریغ نکنند تا آنها را به دست عدالت بسپارند.

خبرگزاری رویترز به نقل نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در مالی چهارشنبه شب اعلام کرد در انفجار یک بسته انفجاری در مسیر کاروان حامل صلحبانان در مرکز این کشور ۵ صلحبان کشته شدند.

به گزارش ایرنا از رویترز، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد بدون اشاره به محل وقوع این انفجار تروریستی تنها اعلام کرده بودند که سه تن دیگر نیز در این انفجار انفجاری زخمی شدند.
روز جمعه گذشته نیز کاروان حامل صلحبانان در مسیر شهر کیدال به جاو واقع در شمال مالی، هدف حمله عناصر مسلح ناشناس قرار گرفت و به دنبال آن یک تن کشته و سه تن دیگر زخمی شده بود.

۱۳ هزار و ۲۸۹ سرباز و ۱۹۲۰ افسر پلیس در قالب نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد خدمت می‌کنند که در ۲۵ آوریل ۲۰۱۳ و پس از بحران امنیتی در مالی ایجاد شده است.

از زمان حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در مالی در سال ۲۰۱۳ تاکنون ۲۵۰ تن از آنها در حملات و انفجارها کشته شدند.

جمهوری مالی در غرب آفریقا چندین تلاش را برای کودتا تجربه کرده است. در سال ۲۰۱۲، ارتش «احمد تومانی توره» را سرنگون و یک کمیته نظامی به رهبری «احمد سانوگو» انحلال دولت او را اعلام کرد. پس از چند سال در ادامه تنش‌های سیاسی در سال ۲۰۲۰، ارتش مالی رئیس جمهوری «ابراهیم بوباکار کیتا» را برکنار کرد اما تحریم‌های بین المللی مانع از قدرت گرفتن ارتش شد.

سازمان ملل همچنین اعلام کرد که عمیقا  نگران گزارش‌های مربوط به قتل هولناک ۱۱ نفر در شهرستان سالینگی در شمال غربی منطقه ساگاینگ در میانمار است که بنا بر گزارش‌ها صبح سه‌شنبه توسط ارتش به انتقام از حملات اخیر شبه‌نظامیان هدف گلوله قرار گرفتند و سوزانده شدند.

سازمان ملل اضافه کرد که گزارش های موثق حاکی از آن است که پنج کودک نیز در میان کشته شدگان هستند.

سازمان ملل متحد تاکید کرد ما شدیدا چنین خشونت‌هایی را محکوم و به مقامات نظامی میانمار تعهداتشان بر اساس قوانین بین‌المللی برای تضمین امنیت و حفاظت از غیرنظامیان را یادآوری می‌کنیم. افرادی که مسئول این اقدام شنیع هستند باید پاسخگو باشند.

سخنگوی سازمان ملل گفت که سازمان ملل بارها خشونت نیروهای امنیتی و نیروهای مسلح میانمار را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرده است. چنین خشونتی کاملاً غیرقابل قبول است و پاسخی یکپارچه و قاطع بین المللی را می طلبد.

به گزارش سازمان ملل، از زمان کودتای نظامی در یکم فوریه تا ۸ دسامبر، نیروهای امنیتی میانمار بیش از یک هزار و ۳۰۰ فرد غیرمسلح، از جمله بیش از ۷۵ کودک، را با استفاده از نیروی کشنده یا هنگام بازداشت به قتل رسانده اند.

به گزارش ایرنا، میانمار از زمان کودتا تاکنون درگیر تنش و ناآرامی بوده است؛ کودتایی که به یک دهه دموکراسی در این کشور پایان داد. در خشونت‌های ماه‌های اخیر در این کشور بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن کشته شده‌اند. 

طرح نقشه راه مصوب آ. سه. ‌آن شامل تعهدی به گفت‌وگو با همه طرف‌ها و اجازه دسترسی‌های انسان‌دوستانه و توقف خشونت‌ها بود. 

تاریخ طولانی دیکتاتوری نظامی و نقض حقوق بشر در میانمار یکی از مسائل دشوار مورد بحث در اتحادیه‌ آ. سه. ‌آن بوده که وحدت این سازمان و سیاست عدم مداخله را به آزمایش گذاشته است. 

میانمار از آغاز کودتا در این کشور با سرکوب مرگبار معترضان، فروپاشی اقتصادی و مهاجرت دسته جمعی پناهجویان رو به رو شده است. 

 همچنین افزایش گسترش ویروس کرونا در این کشور، سیستم بهداشت را مختل کرده و در ماه‌های گذشته منجر به وقوع فاجعه انسانی در این کشور شده است.