مهاباد- ایرنا- معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: هشت هزار روستای در معرض خطر کشور برای مقابله با بحران های احتمالی شناسایی شده‌ است تا براساس اولویت نسبت به مقاوم سازی آنها اقدام شود.

به گزارش ایرنا، محمدرضا شاملو روز پنجشنبه در جلسه بررسی طرح های هادی روستاهای شهرستان مهاباد اظهار داشت: یکی از برنامه های اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بازسازی و رسیدگی به روستاهای در معرض خطر بلاهای طبیعی است تا قبل از اتفاق و حوادث غیرمترقبه نسبت به ایمن سازی آنها اقدام شود.

وی با بیان اینکه مقاومت و ایمن سازی این روستاها براساس اولویت در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: امسال همچنین در قالب طرح ایمن سازی روستاها، ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که تاکنون تا این فصل از سال ۶۰ میلیارد تومان آن محقق و در بین استان های مختلف توزیع شده است.

برای سال ۱۴۰۱ برای هر واحد مسکونی پرداخت تسهیلات به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به مجلس پیشنهاد شده است که در قالب بودجه سال آینده به تصویب برسدمعاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: برای ایمن سازی منازل مسکونی در قالب احداث مسکن و ترمیم آنها میزان تسهیلات امسال از ۵۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش داده شد و برای سال ۱۴۰۱ نیز برای هر واحد مسکونی مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به مجلس پیشنهاد شده است که در قالب بودجه سال آینده به تصویب برسد.

شاملو ، با اشاره به گلایه روستاییان نسبت به دریافت مرحله ای وام مسکن، اضافه کرد: اهدای تسهیلات مسکن به صورت چهار مرحله بوده تا فرد متقاضی نسبت به رعایت اصول مهندسی اقدام کرده و همچنین راستی آزمایی هزینه ها برای بنیاد مسکن مشخص شود.

وی با اشاره به اینکه تمام دغدغه دولت کمک و حمایت از روستاییان است، گفت: وام های پرداختی به صورت سود ۱۸ درصد است که دولت حدود ۱۳ درصد آن را به بانک های عامل پرداخت کرده و مابقی که تنها کارمزد انجام مراحل پرداخت وام است، توسط روستاییان پرداخت می شود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه ۶۲ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد، گفت: بسیاری از روستاهای کشور که دارای طرح هادی هستند به علت گذر زمان اکنون دوباره نیاز به بازنگری طرح هادی دارند.

شاملو ، با بیان اینکه بازنگری طرح هادی روستایی نیاز به تامین اعتبارهای ویژه دارد افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده سالانه ۱۰ درصد روستاهای هر استان باید مورد بازنگری طرح هادی قرار گیرد که ظرف ۱۰ سال آینده تکمیل شود.

وی با بیان اینکه منابع مالی دولت در همه بخش ها محدود است افزود: تنها برای بازنگری طرح هادی برای هر روستا به طور میانگین به پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز است که برای افق ۱۰ ساله به بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

بنیاد مسکن آماده پرداخت تسهیلات به روستاهای هدف گردشگری در قالب طرح های بوم گردی بدون محدودیت استوی با بیان اینکه آذربایجان غربی و به ویژه مهاباد دارای پتانسیل گردشگری است، اظهار داشت: برای روستاهای هدف گردشگری نیز در قالب طرح های بوم گردی بدون محدودیت و در صورت درخواست، آماده پرداخت تسهیلات هستیم.

در ادامه این جلسه که با حضور نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان غربی و  فرماندار مهاباد برگزار شد، نماینده دهیاری، بخشداری و شوراهای روستا این شهرستان به بیان مشکلات خود پرداختند.

مهاباد با ۲۴۵ هزار نفر جمعیت دارای ۱۹۲ روستا در قالب ۲ بخش مرکزی و خلیفان است.