تهران- ایرنا- دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، با تاکید بر اینکه همه همّ و غمّ احزاب، فعالان سیاسی و مسوولان باید مبتنی بر حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی باشد، گفت:‌ دولت چند مگاپروژه برای جهش اقتصادی کشور تعریف کند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جامعه اسلامی مهندسین، محمد رضا باهنر روز پنجشنبه در نشست فصلی دبیران شعب استانی و اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین، گفت: باید از دولت سیزدهم دفاع و حمایت کنیم اما نقدها و پیشنهادهای خود را به امید بهتر شدن خدمت به مردم عزیز به اطلاع دولت و مسوولان دولتی باید برسانیم و تلاش کنیم سرمایه اجتماعی ما آسیب نبیند. همه همّ و غمّ احزاب، فعالان سیاسی و مسوولان دولتی باید مبتنی بر حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی باشد.

رییس جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری، حضور آیت‌الله رییسی میان مردم را لازم عنوان کرد و افزود: یکی از نقاط ضعف جدی دولت قبل عدم ارتباط خوب با مردم بود. اما قبلا هم تاکید کرده‌ام که باید ضمن ارتباط خوب با مردم، با خردمندی مشکلات مردم را حل کرد. مشکلات ساختاری، بودجه ای، معیشتی و ... در کشور رفع نمی‌شود مگر اینکه موضوع تولید حل شود.

باهنر خاطرنشان کرد: پرهیز از روزمرگی برای دولتمردان بسیار ضروری و لازم است دولت چند مگاپروژه برای جهش اقتصادی کشور تعریف کند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه مردم طعم شیرین تحقق وعده‌های دولت انقلابی را بچشند، گفت: در این راستا باید با پافشاری بر منافع ملی از رویکردهای دولت حمایت کرد تا اگر نقدی هست، منصفانه و عالمانه بیان شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه با اشاره به نقش احزاب در اداره کشور، گفت: احزاب باید فعال باشند و ضمن کمک به دولت، نقد و پیشنهاد داشته باشند. ممکن است ده ها پیشنهاد به دولت داده شود ولی فقط یکی از آنها اجرایی شود. نباید ناامید شد و این مسیر را تشکل ها و احزاب باید ادامه دهند.

باهنر افزود: باردیگر تاکید می‌کنم برای اجرای مردمسالاری دینی در کشور، ناگزیر از داشتن چند حزب فراگیر و قدرتمند چارچوب‌دار هستیم و بدانیم که نظام ولایی با احزاب هیچ منافاتی ندارد.

وی درباره احزاب اصولگرا هم گفت: احزاب اصولگرا باهم باشند و شورای وحدت و ائتلاف و ... ضمن اختلاف سلیقه‌ها باید بتوانند باهم کنار بیایند و به دولت کمک کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا شیخ عطار سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در آلمان و دیپلمات کهنه کار کشورمان به بیان سخنانی درباره مذاکرات هسته ای وین پرداخت. شیخ عطار به پیشینه مذاکرات و بد عهدی‌های صورت گرفته در این موضوع پرداخت.

وی ادامه داد: در این دور مذاکرات سناریوهای مختلفی وجود داشت که به ۵ مورد می توان اشاره کرد. در نهایت مقرر شد نخست مذاکرات ادامه یابد و دوم در نقشه راه مذاکره کنندگان مذاکرات به شکل عزتمندانه و براساس شروط و چارچوب‌های مشخص شده از سوی شورای عالی امنیت ملی و مصوبات مجلس شورای اسلامی باشد.

شیخ عطار افزود: ترکیب تیم مذاکره کننده که بر خلاف باند مشهور نیویورکی‌ها بود موجب غافلگیری طرف‌های غربی شد. در ترکیب قبلی اولا مطابق اعتقادات آقای ظریف تعداد محدود بود، در اوایل که اصلا مذاکره کننده‌های اقتصادی وجود نداشت و همچنین از شخصیت‌های برجسته حقوقی هم کمتر استفاده شده بود. اما در این دوره مذاکرات، ترکیب مذاکره ما به نظر ترکیب کاملی بود، ضمن اینکه برای اولین بار پیشنهاد متن را هیات ایرانی داد و این به نظر من حرفه‌ای گری دیپلماسی است‌.

دیپلمات سابق کشورمان گفت: ما دو متن دادیم که یکی راجع به تحریم‌ها بود و دیگری راجع به فعالیت‌های هسته‌ای بود و این کار دست غربی ها را بست. چرا که آنها درپی نگه داشتن تحریم‌های قبل از برجام بودند و درباره تحریم‌های بعدی هم می خواستند چانه زنی کنند.

شیخ عطار یادآور شد: غربی‌ها در مذاکرات درپی دورکردن جمهوری اسلامی ایران از الهام بخشی در جهان هستند و متاسفانه بسیاری در داخل کشور هم این هدف غربی ها را درک نکرده اند. بنابراین غربی‌ها با ابتکاراتی که هیات مذاکره کننده ما به خرج داد در بن بست قرار گرفتند و چون با اهدافشان فاصله زیادی داشت و فعلا میز مذاکره را ترک کردند و به پایتخت‌های خودشان بازگشتند.