با کمرنگ شدن روند ابتلا به سویه دلتا، در روزهای جدید سویه جدید کرونا به نام "اومیکرون" در برخی نقاط جهان عرض اندام کرده است و زنگ خطر ابتلا به این سویه در ایران نیز به صدا درآمده است؛ هرچند هنوز ابتلایی به این سویه در کشور گزارش نشده اما خطر در کمین است و کارشناسان رعایت پروتکل های بهداشتی را تنها راه پیشگیری می دانند.
در شبانه روز گذشته در استان های لرستان، گیلان، گلستان، قم، مرکزی، هرمزگان، بوشهر، خراسان شمالی و سمنان هیچ فوتی کرونایی ثبت نشد و استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، اردبیل، همدان، مازندران و خوزستان نیز تنها یک مورد مرگ و میر کرونایی داشتند.
همچنین تا کنون ۵۸ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۴۲۴ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۴۵ هزار و ۴۰۸ نفر دُز دوم و ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۵۷۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۹ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۴۰۶ دُز رسیده است.
در حال حاضر ۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۸۴ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
از آنجا که امروز سالروز میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار بود و پرستاران در حدود ۲۲ ماه گذشته بیشترین نقش را در مهار کرونا داشتند، مراسم هایی به منظور تجلیل از تلاش های آنان در نقاط مختلف کشور برگزار شد.
رییس جمهور که امروز در یازدهمین سفر استانی به لرستان سفر کرده است در آیین ویدیو کنفرانسی روز پرستار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مسوول پیگیری معوقات، پرداختی های کادر درمان و مطالبات آنها کرد و گفت: اگر بودجه های موجود کافی نیست سازمان برنامه و بودجه در راستای رفع مشکل کمک کند.
آیت الله رئیسی افزود: موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و طرحی قابل بررسی است و امروز نیازمند۱۵۰ هزار پرستار هستیم و پرستاران شاغل و افرادی که کارآزموده و با تجربه هستند در اولویت جذب قرار دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز که امروز در آیین تجلیل از پرستاران منتخب در مشهد سخن می گفت، بیان کرد: در دوران همه گیری کرونا ۲۰۵ نفر از مدافعان سلامت به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که نیمی از شهدای مدافع سلامت از جامعه پرستاری بودند.
بهرام عین اللهی افزود: در دوران شیوع کرونا، در بسیاری از کشورها که در حوزه پزشکی و پرستاری الگوی دیگر کشورها هستند، بیماران بر روی زمین ماندند و خدمات مناسبی دریافت نکردند و این در حالی است که در این مدت با همت جامعه پزشکی و به ویژه پرستاران کشورمان هیچ بیماری روی زمین نماند.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در استانها
امروز خبرنگار ایرنا در اردبیل خبری را با عنوان "بستری های کرونا در بیمارستانهای اردبیل به ۱۴۴ نفر کاهش یافت" منتشر کرد که این خبر حکایت از تداوم روند کاهشی شدن بستری در بیمارستان های این استان دارد. براساس اعلام ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، درشبانه روز گذشته ۲۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شده و ۲۶ نفر نیز با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شدند.
خبرنگار ایرنا در خرم آباد نیز امروز مطلبی با عنوان "شمار مبتلایان کرونا در لرستان به ۱۹۶ هزار و ۴۸۱ نفر رسید" منتشر کرد که به نقل از معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: طی شبانه روز گذشته در این استان مرگ بر اثر کرونا ثبت نشده است. براساس خبر منتشر شده ۶۳بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۱۹۶ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده است.
در البرز هم طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۳ بیمار کووید۱۹ بستری شدند و براساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی این استان، اکنون ۲۴۱ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
همچنین خبرنگار ایرنا در شهرکرد در خبری به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از فوت یک بیمار مبتلا به کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: با احتساب فوتی جدید مجموع قربانیان ویروس کرونا در استان به یک هزار و ۷۴۴ نفر رسید.
از همدان هم خبر رسید که یک نفر دیگر در این استان طی ۲۴ ساعت گذشته قربانی کرونا شده است و در این مدت ۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده اند.
آخرین خبرها از روند واکسیناسیون در کشور
از خوزستان خبر رسید که دبیر شورای سلامت اهواز گفته است تاکنون پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در استان خوزستان تزریق شده است و حدود سه میلیون و ۵۰ هزار نفر نیز در این استان حداقل یک دُز واکسن را دریافت کرده اند.
مدیرکل زندانهای استان قزوین هم بیان کرده است که ۸۰ درصد جمعیت زندانیان این استان با دریافت ۲ دُز از واکسنهای برکت، سینوفارم یا آسترازنکا به طور کامل در مقابل ویروس کرونا واکسینه شدهاند.
همچنین رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان املش در استان گیلان اعلام کرده است که ۳۳ هزار و ۳۳۵ نفر از جمعیت ۴۱ هزار نفری شهرستان املش دُز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند که ۸۳ درصد از جمعیت این شهرستان را شامل می شود.