سنندج- ایرنا- برگزاری مسابقات ملی مهارت در رشته توسعه نرم افزارهای موبایل به میزبانی شهر سنندج، قرار گرفتن هفت شهر استان در وضعیت آبی کرونا، برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه کردستان و دستگیری یک مفسد اقتصادی در شهر سقز عناوین چند خبر از رویدادهای مهم استان در هفته گذشته است.

به گزارش ایرنا، نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در رشته توسعه نرم افزارهای موبایل از ۱۴ تا ۱۸ آذرماه در شهر سنندج برگزار شد که ۲۰ تیم از ۱۰ استان کشور در این رقابت‌ها حضور داشتند.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در آیین افتتاحیه این مسابقات در شهر سنندج اظهار داشت: امسال از ردیف اعتبارات مربوط به تبصره ۱۸ قاتون بودجه، ۳۲۰ هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی اختصاص یافته که ۱۰ هزار میلیارد ریال آن مربوط به حوزه فنی و حرفه ای و توسعه رشته‌های مهارتی است.

امیر میمنت‌آبادی افزود: این تسهیلات در حساب بانک‌ها از جمله بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید قرار می گیرد و با بهره کم و شرایط آسان به متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به فراهم بودن زمینه برای فعالیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در زمینه مهارت آموری، اضافه کرد: اکنون شرایط برای راه‌اندازی مراکز فنی و حرفه‌ای آسان شده و مجوز صدور فعالیت در مدت سه روز به متقاضیان ارائه می‌شود.

نظام آموزشی به سمت مهارت‌آموزی برود

استاندار کردستان نیز در این مراسم گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به مهارت آموزی نیاز داریم و نظام آموزشی ما باید به سمت تربیت کردن جوانانی ماهر و دارای حرفه برود.

اسماعیل زارعی کوشا اظهار داشت: جامعه را باید به سمت مهارت آموزی سوق داد و نظام آموزشی هم نیاز است اصلاح شود و نوجوانان و جوانانی با مهارت نربیت کنیم.

وی موضوع مهم امروز کشور و کردستان را بحث اشتغال و بیکاری دانست و افزود: فرهنگ پشت میز نشینی از دهه های قبل به کشور ما تزریق شد که باید این عادت اصلاح شود، چراکه ما نیازمند اشتغال مولد در عرصه‌های مختلف هستیم.

استاندار کردستان یکی از مزیت‌های جوانان کردستان را پیشگامی در حوزه نرم افزار موبایل دانست و ادامه داد: در همه نقاط کشور، ظرفیت های بسیار ارزشمنری وجود دارد که باید با تمرکز بر مزیت‌های نسبی و رقابتی، شاهد شکوفایی و عبور از نارسایی ها باشیم.

برگزیدگان مسابقات ملی مهارت در سنندج معرفی شدند

آیین اختتامیه نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در رشته توسعه نرم افزارهای موبایل پس از چهار روز رقابت شرکت کنندگان با یکدیگر، روز ۱۸ آذرماه با معرفی برگزیدگان در سنندج برگزار شد.

در پایان این مسابقات، "امیرحسین آقاجری" از استان خوزستان به مدال طلا دست یافت، "مهدی ایرانمنش" از استان کرمان مدال نقره را از آن خود کرد و "نادیا مردوخی " از دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان هم مدال برنز را کسب کرد.

"محمد ناصرپور" و "علی زمانی" از استان آذربایجان شرقی، "علیرضا طغیانی" و "آرمین آصفی" از استان البرز، "سینا دالوند" از استان لرستان و "متین عباسپور" از استان خراسان رضوی نیز دیپلم افتخار این دوره از مسابقات را به خود اختصاص دادند.

قرار گرفتن هفت شهر کردستان در وضعیت آبی کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بر اساس آخرین رنگ بندی کرونا در کشور، هفت شهر استان در وضعیت آبی و سه شهرستان هم در وضعیت زرد قرار دارد.

دکتر فرزین رضاعی اظهار داشت: در حال حاضر سنندج، بانه و بیجار در وضعیت زرد و سقز، دیواندره، مریوان، سروآباد، قروه، دهگلان و کامیاران هم آبی هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه شهرستان‌هایی که در واکسیناسیون علیه کرونا پیشتاز هستند، آمار ابتلا، بستری و مرگ و میرهای ناشی از کرونا به طور چشمگیری کاهش یافته است، یادآور شد: بررسی‌ داده های چهار ماه گذشته نشان می دهد ۹۱ درصد افراد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و ۷۸ درصد فوتی‌ها در کردستان، واکسن دریافت نکرده بودند.

ثبت ملی ۱۰ اثر میراث ناملموس کردستان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان گفت: در جلسه شورای ملی ثبت میراث‌ فرهنگی ناملموس که در وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، استان کردستان به دفاع از ۱۰ پرونده میراث ناملموس پرداخت.

یعقوب گویلیان با بیان اینکه تمامی این پرونده‌ها با توجه به ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان از این منطقه انتخاب شده بودند، افزود: سهمیه استان کردستان در سال ۱۴۰۰ تعداد هفت پرونده بود که سه پرونده اضافه بر تعهد استان ارائه شد.

وی ادامه داد: توانستیم این ۱۰ اثر واجد شرایط شامل معماری خشکه‌چین هورامان، رسم جمعانه در هورامان، شیوه تهیه آش آیینی هلوشین، شیوه تهیه نان گیته‌مژگی، مهارت ساخت کرسی قرآن، مهارت ساخت شانه چوبی، مهارت ساخت لتری (دوک نخ‌ریسی)، شیوه ساخت تسبیح ون، بازی قولان و بازی خلیران را ثبت ملی کنیم.

شناسایی عاملان قطع درختان در مریوان

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مریوان گفت:‌ عاملان قطع درختان جنگلی در این شهرستان شناسایی و پرونده تخلف آنها به مراجع قضایی ارسال شده است.

آزاد نامداری اظهار داشت: به دنبال گزارش مردم مبنی بر قطع درختان باارزش جنگلی روستای "که له وینجه"؛ ماموران یگان حفاظت از منابع طبیعی مریوان به محل اعزام و با همکاری اهالی روستا قصد دستگیری متخلفان را داشتند اما آنها با مشاهده ماموران و اهالی روستا از محل فرار کردند.

وی یادآور شد: از متخلفان در حین فرار یک دستگاه موتور سیکلت، اره موتوری، تبر و دیگر وسایل غیرمجاز ضبط و به اداره منابع طبیعی شهرستان مریوان منتقل شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مریوان با تشکر از اهالی روستای "که له وینجه" گفت:‌ با گزارش به موقع اهالی این روستا و حضور به موقع نیروهای یگان حفاظت از منابع طبیعی از قطع بیشتر درختان جنگلی این منطقه جلوگیری شد.

۱۴۰ میلیارد تومان برای تامین آب شهرهای سقز و بانه نیاز است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: برای تکمیل و بهره‌برداری سدهای چراغ ویس سقز و عباس‌آباد بانه و تامین آب شرب پایدار این شهرها، یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

آرش آریانژاد اظهار داشت: فقط ۲ درصد کار احداث سدهای چراغ ویس و عباس آباد باقی مانده اما به دلیل اینکه ردیف اعتباری در بودجه ندارد، بهره‌برداری از این سدها به تاخیر افتاده و مشکلات زیادی از لحاظ تامین آب برای مردم شهرهای سقز و بانه به وجود آمده است.

وی اضافه کرد: برای بهره‌برداری از سد عباس آباد بانه حدود ۵۰۰ میلیارد ریال و سد چراغ ویس سقز ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا مشکل کم آبی در این شهرها رفع شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان بر لزوم تخصیص اعتبار مورد نیاز برای تکمیل سدهای ذکر شده تاکید کرد و ادامه داد: تاکنون برای ساخت سدهای چراغ ویس و عباس آباد بانه ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

اولین فیلم زامبی محور ایران در کردستان ساخته شد

فیلم کوتاه آرگون به کارگردانی شورش وکیلی کارگردان کردستانی به عنوان اولین فیلم زامبی محور ایران بعد از طی مراحل فنی و پست پروداکشن آماده نمایش شد.

کارگردان فیلم کوتاه آرگون در این خصوص اظهار داشت: این فیلم که در ژانر وحشت و سابژانر زامبی قرار دارد روایت چند نفر است که در شهری زامبی زده در یک گاراژ متروکه پناه گرفته اند که با مشکلی مواجه می شوند و سعی در حل آن دارند.

شورش وکیلی با بیان اینکه این فیلم اولین فیلم زامبی محور ایران است، گفت: پدیده زامبی که بیشتر در فیلم‌های هالیودی به آن پرداخته شده در ایران برای اولین بار تولید شده و تلاش کرده ایم این موضوع را بومی سازی کرده و از طریق لوکیشن های بومی و فرهنگ و زبان کردستان به آن بپردازیم.

وی یادآور شد: این فیلم با حمایت صندوق هنرمندان و در شهر سنندج فیلمبرداری شده و با زبان کردی رایج این منطقه (کردی اردلانی) ساخته شده است.

تمام روستاهای بالای پنج خانوار کردستان از برق بهره‌مند هستند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: ضریب نفوذ برق در روستاهای بالای پنج خانوار استان ۱۰۰ درصد بوده و روستای محروم از انرژی وجود ندارد.

هیوا لهونیان اظهار داشت: همه روستاهای کردستان از انرژی برق برخوردار بوده و در نقاطی که این امکان وجود نداشت، برق آن روستاها از انرژی خورشیدی تامین شده است.

وی از وجود بیش از ۷۰۱ هزار مشترک برق در استان خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری نیز از برق بهره مند است و ۴۹۶ هزار مشترک در شهرها و ۲۰۵ هزار مشترک نیز در روستاهای استان ساکن هستند.

۶۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در مرزهای کردستان کشف شد

فرمانده مرزبانی کردستان گفت: به منظور مقابله با ورود و خروج کالای قاچاق، طرح عملیاتی رعد ۶ در مرزهای حوزه بانه و مریوان اجرا و توفیقات چشمگیری در این زمینه کسب شد.

سرهنگ محمدعارف سپهری اظهار داشت: مرزبانان در اجرای این طرح موفق شدند، ۷۷ دستگاه استخراج ارز دیجیتال، ۵۶۸ راس دام سبک و سنگین، ۳۸ هزار و ۶۷۴ لیتر سوخت، ۲ هزار و ۱۸۰ ثوب البسه، ۹۹ دستگاه لوازم صوتی و تصویری، ۱۶۸ دستگاه کارتخوان، ۵۵۰ قطعه تجهیزات تلفن همراه و اقلامی دیگر از قاچاقچیان کشف کنند.

وی با اشاره به دستگیری ۳۳ قاچاقی و توقیف ۱۸ دستگاه خودرو، ادامه داد: برابر اعلام کارشناسان، ارزش ریالی کالاهای مکشوفه ۶۳ میلیارد ریال برآورد شده است.

صلح و سازش یک پرونده قتل در کردستان پس از ۶ سال

معاون قضایی رییس کل دادگستری کردستان در امور شوراهای حل اختلاف گفت: یک پرونده قتل، پس از ۶ سال، با تلاش اعضای شورای حل اختلاف شعبه زندان شهرستان سنندج به صلح و سازش ختم شد.

بهادر اسدی در تشریح این پرونده اظهار داشت: در سال ۱۳۹۴ بر اثر نزاع در شهرستان سنندج یک مورد قتل اتفاق افتاد که پس از دستگیری قاتل و طی مراحل دادرسی، رای به قصاص قاتل صادر شد.

وی افزود: با دستور دادستان، پرونده برای صلح و سازش به شعبه ویژه زندان شوراهای حل اختلاف شهرستان سنندج ارجاع شد و اعضای شعبه صلحی زندان شوراهای حل اختلاف شهرستان موفق شدند این پرونده قتل را پس از۶ سال با گذشت اولیای دم مختومه کنند.

برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه کردستان

مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر روز دانشجو با حضور مسوولان دانشگاه، اساتید و جمع زیادی از دانشجویان در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

رییس دانشگاه کردستان در این مراسم اظهار داشت: امسال شرایط بهتر از سال قبل شده و تعداد کمی دانشجو در مراسم حضور دارند اما طراوت و شادابی اصلی هنوز در دانشگاه احساس نمی شود.

رحمت صادقی با تاکید بر اینکه دانشگاه به دانشجو زنده است و خون در رگ‌های آن به شمار می رود، ابراز امیدواری کرد تا هرچه زودتر شرایط حضور کامل فراهم شده و پویایی و سرزندگی  به دانشگاه برگردد.

وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی و روز دانشجو در کشورمان عقبه ۷۰ ساله دارد و سه ماه بعد از کودتای ۲۸ مرداد اعتراض دانشجویی شکل گرفت، افزود: با شهادت سه دانشجوی استعمارستیز، این روز در تاریخ ثبت شد و امروز این حرکت‌ها در گام دوم انقلاب ظهور و بروزهای مختلفی داشته است.

یک مفسد اقتصادی در سقز دستگیر شد

دادستان عمومی و انقلاب سقز گفت: در ادامه روند دستگیری ها در سقز و مبارزه با مفسدین اقتصادی شخصی که باعث اخلال در معیشت مردم شده بود توسط سربازان گمنام امام زمان ( عج) اداره اطلاعات شهرستان سقز و با دستور مرجع قضایی دستگیر و روانه زندان شد.

علیرضا رضاپور اضافه کرد: این متهم باعث اخلال در بازار گندم و به شیوه های گوناگون در امانت مردم خیانت کرده بود که دستگیر شد.

وی افزود: در همین راستا، شخص دیگری که از فامیل های شخص مذکور است تحت تعقیب است که امید می رود با تلاش شبانه روزی دستگاه های نظامی، انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی شهرستان دستگیر و روانه زندان شود.

رسانه‌ها منتقدانی منصف باشند

استاندار کردستان در جلسه شورای اداری استان در سنندج گفت: رسانه‌ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی باید منتقدانی منصف و در عین حال اطلاع‌رسان‌هایی معتمد برای مردم و مسوولان باشند.

اسماعیل زارعی‌کوشا شان و نقش رسانه را در جهان امروز بسیار بالا و ارزشمند عنوان و اضافه کرد: رسانه ها باید از چنبره باندبازی و جناح بازی افراد و گروه‌ها مبرا باشند و شان و جایگاه خود را برای اطلاع رسانی دقیق و آگاه کردن مردم حفظ کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تغییر مدیران در ابتدای فعالیت هر دولتی کاملا عادی است، افزود: با توجه به اینکه مدیریت ارشد استان نسبت به استان های دیگر با تاخیر تغییر یافت، بنابراین باید قدری سریعتر نسبت به ارائه خدمات به مردم و کارها اقدام کرد.

استاندار کردستان با بیان اینکه برای انتخاب مدیران تحت فشار هیچ کسی قرار نمی گیریم، اضافه کرد: مدیریت استان شرکت سهامی نیست که هر کسی سهمی برای انتخاب مدیران داشته باشد و بنای ما بر گزینش افرادی توانمند و پاکدست و کسانی است که توان سالم سازی دستگاه ها را دارند.

عملیات اجرایی طرح آبخیزداری و کنترل سیلاب در ۲ حوضه قروه آغاز شد

با هدف مدیریت کنترل سیلاب و کاهش هدررفت جریان‌های سطحی و نیز کنترل فرسایش و ممانعت از انتقال رسوب به پایین‌دست، عملیات اجرایی آبخیزداری روز جمعه ۱۹ آذرماه در ۲ حوضه شیخ‌جعفر و آجی‌چای قروه آغاز شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قروه در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح اظهار داشت: افزایش زمان تمرکز حوضه و تخلیه تدریجی هرزآب به منظور کنترل سیلاب، تغذیه بزرگترین آب آبخوان استان به میزان چهار میلیون متر مکعب در سال، توسعه ظرفیت کشاورزی و دامداری در منطقه و ایجاد فرصت به منظور استقرار پوشش گیاهی از دیگر اهداف این طرح است.

بهزاد شریفی‌پور با بیان اینکه مطالعات کامل و جامع این طرح طی ۱.۵ سال در سطح ۳۱ هزار هکتار انجام گرفته است، افزود: دشت قروه با کمبود منابع آبی مواجه است و آبخوانهای آن دچار تنش شده که اجرای این طرح می تواند در تغذیه مصنوعی نقش مهمی ایفا کند.

دولت برای رفع گرانی و تورم همت کند

امام جمعه سنندج در خطبه‌های نماز جمعه این هفته گفت: امروز بزرگترین دغدغه مردم کشورمان، گرانی و بالا بودن قیمت کالاها و مواد خوراکی است که می‌طلبد دولت برای رفع آن با جدیت تلاش کند.

ماموستا فایق رستمی اظهار داشت: شرایط اقتصادی امروز کشور از کرونا بسیار خطرناک‌تر است و دولت باید برای رفع نگرانی مردم و معیشت جامعه چاره‌ای بیندیشد و به وعده‌های خود مبنی بر کنترل بازار عمل کند.

وی با بیان اینکه فقرا و اقشار ضعیف جامعه در شرایط کنونی بیشترین آسیب را می‌بینند، افزود: هر روز قیمت مواد خوراکی افزایش می‌یابد و این قابل قبول نیست، لذا دولتمردان اگرچه تلاش خود را بکار گرفته‌اند اما باید همت بیشتری به خرج داده و برای کنترل این وضعیت اقدام کنند.

امام جمعه سنندج فقر و تنگدستی را بسیار خطرناک دانست و اضافه کرد: طبق فرموده پیامبر(ص)، فقر انسان را به کفر سوق می‌دهد، بنابراین امنیت معیشتی امری مهم در جامعه است و باید جدی گرفته شود و برای فراهم کردن زندگی همراه با آسایش، گام برداشت.

شکست تیم زارع باتری سنندج از مهمان خود خاتون بم

پنجمین هفته از رقابت‌های لیگ برتر فوتبال زنان ایران با برگزاری ۶ دیدار همزمان بعدازظهر روز جمعه آغاز شد و تیم زارع باتری نیز در ورزشگاه ملک‌نیای سنندج میزبان تیم خاتون بم بود.

در این دیدار تیم زارع باتری مقابل میهمان قدرتمند خود خاتون بم با نتیجه ۷ بر ۱ مغلوب شد تا دومین شکست این فصل خود را تجربه کرد.

در این دیدار برای تیم خاتون بم، زهرا قنبری، نگین زندی و مونا حمودی هرکدام ۲ گل و فاطمه گراییلی یک گل را وارد دروازه تیم میزبان کردند و تک گل زارع باتری را سمیرا محمودپور بازیکن کامیارانی این تیم وارد دروازه تیم حریف کرد

زارع باتری با این نتیجه ۶ امتیازی باقی ماند و به رده هفتم جدول رده‌بندی لیگ برتر سقوط کرد.

مطالبات برحق پرستاران پیگیری می‌شود

استاندار کردستان در دیدار با اعضای نظام پرستاری سنندج گفت: مطالبات و خواسته‌های مطرح شده از سوی پرستاران برحق است و در حد توان آنها را پیگیری می‌کنم.

اسماعیل زارعی‌کوشا در ادامه اظهار داشت: در ۲ سال گذشته جامعه سلامت درگیر تلاش و زحمت بسیار شدند اما دستاورد معنوی این تلاش‌ها آن بود که مردم بیش از پیش به جایگاه واقعی و ارزشمند آنان به ویژه پرستاران واقف شدند.

وی با تاکید بر وظیفه‌شناسی جامعه پرستاری، اضافه کرد: علیرغم تبعیض‌هایی که در پرداختی‌های پرستاران وجود دارد هرگز شاهد تحصن یا ترک خدمت این قشر زحمتکش نبوده‌ایم و این نشان از ویژگی بارز نجابت در میان جامعه پرستاری است.

زارعی‌کوشا در خصوص مشکلات مطرح شده در حوزه مدیریت سلامت، اظهار داشت: به طور قطع مشکلاتی وجود دارد اما مربوط به یک دوره مدیریتی نیست بلکه مربوط به یک فرآیند است و انباشته شده که نیاز به پیگیری دارد.

اعضای نظام پرستاری سنندج به نمایندگی از جامعه پرستاری استان مطالباتی از جمله پرداخت کارانه معوق هفت ماهه پرستاران، بخشودگی جرایم رانندگی زمان اجرای طرح محدودیت تردد، همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات کم‌بهره به پرستاران و بازنگری در تعرفه‌گذاری را مطرح و خواستار پیگیری و حمایت مدیریت ارشد استان شدند.

استان کردستان طبق سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد و دارای ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستا است.