حسین مدرسخیابانی روز شنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه طرحها و پروژههای مصوب سفر رییسجمهور به استان در تمام حوزهها هست اظهارداشت: در حوزه زیربناها تخصیص اعتبارات خوب در بخش آب، راه، نیروگاهی، تکمیل پروژههای نیمه تمام درمانی، آموزشی، مدرسهسازی و موضوع فاضلاب شهرهایی مثل چابهار از مصوبات سفر رییسجمهور به استان است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه توسعه فعالیت بندر چابهار و موضوعات مرزی و بازارچهها مصوبات خوبی ارائه شده است تصریح کرد: در مصوبات سفر رییس جمهور در حوزه جهاد کشاورزی اعتبارات خوبی گرفته شد و در بخش صنعت نیز تکالیفی بر عهده وزارت صنعت معدن و تجارت قرار گرفت.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: تفاهمنامههای مصوبات سفر که به امضای معاون اول رییس جمهور، معاون اجرایی و وزرا رسیده بود از سوی استانداری نیز امضا شد و به یاری خدا به زودی این تفاهمنامهها برای اجرا به استان ابلاغ خواهد شد.
وی تاکید کرد: شکاف زیادی در شاخصهای اقتصادی و زیربنایی سیستان و بلوچستان وجود دارد که سعی شد در این مصوبات لحاظ شود، یعنی این استان را با نگاه ویژهتر مدنظر قرار دهند.
مدرس خیابانی گفت: استان ما در بسیاری از شاخصها رتبههای قابل قبولی ندارد بنابراین با اختصاص این اعتبارات میتوانیم بخشی از شاخصهایمان مثل آب آشامیدنی، بزرگراهها، راههای ارتباطی، سرانه فضای آموزشی و فاضلابهای شهری را بهبود دهیم.
وی تکمیل پروژههای نیمهتمام برای بالابردن شاخصهای سیستان و بلوچستان را از مصوبات سفر رییس جمهور عنوان کرد و افزود: البته اعتقاد داریم چون این استان در برخی حوزهها با خلاء پروژهها و طرحهایی روبرو است مجبوریم برای بهبود شاخص ها پروژههای جدیدی را نیز شروع کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به بخشی از عملکردهای دولت گفت: در ابتدای کار در استان بخش عمدهای از توانمان را به موضوع واکسیناسیون کرونا اختصاص دادیم زیرا پوشش واکسیناسیون در این استان بسیار کم بود.
وی ادامه داد: با برگزاری جلسات متعدد در ستاد مدیریت بحران و انجام واکسیناسیون سیار، توسعه پایگاههای تجمیع واکسیناسیون، اطلاعرسانی و تبلیغات و ایجاد رقابت مثبت در میان شهرستانها درصد پوشش واکسیناسیون به نسبت قابل قبولی رسید.
مدرس خیابانی بیان کرد: خوشبختانه اوضاع کرونا در کشور خوب است و سیستان و بلوچستان بیشترین مناطق آبی در میان رنگ های کرونایی را دارد و همه تلاشمان این بوده که درصد واکسیناسیون این استان را به میانگین کشوری برسانیم.
وی با بیان اینکه میانگین کشوری در واکسیناسیون ۸۶ درصد دُز اول و ۷۲ درصد دُز دوم است و ما هم داریم به این سمت حرکت میکنیم خاطرنشان کرد: بالای ۹۰ درصد پوشش واکسیناسیون دانشآموزان، ۱۰۰ درصد نیروهای مسلح و ۸۰ درصد کارکنان دولت انجام شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بسیاری از موضوعات امنیتی، اجتماعی و فرهنگی ریشه اش اقتصادی است یعنی برای مردم و هم استانیهایمان باید شغل و معیشت ایجاد کنیم تا بسیاری از این معضلات کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه تعیین اولویتها نخستین کار دولت بوده است گفت: اولویت های سیستان و بلوچستان در تمام حوزهها شناسایی شده، حتی به تفکیک هر شهرستانی اولویتها مشخص شده است.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: هر کدام از شهرستانهای سیستان و بلوچستان در چارچوب سند آمایش یک دفترچه توسعه دارند که این مهم ۲ بخش دارد یکی تکمیل زیربناهای شهرستان و دیگری استفاده از پتانسیلهای اقتصادی است.
وی با اشاره به مصادیق استفاده از پتانسیلهای اقتصادی گفت: در تمام شهرستانهای سیستان و بلوچستان پروژههای توسعه مرغداری تعریف کردیم یعنی اینکه هر کسی مرغداری دارد باید بتواند ظرفیتش را ۲ برابر کند و برای شهرستانهایی که مرغداری ندارند مجوز صادر کردیم.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بحث نخیلات تفاهمنامه خوبی را با شرکتهای بزرگ برای توسعه این مهم و تکمیل زنجیرهاش(صنایع بستهبندی، فرآوری و سردخانه) امضا کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش شیلاتی و آبزیان اعلام کردیم که در شهرستان تفتان طرح توسعه شیلات را اجرا کنند و در بعضی نقاط به ویژه مناطق جنوبی برای موضوع میوههای گرمسیری نیز طرحهای خوبی داریم.
مدرس خیابانی بیان کرد: جلساتی نیز با سرمایهگذاران مختلف برای اجرای طرحهای توسعه برگزار کردیم و برخی از شرکتها حاضرند در حوزههای کشاورزی، دامپروری، شیلات و آبزیپروری به ما کمک کنند.
وی تصریح کرد: در موضوع معادن سیستان و بلوچستان نیز اقدامات خوبی انجام دادیم و همچنین ردپای ذوب آهن را نیزبه استان باز کردیم تا در حوزه معادن سرمایهگذاری کند.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: معادن خوبی در حوزه طلا، آنتیموان و منیزیت داریم و اگر بتوانیم معادن بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم زیرساختهایمان در استان نیز شکل خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اقداماتی که در بازه زمانی ۱۰۰ روزه فعالیت دولت انجام شده است گفت: استقرار و تجهیز مرکز جذب سرمایهگذاری از جمله این اقدمات است که تاکید شده نمایندگان تمام دستگاهها در آن حضور پیدا کرده و تمامی سرمایهگذاران کارهایشان را از این مرکز آغاز کنند.
مدرس خیابانی با اشاره به اینکه اگر کسی مصمم به سرمایهگذاری در سیستان و بلوچستان باشد هیچ مانعی در تامین زمین، اعطای مجوزها و سایر نیازمندیها وجود ندارد بیان کرد: همگرایی خیلی خوبی میان مدیریت اجرایی و ارکان حاکمیتی استان برقرار است.
وی با بیان اینکه راه علاج و نسخه شفابخش بهبود شاخصهای سیستان و بلوچستان اجرای طرحهای عمرانی و کارهای اقتصادی است افزود: هر وقت حرف از توسعه می زنیم فرهنگ توسعه بسیار مهم خواهد بود.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در عملکرد ۱۰۰ روزه دولت مسیر توسعه استان کاملا روشن است و این استان راه خودش را پیدا کرده و مهمتر از این راه، نگاه جامعی است که در مرکز کشور نسبت به این استان ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور نگاه ویژهی به سیستان و بلوچستان دارند گفت: همگان یک عزم جدی دارند تا این استان را از این وضعیتی که دارد خارج کرده و به توسعه برسانند و حرکت لازم آغاز شود.
مدرس خیابانی بیان کرد: پیرو اجرای طرحهای مختلف در سیستان و بلوچستان ایجاد اشتغال پایدار را دنبال میکنیم زیرا این اشتغال ایجادکننده امنیت، کاهش بزهکاری، سرقت و قاچاق مواد مخدر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مصرف کالاهای تولید داخل سیستان و بلوچستان، استفاده از نیروهای بومی در پروژهها و طرحهای توسعه و پیمانکاران بومی مورد تاکید است تصریح کرد: هیچ دستگاهی حق ندارد کالایی که در داخل استان تولید میشود را از بیرون استان تامین و وارد کند.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: اقدامات خوبی در حوزه مسکن در ۱۰۰ روز فعالیت دولت اجرا شده این حوزه یکی از محوریترین برنامههای رییس جمهور است زیرا این مهم از منظرهای ایجاد اشتغال، تامین مسکن اقشار آسیبدیده و پیشرانی اقتصاد دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه حوزه مسکن برای سیستان و بلوچستان موهبت است تاکید کرد: باید تلاش کنیم کانونهای جمعیتی ایجاد کنیم البته با مسکن خالی انجام نمیشود و حتما باید در کنار این کانونهای جمعیتی اشتغال این افراد را هم ایجاد کنیم زیرا اگر نتوانیم شغل ایجاد کنیم مسکن ساخته شده هم خالی از سکنه میشود زیرا مردم وقتی شغل نداشته باشند خانههایشان را رها میکنند.