تهران- ایرنا- بررسی عملکرد خودروسازان حاکی از تولید ۶۵۱ هزار و ۴۰۸ دستگاه انواع خودرو از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه است. آماری که در هم‌سنجی با پارسال رشد ۴.۷ درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در هشت ماهه پارسال ۶۲۲ هزار و ۱۴۴ دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده بود.

مطابق آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت، بیشترین میزان تولید خودروها در این مدت در بخش خودروهای سواری با ۵۹۴ هزار و ۴۷۳ دستگاه بود که ۹۱.۲ درصد کل تولیدات را به خود اختصاص داد.

در بخش خودروهای سواری رشد ۵.۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسید.

پس از سواری، بیشترین میزان تولید در دسته وانت بود. خودروسازان داخلی در هشت ماهه امسال ۴۹ هزار و ۲۲۰ دستگاه وانت تولید کردند که افت ۶.۸ درصدی نشان می‌دهد.

تا پایان آبان‌ماه امسال همچنین ۶ هزار و ۲۵۵ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده (رشد ۹۶.۸ درصدی)، ۵۵۵ دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس (رشد ۲.۴ درصدی)، ۴۱۵ دستگاه اتوبوس (افت ۲۵.۵ درصدی) و ۴۹۰ دستگاه ون (رشد ۱۵۶.۵ درصدی) در کشور تولید شد.

خودروسازان داخلی در آبان‌ماه امسال نیز ۹۰ هزار و ۸۹۴ دستگاه انواع خودرو تولید کردند که در مقایسه با آبان ۹۹ رشد ۲۷ درصدی داشته است.

ایران‌خودرو، بزرگترین خودروساز کشور

گروه صنعتی ایران‌خودرو در این مدت با تولید ۳۱۹ هزار و ۷۱۰ دستگاه خودرو، بزرگترین خودروساز کشور لقب گرفت، هرچند تولیدات این خودروساز در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ناچیز یک دهم درصدی ثبت کرد.

ایران‌خودرو در این مدت ۳۱۶ هزار و ۱۱۵ دستگاه خودروی سواری (رشد یک دهم درصدی)، ۱۹۵ دستگاه وانت (افت ۹۳.۲ درصدی)، ۱۴۴ دستگاه ون (رشد ۵۰ درصدی)، ۳۷۹ دستگاه مینی‌بوس، میدل‌باس و اتوبوس (رشد ۲۷۱.۶ درصدی) و ۲ هزار و ۸۷۷ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده (رشد ۹۷.۵ درصدی) تولید کرد.

۴۴ هزار و ۱۸۵ دستگاه از تولیدات آبی‌پوشان جاده مخصوص مربوط به عملکرد آبان‌ماه‌شان است که رشد ۱۶.۹ درصدی در مقایسه با آبان ۹۹ داشته است.

رشد ۶.۲ درصدی تولیدات سایپا

تا پایان آبان‌ماه امسال گروه خودروسازی سایپا نیز موفق به تولید ۲۸۳ هزار و ۵۹۳ دستگاه خودرو شد که رشد ۶.۲ درصدی در هم‌سنجی با پارسال داشته است.

سایپا با این میزان تولید، در جایگاه دومین خودروساز بزرگ کشور ایستاد.

۲۴۴ هزار و ۴۸ دستگاه سواری (رشد ۸.۱ درصدی)، ۳۸ هزار و ۷۸۲ دستگاه وانت (افت ۴.۹ درصدی)، ۱۱۳ دستگاه ون و ۶۵۰ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده (رشد ۱۱۳.۸ درصدی) توسط سایپایی‌ها در این مدت تولید شد.

نارنجی‌پوشان جاده مخصوص در آبان‌ماه امسال نیز ۳۷ هزار و ۳۱۵ دستگاه خودرو تولید کردند که در مقایسه با آبان ۹۹ رشد ۲۱.۸ درصدی داشته است.

به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته در جریان سفر به شهرستان بروجرد گفت: امید می‌رود با عرضه و تحویل ۱۳۰ هزار دستگاه خودرو تا پایان سال، بازار قیمت این کالا به تعادل برسد.

«سید رضا فاطمی‌امین» افزود: ایران خودرو و سایپا از هفته آینده، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه پیش‌فروش خواهند داشت و تا پایان امسال بیش از ۱۳۰ هزار دستگاه تحویل داده می‌شود و ۱۳۰ هزار دستگاه نیز برای سال آینده پیش بینی شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان‌داشت: بازار خودرو با اصلاح قیمت‌ها از ابتدای امسال تاکنون فقط ۱۸‌درصد گران شده که با توجه به نرخ بالای ۴۰ درصدی تورم در برخی بخش‌ها، این میزان، نصف تورم سایر کالاهای موجود در بازار است..

فاطمی‌امین ادامه‌داد: این کار باعث شد مقداری گردش مالی برای کارخانه‌های خودروسازی اتفاق بیفتد که تا حدی ضمن کاهش زیان آنها، افزایش تولید را هم به دنبال دارد.