محسن فرهادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، افزود: طرح محدودیت هوشمند کرونایی که قرار بود از ۱۵ آذرماه در کشور اجرایی شود به دلیل فراهم نبودن سامانه های مرتبط از ۲۱ آذر ماه اعمال می شود و در فاز اول نظارت برواکسینه شدن کارکنان دولت و موسسات خصوصی است که باید ۲ دز واکسن را دریافت کرده باشند در غیر اینصورت اجازه کار نخواهند داشت.
وی اظهار داشت: اساس کار طرح محدودیتهای هوشمند، سامانههای موجود است، کارت دیجیتال واکسن و «کیوآر کد» روی آن، کافی است. همه افراد باید به سامانه سلامت وزارت بهداشت مراجعه و کارت دیجیتال فارسی خود را دریافت کنند.
فرهادی ادامه داد: دستورالعمل طرح محدودیت هوشمند کرونایی تدوین شده و توسط کمیته های امنیتی، اجتماعی و انتظامی وزارت کشور ابلاغ شده است و در پنج فاز اجرایی می شود که فاز اول کارکنان دولت و موسسات خصوصی هستند.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت تصریح کرد: نظارت بر واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی حمل و نقل درون شهری، برون شهری، مراکز آموزشی و تحقیقاتی، اصناف و مشاغل آزاد مانند نانوایی ها و غیره جزو فازهای بعدی طرح محدودیت هوشمند کرونایی هستند. ملاک این طرح دریافت ۲ دز واکسن و استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی است.
به گفته فرهادی، در مکان هایی مانند تالارهای پذیرایی، سینماها و رستوران ها باید علاوه بر دریافت ۲ دز واکسن توسط کارکنان و پرسنل و استفاده از ماسک، تهویه مناسب نیز داشته باشند.
وی اظهار داشت: در مورد اصناف و کسبه ها نیز، صاحبان مغازه ها باید در برابر کرونا واکسینه شده باشند در غیر اینصورت توسط بازرسان به آنها تذکر و اخطار داده می شود و در نهایت واحد صنفی آنها پلمب خواهد شد.
معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین بر اساس طرح محدودیت هوشمند کرونایی، تردد بین استانی برای کسانی که واکسن کرونا نزدهاند، ممنوع است و و کسانی که واکسن زدهاند، باید در سامانه ثبتنام کنند، مسافر در سامانههای وزارت کشور کد کارت واکسن را وارد میکند، سامانههای وزارتخانههای ارتباطات، کشور و بهداشت به یکدیگر متصل شده است و بنابراین صاحبان خودرو که هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند میتوانند بدون جریمه شدن مسافرت بروند.
فرهادی تاکید کرد: همچنین فروش بلیط در خطوط هوایی و حمل و نقل شهری و ریلی به واکسن نزده ها نیز ممنوع است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
به گزارش ایرنا، همچنین تا کنون ۵۸ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۴۲۴ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۴۵ هزار و ۴۰۸ نفر دُز دوم و دو میلیون و ۹۸ هزار و ۵۷۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۹ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۴۰۶ دُز رسید.
در استان های لرستان، گیلان، گلستان، قم، مرکزی، هرمزگان، بوشهر، خراسان شمالی و سمنان، هیچ موردی از مرگ بیماران کرونایی گزارش نشده و در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، اردبیل، همدان، مازندران و خوزستان، فقط یک مورد مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت شده است.
۱۳۵۲