به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه روز جمعه با حائز اهمیت خواندن از سرگیری روابط دیپلماتیک با چین تاکید کرد که این رویداد خبر خوشی برای کشورش است و به تقویت مناسبات نیکاراگوئه در همه زمینه ها کمک خواهد کرد.
نیکاراگوئه ضمن از سرگیری روابط با چین، با اعلام اینکه جمهوری خلق چین تنها دولت مشروع و حاکم بر چین است و تایوان بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو این کشور است، تایوان را به عنوان کشوری مستقل در روابط بین المللی خود کنار گذاشت.
به این ترتیب، نیکاراگوئه ضمن به رسمیت شناختن «چین واحد» اعلام کرد: با از سرگیری روابط خود با جمهوری خلق چین، بطور منطقی روابط با تایوان به حالت تعلیق در می آید.
در مقابل این تصمیم نیکاراگوئه، تایوان نیز با ابراز تاسف از این اقدام اعلام کرد قصد دارد به تمام همکاری های دوجانبه و برنامه های کمک رسانی به نیکاراگوئه پایان دهد.
تایوان جزیره ای در جنوب چین است که از ۴۰ سال گذشته ادعای استقلال دارد و تحریک واشنگتن در این میان باعث تشدید تنش ها بین تایپه و پکن شده است.
در سال ۲۰۱۸، در بحبوحه بحران اقتصادی نیکاراگوئه، تایوان یکی از شرکای اصلی تجاری ماناگوا بود. نیکاراگوئه نیز جزء معدود کشورهایی بود که تایوان را به رسمیت می شناخت. اما با این تصمیم دولت اورتگا، شمار کشورهایی که از تایوان به عنوان یک کشور مستقل حمایت می کنند به ۱۴ کشور تقلیل یافت.
سرانجام پس از ۳۱ سال قطع روابط با چین، نیکاراگوئه در تغییر رویکردی معنادار، با به رسمیت شناختن چین واحد، برقراری روابط با غول تجاری آسیا را از سر گرفت.
برخی تحلیلگران، دلیل این اقدام اورتگا را واکنش به اقدامات مداخله جویانه واشنگتن و متحدانش ازجمله تایوان در تحریم مقامات این کشور آمریکای مرکزی می دانند. پس از خروج از سازمان کشورهای امریکایی که نهادی وابسته به آمریکاست، این دومین اقدام جسورانه نیکاراگوئه درجستجوی تقویت روابط با سایر قطب های جهان از جمله چین و روسیه در مقابل آمریکا است.
به باور کارشناسان، این تحولات مرتبط با انتخاب مجدد اورتگا به ریاست جمهوری نیکاراگوئه در آبان ماه است. نیکاراگوئه در پی پیروزی مجدد «دانیل اورتگا» در انتخابات ریاست جمهوری ، با تشدید اقدامات تضعیف کننده اقتصادی از سوی واشنگتن و متحدانش و مسئله انزوای احتمالی در صحنه بین المللی روبرو شد؛ با این وجود، طبق نظر تحلیلگران، اگرچه آمریکا و متحدانش با تشدید فشارهای اقتصادی به دنبال به انزوا کشاندن نیکاراگوئه در پی برگزاری انتخابات برآمدهاند، اما این امر به دلیل شرایط اقتصادی و منطقهای این کشور آمریکای مرکزی محقق نخواهد شد.