جعفر شهامت روز چهارشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز برای نگهداری راههای استان سالانه ۶۴۰ میلیارد ریال برآورد میشود اما امسال تنها ۳۰۰ میلیارد ریال به این امر اختصاص یافته است.
وی افزود: سالانه باید معادل ۴.۵ درصد از ارزش ریالی راه های استان برای نگهداری این سرمایه ها هزینه شود و بر این اساس باید ۶۴۰ میلیارد ریال در این زمینه اعتبار صرف شود اما کمتر از نیمی از آن اختصاص یافته است.
شهامت اظهار داشت: امسال مجموع اعتبارات این اداره کل کمتر از چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است و با توجه به اینکه اعتبارات به صورت اسناد ۲ و سه ساله اختصاص می یابد ارزش آن سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برآورد می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی افزود: تاکنون کمتر از ۶۰ درصد از اعتبارات تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۹۳ قرارداد در بخش های مختلف راهداری، راه روستایی و مدیریت راه ها در این اداره کل فعال است درباره وضعیت بهره مندی روستاییان استان از راه مناسب گفت: اکنون ۴۴ درصد از طول راه های روستایی استان آسفالت است که این رقم در کشور ۵۳.۸ درصد است که بر این اساس در این شاخص ۹.۵ درصد از میانگین کشوری عقب ماندگی داریم.
وی افزود: با توجه به اینکه آسفالت راه های روستایی از روستاهای پرجمعیت آغاز شده است اکنون حدود ۷۱ درصد از جمعیت ساکن در این مناطق از راه مناسب بهره مند هستند که در این زمینه میانگین کشوری ۸۱.۷ درصد است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون ۴۹ روستای بالای ۱۰۰ خانوار استان و ۲۰۹ روستای بالای ۲۰ خانوار استان راه روستایی ندارند.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۳۳ قرارداد اجرای راه در محورهای روستایی فعال است افزود: امسال ۲۷ کیلومتر راه روستایی در ۶ شهرستان استان آسفالت شده و بیش از پنج هزار و ۸۷۰ خانوار از آن بهره مند شدند و ارزش ریالی این پروژه ها ۳۵۰ میلیارد ریال است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ۷۰ کیلومتر راه در محورهای روستایی در دست ساخت است که اکنون ۳۰ کیلومتر راه آماده آسفالت است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.
طول راه های خراسان شمالی بیش از ۶ هزار کیلومتر است.