تهران- ایرنا- معاون پژوهشی دانشگاه تهران با تاکید براینکه باید تفکرمان را در زمینه انجام امور پژوهشی و فناوری تغییر دهیم، گفت: بسترهای مناسبی ساخته شده که باعث می شود موضوعات پژوهشی و بردارهای پژوهشی هم افزا شوند و به آن نقش اصلی که از دانشگاه می خواهیم تحت عنوان مسئولیت پذیری اجتماعی برسیم.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، مهدی فکور ثقیه روز دوشنبه در سی‌امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر موضوع منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی کشورها مورد تاکید نیست، افزود: رسیدن به کسب و کارها و ارایه محصولات برتر از طریق پژوهش و فناوری مورد تاکید است.

وی ادامه داد: دانشگاه تهران به سی امین دور جشنواره پژوهش و فناوری رسیده است. رسم بر این بود که هر ساله با مکانیسم ها و آیین نامه هایی که تعریف و نوشته شده و هر ساله نیز به روز می شود در خدمت عده ای از عزیزان باشیم؛ برای گرامیداشت این هفته و تقدیر و تشکر از زحمات دوستانی که در عرصه پژوهش و فناوری کار می کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران تصریح کرد: کمتر رویدادی هست که در تقویم یک هفته به آن اختصاص داده شود و برای آن برنامه های منظم در نظر گرفته شود. وزارت علوم و دانشگاه های کشور هر ساله برنامه هایی برای هفته پژوهش تدارک می بینند. نمایشگاهی به همین مناسبت از فردا ۲۳ آذر در دانشگاه تهران افتتاح خواهد شد.

فکور توضیح داد: علم، فناوری، کسب و کار و اقتصاد دانش بنیان موضوعاتی است که همیشه با پژوهش گره می خورد. دانشگاه های مختلف دنیا دنبال این هستند که چطور می توانند یک آورده خوب از بحث دانش کسب کنند. مقوله پژوهش و فناوری و راه اندازی انواع سیستم هایی که بر اساس آن می توان از طریق علم و پژوهش یک کسب و کار راه انداخت و محصولات دانش بنیان تولید کرد، در تمام دنیا رواج دارد.

وی افزود: مطابق سرفصل ها و توصیه های اساسی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، موضوع علم و پژوهش اولین سرفصل است که مورد تاکید قرار گرفته و آمده است که علم و پژوهش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر موضوع منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی کشورها خیلی مورد تاکید نیست، عنوان کرد: آنچه مورد تاکید است، این است که چطور می توان از پژوهش و فناوری به یک سری کسب و کار رسید و محصولات برتر را به جهان ارایه کرد. رنکینگ هایی که برای کشورهای مختلف تعیین می شود در این حوزه اولویت دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید تفکرمان را در زمینه انجام امور پژوهشی و فناوری تغییر دهیم، گفت: بسترهای مناسبی ساخته شده است. این نکته باعث می شود موضوعات پژوهشی و بردارهای پژوهشی هم افزا شود و به آن نقش اصلی که از دانشگاه می خواهیم تحت عنوان مسئولیت پذیری اجتماعی برسیم.

به گزارش ایرنا، سی‌امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران امروز دوشنبه ۲۲ آذر ماه همزمان با سومین روز از هفته پژوهش و فناوری با هدف تجلیل و قدردانی از پژوهشگران برتر دانشگاه در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.

در این دوره از جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از ۴۱ برگزیده در ۴ گروه اعضای هیات علمی (پیشکسوت نمونه، پژوهشگران برجسته، پژوهشگران نمونه و پژوهشگران جوان نمونه)، ۲ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان در دو مقطع دکترا (رساله نمونه) و کارشناسی‌ارشد (پایان‌نامه نمونه) تقدیر شدند.

برگزیدگان این دوره از جشنواره پژوهش و فناوری ۶ استاد پیشکسوت، هفت عضو هیات علمی برجسته، هشت عضو هیات علمی نمونه، هفت عضو هیات علمی جوان، پنج دانش‌آموخته دکتری، سه دانش‌آموخته مقطع کارشناسی‌ ارشد و سه کارشناس برتر دانشگاه تهران و همچنین ۲ عضو هیات علمی برگزیده از دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند.

در این مراسم از سامانه جامع پژوهش های کاربردی نیز رونمایی شد.