به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «جواد میر عرب رضی» گفت: بر اساس توافقی که انجام دادهایم، این تسهیلات از محل صندوق ملی محیط زیست به احداث سیستم تصفیه پساب کارخانههای روغن کشی در حوزه زیتون اختصاص خواهد یافت.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی افزود: این تسهیلات با کارمزد ۱۰ تا ۱۵ درصد و دوره بازگشت پنج ساله در اختیار کارخانجات روغن کشی در حوزه روغن قرار می گیرد.
میرعرب رضی با بیان اینکه ظرف دو ماه از انجام این توافق مبلغ پنج میلیارد تومان آن جذب شده است، اظهار داشت: محدودیتی برای دریافت تسهیلات از صندوق ملی محیط زیست برای راه اندازی سیستم تصفیه پساب کارخانجات روغن کشی نیست و پیش بینی می کنیم بیش از ۵۰ میلیارد تومان تا پایان امسال جذب شود.
وی گفت: پساب تصفیه شده کارخانجات روغن کشی می تواند مورد استفاده برای آبیاری باغات زیتون قرار گیرد.
وی افزود: برای بازسازی و تبدیل به احسن کردن خطوط تولید از محل مکانیزاسیون نیز تسهیلات ارزان قیمت به کارخانجات روغنی کشی اختصاص می یابد.
مجری طرح زیتون اظهارداشت: زنجیره ارزش در حوزه زیتون در حال تکمیل شدن است و در حال حاضر بخشی از حلقه های این زنجیره در زمینه تولید، فرآوری و کارخانجات روغن کشی ایجاد شده است.
وی در مورد کیفیت روغن زیتون نیز تصریح کرد: در حال حاضر ۴۶ کارخانه روغن کشی در کشور فعال است و همه آنها روغن با کیفیت تولید می کنند.
میرعرب رضی با اشاره به فعالیت پنج آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون در کشور گفت: دو مورد از این آزمایشگاه ها در سال جاری راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: این آزمایشگاه ها به کیفیت سنجی و تولید استاندارد روغن زیتون کمک می کنند.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها از مجموع ۷۵ هزار هکتار باغ زیتون در کشور ۵۸ هزار هکتار باغات بارور و ۱۷ هزار هکتار غیر بارور است و میزان تولید کل محصول زیتون در کشور در سال ۹۹ حدود ۱۲۰ هزار تن بود.
همچنین طی سال های اخیر برای اصلاح ۱۵ هزار و ۸۳۹ هکتار باغ زیتون کشور برنامه ریزی شده است.