امید یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرندگان از عرضهای شمالی وارد استان می شوند و بیشتر در اطراف رودخانه و سد ارس فرورد می آیند.
وی با بیان اینکه به دلیل قرار گرفتن استان در یکی از مسیرهای اصلی مهاجرت پرندگان خصوصا مهاجرت زمستانه، هر ساله جمعیتهای بزرگی از انواع پرندگان به استان مهاجرت می کنند گفت: پرنده غاز پیشانی سفید کوچک نیز حائز اهمیت فراوان است زیرا بیش از نیمی از جمعیت غربی این پرنده وارد زیستگاه های استان شده و مدتی را در این زیستگاهها زمستان گذارانی دارند.
یوسفی افزود: به دلیل کاهش چشمگیر جمعیت این پرنده در طی سالهای اخیر و حساسیت های جوامع محیط زیستی کشورهای مختلف، این گونه تنها پرنده ای محسوب می شود که برای آن برنامه حفاظت از گونه در سطح بین المللی تهیه تدوین شده است تا ضمن شناسایی تهدیدات و تعارضات موجود بتوان جمعیت آن را در سطح دنیا افزایش داد.
وی ادامه داد: سعی شده است بحث آگاه سازی جوامع محلی در این زمینه انجام شود و حتی با جمهوری خود مختار نخجوان نیز در این رابطه برای حفاظت بهتر از گونه گفت و گوهایی برگزار شده است تا طی همکاریهای مشترک سطح امنیت زیستی این گونه حفاظت و افزایش یابد.
عضو کارگروه بین المللی غاز پیشانی سفیدگفت: برای حفاظت از این گونه این منطقه سد شکار ممنوع شده است و مقرر شده این منطقه به عنوان تالاب بین المللی معرفی شود و یکی از مناطق چهار گانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست استان قرار گیرد.
وی بیان کرد: حساسیت زایی در زمینه حفاظت از این گونه انجام شده است و سایر ارگانها هم در این زمینه همکاری خوبی در زمینه جلوگیری از تخریب زیستگاهها و شکار غیر مجاز در راستای افزایش ضریب حفاظتی منطقه داشته اند.
غاز پیشانی سفید کوچک پرنده ای از راسته غاز شکلان و از خانواده مرغابی بوده که به لحاظ داشتن پیشانی سفید نسبتا بلند از سایر گونه ها قابل تشخیص می باشد.
عمدتا مناطق تالابی بدون درخت و درختچه، اراضی کشاورزی و علفزارهای حاشیه مناطق تالابی بعنوان زیستگاه انتخاب می کند،
این پرنده عمدتا در مناطق و عرض های شمال کره زمین در محدوده کشور روسیه و شما اروپا جوجه آوری داشته و در فصل پاییز جهت زمستان گذرانی به عرضهای جنوبی شامل جنوب دریای خزر و شمال آدربایجان و حتی مناطق خوزستان و بوشهر و البته شمال آفریقا و حوضه دریای مدیترانه و جنوب اروپا مهاجرت دارد.