به گزارش ایرنا از نشریه هیل، بر اساس داده های منتشر شده تورم ماه نوامبر (آبان-آذر) آمریکا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۸ درصد بوده است. این در حالی است که تورم در ماه اکتبر (مهر-آبان) ۶.۲ درصد بوده است.
انتشار این ارقام، بالاترین نرخ تورم آمریکا محسوب می شود.
در حالی که ماه به ماه نرخ تورم روند صعودی را طی می کند کاخ سفید برای توجیه عدم مدیریت خود روایت اکثر رسانهها را که بر ضعف اقتصادی متمرکز است، بیش از حد بدبینانه می خواند.
بر اساس گزارش وزارت کار آمریکا قیمت بنزین، مسکن، غذا و خودروها بیشترین افزایش را داشته است. افزایش تورم در ابتدای سال عمدتا ناشی از هزینه های تولید برخی کالاها، خودروها و وسایل الکترونیکی بود که به دلیل کمبود جهانی تراشه های کامپیوتری به وجود آمده و اکنون به بخش های بسیار دیگری نیز سرایت کرده است.
مشاوران بایدن رییس جمهوری آمریکا نیز برای فرار از شیب بالای تورم، به کاهش نرخ بیکاری صورت گرفته در مدت ۱۱ ماه ریاست جمهوری بایدن به عنوان یکی از دستآورده های موفق وی در دوران کرونا معرفی می کنند.
نرخ بیکاری در آمریکا در ماه نوامبر ۴.۲ درصد بوده است این در حالی است که نرخ بیکاری در ماه ژانویه سال جاری ۶.۳ و در آوریل سال گذشته ۱۴.۸ درصد بوده است.
کاخ سفید برای کاهش نگرانی مردم از گرانی و تورم، اقداماتی را در زمینه مهار هزینه های سوخت و تورم در پی همه گیری کرونا از طریق قیمت نفت خام و نفوذ و تاثیرگذاری عوامل متعدد بر بازارهای جهانی را آغاز کرده است.
بهای هر بشکه نفت خام در اواخر اکتبر در پی افزایش تقاضا به بیش از ۸۶ دلار یعنی بالاترین سطح در هفت سال گذشته رسید، اما قیمت آن به علت تصمیم واشنگتن برای رهاسازی ذخیره راهبردی نفت خود و پدیدار شدن گونه اومیکرون ویروس کرونا که میزان سفرهای بین المللی را کاهش داد، نزدیک به ۱۳ درصد کاهش یافت.
تازه ترین نظرسنجی سی ان بی سی نشان می دهد که محبوبیت بایدن به عنوان رئیس جمهوری به پایین ترین سطح یعنی ۴۱ درصد رسیده است. این نظرسنجی از کاهش مقبولیت دولت بایدن در مدیریت اقتصادی و کرونا حکایت دارد.
میزان محبوبیت بایدن در مدیریت اقتصادی روندی نزولی داشته و اکنون تنها ۳۷ درصد آمریکایی ها تصمیمات و مدیریت تیم اقتصادی بایدن را قبول دارند و ۵۶ درصد معتقدند رئیس جمهوری دموکرات نتوانسته به خوبی اوضاع اقتصادی را کنترل کند.