امید جهان نژادیان روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس مفاد قرارداد ، کود و بیمه مزارع گندم توسط اداره غله و خدمات بازرگانی استان انجام میشود و پس از برداشت محصول ، بدهی کشاورزان گندمکار تسویه خواهد شد.
وی هدف از اجرای طرح قراردادی کشت گندم آبی که قرار است امسال به صورت پایلوت در هفت استان کشور اجرایی شود حمایت از کشاورزان بیان کرد وافزود: این هفت استان باید ۲۰ تا ۲۵درصد سطح اراضی گندم را کشت قراردادی کنند.
جهان نژادیان افزود:با توجه به اینکه کشت گندم آبی در خوزستان همچنان ادامه دارد اداره غله استان این آمادگی را دارد که سطح زیرکشت گندم قراردادی را تا ۸۵هزار هکتار افزایش دهد.
بنا به اعلام سازمان جهادکشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری ۳۴۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان به زیرکشت گندم آبی می رود.
سال زراعی گذشته حدود ۱.۲میلیون تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خوزستانی خریداری شد.
سال زراعی گذشته طرح کشت قراردادی در خوزستان در ۲ محصول دانه روغنی کلزا و چغندرقند اجرایی شد.
وزیر جهادکشاورزی دولت سیزدهم ، جایگزینی کشت قراردادی به جای خرید تضمینی را از اولویت های این وزارتخانه عنوان کرد و گفته بود هیچ بذری در زمین پاشیده نخواهد شد مگر اینکه خریدار آن مشخص باشد.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات زراعی ، باغی ، عسل ، شیلات ، فراورده های دامی و لبنی در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
خوزستان در زمینه تولید محصولات اساسی نظیر گندم ، شکر ، چغندرقند ، کلزا در کشور پیشتاز است.