به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت: ده ها هزار نفر از مردم اتریش به منظور اعتراض به واکسن اجباری و دستور قرنطینه خانگی برای کسانی که هنوز واکسن نزده اند، در وین پایتخت این کشور تجمع کردند.
به گفته پلیس تقریبا ۴۴ هزار نفر روز شنبه در تظاهرات شرکت کردند؛ این آخرین دور از مجموعه اعتراض های گسترده ای است که از ماه گذشته و از زمان اعلام اجباری کردن واکسن در اتریش، در روزهای پایانی هفته در این کشور اروپایی برگزار شده است.
امروز یکشنبه قرنطینه جزیی که از ماه گذشته اعمال شده برای افراد واکسینه شده پایان می یابد اما آنهایی که واکسن نزده اند همچنان باید در خانه های خود بمانند.
در یکی از پلاکاردهای معترضان نوشته شده بود: «نه به فاشیسم واکسن» «من نئونازی یا اوباش نیستم»، «من برای آزادی و علیه واکسن می جنگم».
در اتریش واکسیناسیون از ماه فوریه برای همه افراد بالای ۱۴ سال اجباری خواهد بود مگر این که از نظر سلامتی افراد دلیل خاصی برای خودداری از تزریق واکسن وجود داشته باشد.
دولت اتریش گفته هیچ کس مجبور به تزریق واکسن نمی شود اما کسانی که در مقابل زدن واکسن مقاومت می کنند باید ۶۰۰ یورو در مرحله اول جریمه بدهند و این رقم می تواند تا ۳ هزار و ۶۰۰ یورو نیز افزایش یابد.
یکی از معترضان که ۴۷ سال سن دارد گفته خودش واکسن زده اما به این خاطر به اعتراضات ملحق شده که چرا برخی از افراد به ویژه کودکان از مقررات مستثنی نمی شوند. وی گفت این تبعیض است که نمی توان کودکان را برای شرکت در کلاس های ورزشی یا آموزشی به بیرون خانه فرستاد.
گروه های مختلفی از جمله حزب راست افراطی آزادی به ریاست هربرت کیکل خواستار برگزاری اعتراضات در روز شنبه شدند.
حدود ۶۸ درصد از جمعیت اتریش به طور کامل واکسینه شده اند که پایین ترین نرخ را در بین کشورهای غرب اروپا دارد. بسیاری از اتریشی ها نسبت به واکسن ها به دیده تردید می نگرند و حزب راست افراطی آزادی نیز که سومین حزب بزرگ سیاسی در پارلمان این کشور است مردم را به مقاومت در مقابل واکسن تشویق می کند.
در اسپانیا پلیس این کشور اعلام کرده که هزار نفر از مردم بارسلون علیه مجوز بهداشتی کووید-۱۹ در کاتالونیا تظاهرات کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که در آن بیان می شد مجوزها با وجود حکومتی خودکامه و دیکتاور برابری می کند.
بر اساس گزارش تارنمای یورو نیوز، این دومین هفته متوالی است که تظاهرات ها در بارسلون برگزار می شوند.
محدودیت هایی ناشی ازهمه گیری کرونا به طور معمول در سطح منطقه ای در اسپانیا برپا می شود.