سید مادح حسامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کردستان با برخورداری از میلیون هکتار مرتع، جنگل و اراضی کشاورزی از ظرفیت مطلوبی برای زنبوداری برخوردار است، اظهار داشت: ۲۸۰ هزار کلنی زنبور عسل در این استان وجود دارد و از این لحاظ رتبه ۱۳ کشوری را داریم.
وی با اشاره به اینکه به دلیل شیوع کرونا در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ سرشماری زنبورداران استان انجام نشده است، اضافه کرد: براساس آخرین برآورد انجام شده میزان تولید عسل استان در سال گذشته یک هزار و ۹۵۰ تن و امسال یک هزار و ۸۷۲ تن بوده است.
مدیر امور طیور و زنبور عسل جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه از نظر میزان تولید رتبه چهاردهم را بین استانهای تولیدکننده عسل در سطح کشور داریم، گفت: از لحاظ کیفیت و مرغوبیت، به دلیل تنوع گیاهان مرتعی موجود در منطقه، عسل کردستان جزو بهترین عسلهای تولیدی ایران است.
حسامی تعداد زنبورداران فعال استان را هفت هزار و ۶۰۰ نفر خواند و یادآور شد: بیشترین تولید عسل در استان به ترتیب مربوط به شهرستانهای سقز، سنندج، مریوان، کامیاران، دیواندره، بانه و بیجار است.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.
از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار دیم و ۹۵ هزار هکتار هم آبی است.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.