به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: برخی از دانشگاه های معتبر انگلیس از جمله امپریال کالج لندن، کمبریج و اکسفورد از سوی بزرگترین شرککت های نفتی جهان مبالغی را دریافت کرده اند.
در ماه های اخیر فشارهای فزاینده ای بر نهادهای مختلف انگلیسی وجود داشته تا ارتباط خود را با شرکت های فعال در تولید سوخت فسیلی قطع کنند.
ماه گذشته بیش از ۴۰ استاد دانشگاه و دانشمند انگلیسی در نامه ای سرگشاده وعده دادند با موزه علوم درباره ارتباطات مالی با شرکت های بزرگ نفتی همکاری کنند.
مسئولان این موزه با چندین مورد استعفاها به دلیل روابط با شرکت نفتی شِل و نیز توافقی که به تازگی اعلام شده با شرکت انرژی تجدید شدنی انرژی سبز آدانی- به عنوان بخشی از گروه آدانی که سهام عمده ای در زمینه زغال سنگ دارد-، مواجه بوده اند.
تحقیقات جدید نشان داده که امپریال کالج لندن از سال ۲۰۱۷میلادی تاکنون ۵۴ میلیون پوند از شرکت های نفتی دریافت کرده که بیشترین میزان دریافتی نسبت به نهادهای دیگر بررسی شده است. این مبلغ شامل ۳۹ میلیون پوند از شرکت شل است که به گفته مسئولان این دانشگاه با این شرکت نفتی مشارکت موثر و طولانی داشته است.
دانشگاه امپریال کالج مدعی است که این قراردادهای محرمانه به دلیل این بوده که نمی تونست علنا گزارش دهد که این مبالغ صرف چه اموری شده است اما این دانشگاه در زمینه تحقیقات در بخش «تغییر منابع انرژی»، کاهش انتشار کربن در استخراج ها و اقدامات مربوط به کاهش انتشار کربن سرمایه گذاری کرده است.
بر اساس تحقیقات انجام شده از سوی تارنمای انگلیس «اوپن دموکراسی» (دموکراسی آزاد) دانشگاه کمبریج بیش از ۱۴ میلیون پوند و اکسفورد تقریبا ۸ میلیون پوند از شرکت های نفتی دریافت کرده اند.
اوپن دموکراسی از قانون آزادی اطلاعات برای سوال از دانشگاه ها درباره جزییات هر گونه تامین مالی این دانشگاه ها و دریافت پول از هشت شرکت بزرگ نفتی از سال ۲۰۱۷ تاکنون استفاده کرده است. این شرکت ها مواردی از قبیل بریتیش پترولیوم، توتال، انی، ایکوینتور، اکسون و کونوکو فیلیپ را در بر می گیرد که در قالب کمک، هدیه، کمک بلاعوض و هزینه تحقیقات پرداخت شده است.
در مجموع ۳۶ دانشگاه گفته اند که مبالغی را از هشت شرکت بزرگ نفتی دریافت کرده اند و برخی دیگر از دانشگاه ها از اعلام مبالغ مشابهی خودداری کرده اند.
یکی از فعالان در شرکت حامی محیط زیست دوستان زمین گفته است این دانشگاه ها با دریافت این کمک ها از شرکت های فعال در زمینه صنعت سوخت فسیلی در تقویت و مشروع نشان دادن عملیات خطرناک ترین شرکت های کره خاکی تبانی کرده اند. دریافت چنین مبالغی از سوی پیشتازترین نهادهای دانشگاهی در انگلیس از جمله کمبریج که خود را متعهد به کاهش سرمایه گذاری در زمینه سوخت فسیلی می داند به اعتبار انگلیس خدشه وارد می کند.