غلامرضا شریفزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به تشدید نظارتها و همراهی مردم همچنین اثرگذاری واکسیناسیون، پیشبینی میشود این روند کاهشی در روزها و هفتههای آینده ادامه داشته باشد.
وی گفت: مجموعه عواملی سبب شد تا بار دیگر شاهد کاهش موارد بستری در استان باشیم از جمله رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون هم کمک کرده که اثرگذاری واکسیناسیون بیشتر از سایر عوامل است.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: امیدواریم با ادامه روند واکسیناسیون افراد باقیمانده و رعایت دقیق پروتکلها شاهد کاهش موارد بستری و تستهای مثبت طی روزها و هفتههای آتی باشیم.
وی با اشاره به تغییر رنگ شهرستان طبس از قرمز به نارنجی در هفته جاری افزود: با اجرای مصوبات ستاد کرونا در هفتههای گذشته و با همراهی و همگامی فرمانداران در زمینه نظارت، بیماریابی و واکسیناسیون شاهد کاهش موارد بیماری و بستری هستیم بهطوری که در حال حاضر شهرستان قرمز در استان نداریم.
شریفزاده گفت: با این وجود براساس آخرین رنگبندی ۲ شهرستان خراسان جنوبی شامل طبس و نهبندان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند و باید همه تلاش و تدابیر به کار گرفته شود که این روند کاهشی و بهبود وضعیت در شهرستانها ادامه یابد.
وی رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون کرونا را لازمه تحقق این هدف دانست و اضافه کرد: در حال حاضر شهرستانهای بیرجند، درمیان، سربیشه و فردوس در وضعیت زرد و بقیه شهرستانها آبی هستند.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفت: روز گذشته تعداد بیماران تنفسی بستری در بیمارستانهای استان به ۱۶۵ نفر و تعداد موارد بستری کرونا مثبت به ۵۱ نفر کاهش پیدا کرد که در دو سه ماه اخیر هیچ وقت این تعداد بستری کرونا نداشتیم و جای تشکر و قدردانی از مردم برای رعایت نکات بهداشتی دارد.
وی افزود: یکی از دلایلی که موارد بستری ما بهویژه بستری در بخش مراقبتهای ویژه قابل توجه بوده، مراجعه دیرهنگام بیماران است که در شهرستان طبس کاملا مشهود بوده است.
شریفزاده گفت: دلیلی هم که مرگ و میر در استان خراسان جنوبی ادامه داشته اینکه هنوز تعداد قابل توجهی از بیماران در بخش مراقبتهای ویژه هستند و امیدواریم با توجه به کاهش چشمگیر موارد بستری و افزایش درصد پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکلها، فوتیها هم در روزهای آتی کاهش یابد.
وی اضافه کرد: تاکنون یک میلیون و ۳۰ هزار و ۸۸ دُز واکسن کرونا وارد استان شده که ۵۴۵ هزار و ۲۵۴ نفر دز اول، ۴۷۰ هزار و ۱۹۲ نفر دز دوم و ۱۴ هزار و ۶۴۲ نفر دز سوم واکسن را دریافت کردهاند.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا درباره طرح مدیریت هوشمند محدودیتها که از ۲۱ آذر در کشور کلید خورد و طی پنج مرحله اجرایی میشود گفت: تعداد کارکنانی که در خراسان جنوبی واکسن نزدهاند نسبت به کل جمعیت آنان عدد قابل توجهی نیست و با توجه به آییننامه سازمان امور اداری و استخدامی که به افراد واکسن نزده ابتدا تذکر شفاهی و بعد تذکر کتبی درج در پرونده داده شود، تعداد زیادی از این افراد واکسن خود را دریافت کردند.
وی بیان کرد: خیلی از افراد باقیمانده به دلایل پزشکی مراجعه نکردند و از افراد واکسن نزده درخواست داریم در اسرع وقت برای واکسیناسیون اقدام کنند تا براساس بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی قرار نباشد سایر اقدامات در دستور کار سازمانهای مربوطه قرار گیرد.
نقشه کرونایی کشور در روز شنبه ۱۳ آذر ماه که اغلب استانها و شهرهای کشور را زرد و آبی نشان داد، رنگبندی خراسان جنوبی را متفاوت ارائه کرد بهطوری که از ۲ شهرستان قرمز در کشور یک شهرستان و از ۹ شهرستان نارنجی، ۲ شهرستان مربوط به این استان بود و باعث ایجاد نگرانی شد.
شهرستان طبس خراسان جنوبی به همراه شهرستان بهاباد استان یزد که مجاور هم هستند به علت افزایش روند بستری کرونا، دوباره در وضعیت قرمز قرار گرفتند. با این وجود بیرجند در همان نقشه از وضعیت نارنجی به زرد تغییر رنگ داد تا مرکز استان پس از مدتها رنگ دیگری به غیر از قرمز و نارنجی به خود بگیرد.
یک روز بعد استاندار خراسان جنوبی اولین نشست ستاد استانی مدیریت کرونا پس از حضور در این استان را به جای استانداری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار و بیان کرد: انتقال جلسه امروز ستاد استانی از محیط استانداری به فضای دانشگاه علوم پزشکی، نشاندهنده جدی بودن موضوع و تاکید به این مساله است که هرچند شرایط قدری تعدیل شده و وضعیت وخیم گذشته را نداریم اما کرونا به جهت تبعات تلخی که دارد، در هر حالتی باید جدی گرفته شود.
جواد قناعت با اشاره به شرایط قرمز کرونایی در طبس گفت: در بخش دستگردان به جهت بعد مسافتی که با مرکز شهرستان دارد، گروههای تخصصی مجری طرح شهید سلیمانی مستقر شوند و بیماریابی با شدت بیشتر از قبل ادامه یابد.
وی افزود: فرمانداران به عنوان فرد اول پای کار باشند و دستگاههای اجرایی را هم پای کار بیاورند، استاندار و دانشگاه علوم پزشکی هم پشتیبان شما هستند و شرایط به گونهای مدیریت شود که شهرستان نارنجی به وضعیت قرمز تبدیل نشود بلکه تغییرات اساسی در رنگها را داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی بر جدی گرفتن دستورالعملهای بهداشتی در مدارس نیز تاکید کرد و گفت: دستورالعملها یکسان است اما وضعیت شیوع بیماری در مدارس به میزان جدیت کادر مدرسه در عمل به آنها بستگی دارد.
براساس رنگبندی جدید کشور از روز شنبه (۲۰ آذر) طبس از وضعیت قرمز خارج شد و این هفته به همراه نهبندان در وضعیت نارنجی است. شهرستان فردوس که در رنگبندی قبلی نارنجی بود، زرد شد و به همراه شهرستانهای بیرجند، درمیان و سربیشه در وضعیت متوسط خطر قرار دارد.
شهرستانهای خوسف، سرایان، قاینات، زیرکوه و بشرویه هم در این استان آبی (کمخطر) هستند.
اولین مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در شهر بیرجند چهارم اسفند ۱۳۹۸ گزارش شد و این استان تاکنون پنج موج بیماری کووید۱۹ را پشت سر گذاشته است.