منصور درجاتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گسل مشا برای تهران و شهرستان های استان اهمیت دارد افزود: جلسات متعددی در دولت گذشته و اکنون در این خصوص برگزار شده و دستورالعمل های متعددی صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: گسل های زیادی در پهنه جانمایی استان تهران وجود دارد اما سه گسل غربی- شرقی تهران، مشا و شهر ری لرزه زا محسوب می شود از این گسل ها توقع رفتار لرزشی وجود دارد و اقدامات مراقبتی در این خصوص ضروری است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران گفت: مهمترین اقدامات و دستورالعمل ها در بخش های امداد، نجات و همچنین ایمنی و آتش نشانی است و تمامی دستگاه ها از جمله ستاد مدیریت بحران، شهرداری ها و دستگاه های متعدد اجرایی باید به تکالیفشان عمل کنند.
به گفته درجاتی، در دولت جدید نیز جلساتی در سطح رییس جمهور و وزیر کشور برگزار شده و مشکلی در زمینه تدوین دستورالعمل ها وجود ندارد و باید در بخش اقدام و عمل دستگاه ها انجام وظیفه کنند.
وی خاطرنشان کرد: شناسایی گسل های فعال در استان تهران انجام شده و همچنین دستگاه هایی همچون سازمان های نقشه برداری، زمین شناسی و همچنین پژوهشکده سوانح زلزله که وظیفه ذاتی این دستگاه ها بررسی لرزه و رفتار گسل است در حال فعالیت هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران ادامه داد: به نظر می رسد گسل مشا در شمال شرق تهران بیشترین فعالیت و بیشترین نقش را در وقوع زلزله در استان تهران دارد.
درجاتی در خصوص زلزله صبح امروز (دوشنبه) در شهر کیلان دماوند نیز گفت: این زلزله به بزرگی ۳.۳ ریشتر ساعت ۰۷:۰۹:۳۲ روی داد مربوط به گسل مشا است که بلافاصله تیم های ارزیابی ستاد مدیریت بحران به محل اعزام شدند.
وی گفت: این زمین لرزه در موقعیت ۳۵.۴۳ شمالی و ۵۲.۲۳ شرقی و در عمق ۱۴ کیلومتری زمین و همچنین در ۱۵ کیلومتری شهر کیلان دماوند، ۱۸ کیلومتری ایوانکی و ۲۲ کیلومتری شهر آبسرد رخ داده و خسارت و تلفات جانی نداشته اما همچنان تیم های ارزیاب در محل حضور دارند.
به گزارش ایرنا، تهران علاوه بر پدیدههای مخرب فرونشست به دلیل برداشتهای بی رویه آبهای زیرزمینی در میان گسلهای متعددی محصور شدهاند و به گونهای از شمال تا جنوب و از شرق به غرب کشیده شدهاند که به جرات میتوان گفت استان تهران در زمینی مملو از گسلهای فعال توسعه یافته و باید در این زمینه اقدامات مراقبتی انجام شود.