علیرضا صبوری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شاخص ساییدی برق استان در سال ۹۳ٰ، ۴۰۰ دقیقه بود و در سال ۹۹ این عدد ۱۰۵ دقیقه و هم اکنون ۸۱ دقیقه است.
شاخص ساییدی به معنای خاموشی برق به ازای هر مشترک است.
وی افزود: این در حالی است که در پایان سال ۹۹ این شاخص در کشور به طور متوسط ۳۵۰ دقیقه و در استان ۱۰۵ دقیقه و کمتر از یک سوم میانگین کشور و نشان دهنده پایدارتر بودن شبکه برق استان است.
وی با بیان این که طول خطوط فشار ضعیف و متوسط استان ۱۲ هزار و ۸۵۰ کیلومتر است خاطرنشان کرد: متوسط حجم شبکه توزیع استان به نسبت هر مشترک ۳۳ متر است در صورتی که در میانگین کشور سرانه هر مشترک ۲۲ متر و این امر نشان دهنده گستردگی و پراکندگی شبکه و به همان نسبت سخت بودن نگهداری آن است.
وی خاطرنشان کرد: پراکندگی مشترکان برق هزینه نگهداری شبکه را نیز ۵۰درصد بالاتر از میانگین کشوری افزایش داده است.
صبوری با اشاره به چگالی مشترک در واحد سطح اظهار داشت: این شاخص در استان۱۱ مشترک در هر کیلومتر است در صورتی که این رقم در کشور ۲۲ مشترک است و این شاخص ها را کنار هم بگذاریم متوجه خواهیم شد پراکندگی استان به مراتب از کشور بیشتر است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان افزود: با اقدامات و برنامه ریزی دقیقی که انجام شد چشم انداز پنج سال آینده کاهش نرخ ساییدیٰ و متوسط خاموشی، تلفات برق و الکترونیکی کردن کلیه خدمات مشترکان برق در استان است.
وی با بیان این که در این چشم انداز نرخ ساییدی برق شبکه توزیع به عدد پنج دقیقه خواهد رسید اظهار داشت: متعهد شده ایم پرت انرژی برق را نیز در همین بازه زمانی به پنج درصد برسانیم و این درحالی است که هم اکنون پرت انرژی ۸.۲ درصد و تا پایان سال به ۷.۵ درصد خواهد رسید.
وی پرت انرژی میانگین کشور را ۱۰.۶ اعلام کرد و افزود: پرت انرژی برق استان از میانگین کشور کمتر است.
وی خاطرنشان کرد: هم چنین متعهد شدیم تا سال ۱۴۰۵، ۹۵درصد کل خدماتی را که به مشترکان می دهیم غیر حضوری باشد تا در وقت و هزینه های مردم صرفه جویی شود.
وی با اشاره به این که خراسان شمالی نخستین استان سبز در زمینه تبدیل شبکه سیمی برق به کابل های خود نگهدار است گفت: هم اکنون ۴هزار و ۶۹۲ کیلومتر شبکه سیمی در استان به کابل خود نگهدار تبدیل شده است.
خراسان شمالی ۳۸۵ هزار مشترک برق دارد.