بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی گفت: اکنون مصرف روزانه گاز خانگی در استان پنج میلیون متر مکعب است و این میزان در فصل زمستان افزایش خواهد یافت که بدین ترتیب با افت فشار گاز مواجه خواهیم شد.

به گزارش ایرنا، حسن رضا میربلوکی روز شنبه درنشست خبر با اصحاب رسانه اظهار داشت: پالایشگاه گاز خانگیران سرخس که در گذشته گاز این استان را تامین می کرد بدلیل مصرف بالای استان های خراسان جنوبی و رضوی اکنون گاز استان را تامین نمی کند و گاز خراسان شمالی از پارس جنوبی توسط شبکه توزیع تهیه می شود.

وی تصریح کرد:  هر سال با وارد شدن موج سرما و افت فشار گاز در شبکه سراسری با مشکل کمبود گاز مواجه می شویم، ولی پیش بینی می شود و امسال شرایط بدتری در این زمینه داشته باشیم که به منظور آمادگی برای مقابله با مشکلات و بحران های احتمالی ناشی از آن، تدابیر مناسب در خراسان شمالی اتخاذ شده است.

  مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در رابطه با رویارویی بحران های زمستانی افزود: پیش از آغاز فصل زمستان این استان با اتخاذ تدابیر ویژه از قبیل ایجاد تمهیدات لازم، تشکیل تیم های عملیاتی، شناسایی نقاط ضعف و قوت، رفع کمبودهای ابزاری و تامین امکانات و اقلام مورد نیاز و همچنین تنظیم لوحه شیفت شبانه برای پرسنل، آمادگی خود را برای مقابله با بحران های احتمالی اعلام کرده است.

میربلوکی از برخورداری ۱۰۰ درصدی جمعیت شهری و ۹۹.۷ درصدی روستایی استان از گاز طبیعی خبر داد و اظهار داشت: خراسان شمالی دارای ۳۲۶ هزار مشترک در بخش های صنعتی، خانگی و عمومی است که حدود ۷۳۷ مشترک آن در بخش صنعتی و عمده، از انشعاب گاز برای تولید و اشتغال بهره مندند.

۷۸ روستای خراسان شمالی گاز ندارند

مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در ادامه اظهار داشت: ۸۷ روستا شامل ۷۴۹ خانوار با جمعیت ۲ هزار و ۳۶۸ نفر در این استان از نعمت گاز محروم هستند.

جمعیت بالای ۲۰ خانوار، داشتن ماهیت و کد روستایی و سقف هزینه قانونی از جمله شرایط لازم برای گازرسانی است که تمامی این روستاهایی که تاکنون گازرسانی نشده اند دارای این شرایط می باشند.

وی تصریح کرد: روستا، مزرعه تابعه، مزرعه مستقل، مکان تابعه و مکان مستقل از سکونت گاه های وزارت کشور محسوب می شود و تنها از این مجموعه روستاها مشمول گازرسانی می شوند و در خراسان شمالی ۸۰ سکونتگاه فاقد کد روستایی هستند به این دلیل عملیات گازرسانی انام نشده است.

میربلوکی سرانه گازرسانی را ۴۵ میلیون تومان عنوان کرد و ادامه داد: روستاهای هاور، پست دره، ارناوه شهرستان مانه و سملقان، گودل سلاخ بجنورد، چهل دختران اسفراین، اسلام آباد و گلمندره گرمه از جمله روستاهایی هستند که بدلیل سرانه بالا در اولویت گازرسانی قرار ندارند.

وی افزود: همچنین عملیات گازرسانی به ۲۲ پاسگاه مرزی خراسان شمالی تکمیل شده و ۶ پاسگاه نیز تا پایان امسال از نعمت گاز برخوردار می شوند.

نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، آلومینای ایران (جاجرم)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که گاز طبیعی مصرف می کنند.

اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹.۷ درصد جمعیت روستایی خراسان شمالی از گاز طبیعی بهره مند هستند.

سهم گاز طبیعی در تامین سبد انرژی استان بیش از ۸۰ درصد است.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است که ۴۴ درصد از جمعیت این خطه در مناطق روستایی سکونت دارند.

بر اساس این گزارش تاکنون به ۳۱۰ واحد صنعتی و ۱۵ شهرک صنعتی استان گازرسانی شده است که در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرد.