به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «سیدمجتبی خیام نکویی» در مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی پژوهش و فناوری، پشتیبان تولید و امنیت غذایی افزود: پیش از انقلاب اسلامی میزان تولیدات کشاورزی حدود ۲۵ میلیون تن بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: امروز مردم ما نقش امنیت غذایی را در کشور لمس کردند و می دانند هر چقدر سفره و تولیدات غذایی امن تر باشد نگرانیشان کمتر است.
وی تصریح کرد: رسالت اصلی سازمان تحقیقات کشاورزی این است که مبتنی بر حوزه علم و فناوری برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار حرکت کنیم.
خیام نکویی گفت: تلاش داریم، دستاوردهای محققین در اجرا و ارتقای سلامت تاثیر اقتصادی داشته باشد.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: امروز ظرفیت کم نظیری همچون دو هزار هیات علمی و بیش از ۴ هزار نفر هیات علمی در دانشگاه های کشاورزی سراسر کشور داریم و به دنبال هم افزایی این دو گروه هستیم تا با در کنار هم قرارگرفتنشان اگر ۵۰ درصد محققین ما سالی یک دستاورد ارایه کنند حدود ۳ هزار دستاورد در سال بخش کشاورزی تولید شود که باعث متحول این بخش می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به تحریم ها که در حوزه غذایی تسری پیدا کرده در برخی از محصولات به خودکفایی کامل، در برخی محصولات به خود اتکایی و در محصولی مانند دانه های روغنی که امروز ۹۰ تا ۹۵ درصد واردکننده هستیم بتوانیم با یک برنامه زمان بندی از ظرفیت های کشور برای دستیابی به یک میزان قابل توجهی تولید برسیم.
خیام نکویی افزود: دستاوردهای امروز محقیقن ما در زمینه تولید آرد سبوس دار، اصلاح ویژگی های انگور کیفی و بازار پسند، تولید خوراک دام از ضایعات نخیلات، افزایش ماندگاری پسته تازه برای صادرات به کشورهای همسایه و واکسن دوگانه برای ماهی قزلآلا که باعث مقاوم سازی در زمان تولید است.
به گزارش ایرنا، در مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی پژوهش و فناوری، پشتیبان تولید و امنیت غذایی از سامانه رزومه هوشمند، سامانه اثربخشی و دستاوردهای محققین توسط وزیر جهاد کشاورزی رونمایی و از ۱۱ پژوهشگر برتر بخش کشاورزی و منابع طبیعی تجلیل شد.