یاسر احمدوند دوشنبهشب در نشست هماندیشی با جمعی از ناشران و دستاندرکاران حوزه نشر استان خراسان رضوی در مشهد افزود: کل یارانه حمایتی در حوزه کتاب معادل ۲۵۰ میلیارد تومان است در حالی که ارزش تولید کتابهای منتشر شده در کشور پارسال حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی اظهار داشت: تمام حمایت دولتی از اقتصاد صنعت نشر همین عدد است و حال آنکه بخش خصوصی سهم قابل توجهی از حوزه چاپ و نشر، عرضه کتاب و توزیع آن را در اختیار دارد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با وجود همه مشکلات همچنان کتاب حوزه مستقلی در بخش فرهنگ است و توانسته گلیم خود را از آب بیرون بکشد، با این حال همه مشکلات حوزه نشر و کتاب را دولت نمی تواند حل کند، دولت می تواند وظیفه خود را در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام دهد که آن هم با کمک فعالان فرهنگی میسر است، اما خیلی از مشکلات مربوط به مسائل صنفی و فرهنگ عمومی است که باید با برگزاری نشستها و گفتگوهای بین بخشی حل شود.
احمدوند، توسعه کتابفروشی ها و حمایت از کتابفروشان را در کشور ضروری دانست و گفت: در برخی از شهرها کتابفروشی وجود ندارد و بستر راه اندازی سریع آن نیز فراهم نیست که البته می توان برای جبران این نقیصه از برگزاری نمایشگاه های مجازی و استانی بهره گرفت.
وی اظهار داشت: یارانه ای که به نمایشگاه مجازی یا طرح فصلی فروش کتاب اختصاص می یابد، آنقدر در اقتصاد کتاب موثر نیست اما برگزاری نمایشگاه ها در فضای باز، شور و حال کتاب و کتابخوانی را بیشتر کرده و تاثیر بیشتری بر اقتصاد آن دارد، این مهم را قبول ندارم که برپایی نمایشگاه به کتابفروشان ضرر می رساند، و البته معتقد به حمایت از کتابفروش در کنار آن هستم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ممیزی کتاب نیز گفت: ممیزی باید به یک وحدت رویه برسد، با سختگیری بیش از حد یا شلگیری در این زمینه موافق نیستیم؛ افراط و تفریط در ممیزی آسیب رسان است، ممیزی باید منطق و قوام داشته باشد و با هماهنگی بخشهای دستاندرکار انجام شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست تعدادی از ناشران، کتابفروشان و فعالان حوزه نشر خراسان رضوی، مدیرکل و معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان نیز به بیان نکاتی در زمینه وضعیت و ظرفیتهای نشر در استان پرداختند.