بیرجند - ایرنا - عملیات اجرایی موزه ملی زعفران ایران به مناسبت روز قاینات و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این شهرستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا آیین کلنگ‌زنی موزه ملی زعفران ایران در زمینی به مساحت ۹۷۰ مترمربع با زیربنای ۴۰۰ مترمربع روز سه‌شنبه با حضور جمعی از مسوولان در شهر قاین برگزار شد.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران در این آیین با اشاره به ۲۲ آذر روز شهرستان قاینات گفت: سفر در چنین ایامی به شهرستان تاریخی و زرخیز قاینات باعت افتخار است.

علی همتی افزود: توسعه بیش از پیش منطقه با حضور بخش خصوصی و تسهیل‌گری و ایجاد بسترسازی توسط دولت انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: زعفران موضوع ملی است و نگاه به آن در سطوح مختلف اعم از جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و سایر دستگاه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در سازمان توسعه گردشگری نگاه به مناطق کمتر توسعه یافته و مرزی که ظرفیت‌های بالقوه دارند و تاکنون مورد توجه قرار نگرفته‌اند، ویژه است.

رییس شورای ملی زعفران هم گفت: قاینات بیش از ۱۲ قرن است که پرچمدار با کیفیت‌ترین زعفران جهان است.

محسن احتشام اظهار داشت: زعفران ایران که با نام قاینات عجین شده حاصل تلاش کشاورزان سخت‌کوش منطقه است از این رو باید این دستاوردها برای انتقال به نسل آینده در مجموعه‌ای حفظ و در تاریخ زعفران نگهداری شود.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت ۲۲ آذر روز شهرستان قاینات گفت: یکی از اراده‌های دولت سیزدهم حضور میدانی مدیران در منطقه است که ارزشمندترین کار دولت برای بررسی و اعلام حمایت از پروژه‌های اجرایی است.

سلمان اسحاقی اظهار داشت: با کیفیت‌ترین زعفران دنیا در قاینات تولید می‌شود و دلیل آن هم نام قاینات است که با زعفران عجین شده است و این افتخار مدیون پدران و گذشتگان است لذا برای تثبیت موضوع، موزه ملی زعفران با اراده بخش خصوصی در این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.

وی از احتشام به عنوان رییس شورای ملی زعفران خواست اقداماتی انجام شود تا زعفرانکاران و کشاورزان سود بیشتری ببرند و دست دلالان کوتاه شود.

در ادامه برنامه‌ها عملیات اجرایی هتل سه ستاره قاین با زیر بنای ۶ هزار مترمربع در هشت طبقه با حضور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران آغاز شد.

همتی در حاشیه این مراسم گفت: یکی از اقدامات زیرساختی و مقدمه توسعه شهرستان قاینات بحث ارائه خدمات با کیفیت و در تراز استاندارد برای اسکان سرمایه‌گذاران و توریست است که قاینات از آن محروم بوده و شرکت نقش حداقلی ایفا کرده است و امیدواریم با ورود بخش خصوصی روند اجرایی هتل سرعت بگیرد و روند رشد آن برای مردم و شهروندان ملموس باشد.

وی افزود: اگر موانعی در این زمینه هست مسئولان در جهت رفع آن گام بردارند و از ورود بخش خصوصی استقبال کنند چون نقش دولت نقش تسهیل‌گری است.

بازدید از منطقه گردشگری و آرامگاه بوذرجمهر قاین و مسجد جامع این شهر از دیگر برنامه‌های امروز مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران در سفر به این شهرستان بود.

شهر قاین مرکز شهرستان قاینات در ۱۱۰ کیلومتری بیرجند است.

سطح زیرکشت زعفران در خراسان جنوبی بیش از ۱۷ هزار و ۶۰۰ هکتار است و بیشترین سطح کشت زعفران به شهرستان قاینات اختصاص دارد.

خراسان جنوبی بعد از خراسان رضوی رتبه دوم تولید زعفران و از نظر کیفیت و مرغوبیت زعفران رتبه اول را در کشور داراست و از این استان به عنوان سرزمین طلای سرخ یاد می‌شود.