رشت - ایرنا -مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گیلان گفت: برداشت و ثبت موقعیت مکانی بیش از یک میلیون و 500 هزار مشترک با هدف کاربردی سازی فناوری نوین GIS یا سیستم اطلاعات جغرافیایی در تمامی فرآیندهای مکان محور این شرکت استقرار یافت.

محمداسماعیل هنرمند روز سه شنبه در مصاحبه با ایرنا اظهار داشت : با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه مشترکین برق در کلیه فرآیندهای خدماتی شرکت های توزیع، دسترسی به اطلاعات دقیق و جامع از موقعیت مکانی مشترکین و نحوه اتصال آنها به شبکه برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: سیستم اطلاعات جغرافیایی یک فناوری نوین به منظور مدیریت و تحلیل اطلاعات مکان محور محسوب می‌شود و با توجه به ماهیت مکانی بیشتر اطلاعات و داده‌ها در شرکت های توزیع برق، استفاده از این زیرساخت، نقشی حیاتی در مکانیزه کردن فرآیندها و حرکت به سمت شبکه‌های هوشمند خواهد داشت.

رئیس هیات مدیره شرکت توزیع نیروی برق گیلان ادامه داد: هوشمند سازی مدیریت شبکه که شامل مشاهده موقعیت مکانی تجهیزات همزمان با موقعیت توصیفی آن ها، ردیابی مسیر تغذیه مشترکان، تسهیل در امر وصول مطالبات، استفاده از اطلاعات در پروژه‌های مطالعاتی نظیر طرح جامع، پیش بینی و مدل سازی بار، هدایت ماموران بهره برداری هنگام بروز خاموشی و قطعی برق، استفاده از اطلاعات در مواقع بروز بحران، ایجاد بستری برای ارائه طرح در پروژه‌های توسعه و احداث، مکان‌مند کردن سامانه پذیرش مشترکان هنگام ثبت درخواست، از ویژگی‌ها و مزایای استفاده از این سامانه است.

هنرمند با یادآوری این که سال ۹۷ موقعیت مکانی مشترکین دیماندی و پست‌های اختصاصی این شرکت به صورت دقیق و صددرصدی در محل پست با استفاده از تکنولوژی تشخیص موقعیت جغرافیائی یا GPS برداشت و ثبت شد افزود: سال ۹۹ نیز ضمن قرائت مشترکین با استفاده از دستگاه اندرویدی هوشمند، نسبت به ثبت مکان جغرافیایی مشترکین اقدام شد و در سال جاری نیز با توجه به اهمیت دقت و صحت اطلاعات مکانی مشترکین عادی روشی ارائه شد که در آن ماموران قرائت کنتور با بهره گیری از نقشه‌های ماهواره‌ای ، موقعیت مکانی مشترکین را با تطبیق با نقشه‌های جغرافیایی شهری و روستایی صحت سنجی می‌کنند. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان خاطرنشان کرد: در این روش پس از وارد کردن شماره اشتراک، اطلاعات ثبت شده مکانی مشترکین در سیستم خدمات مشترکین به ماموران نشان داده می‌شود و در صورتی که اطلاعات ثبت شده غیر دقیق باشد، مامور موظف است که مکان صحیح را انتخاب کرده و ثبت نماید. پس از ثبت نیز کارشناس مربوطه نقاط ثبت شده را بررسی و در صورتی که نقاط از لحاظ ظاهری به درستی ثبت شده باشد و مسیر کنتورخوانی قابل تشخیص باشد، اطلاعات را تایید می‌کند. 

وی اظهار کرد : جهت اجرای این فرآیندها، سامانه‌ای تحت وب طراحی شد که از چهار بخش ثبت موقعیت مکانی، مشاهده روز کار ثبت شده، ارزیابی اطلاعات و داشبورد مدیریتی تشکیل شده و در حال حاضر ثبت موقعیت مکانی مشترکین دیماندی یا مصارف سنگین این شرکت، به صورت ۱۰۰ درصدی تکمیل و صحت سنجی شده است.

هنرمند در ادامه افزود: ثبت موقعیت مکانی مشترکین دیماندی در سه فاز شناسایی و دسته‌بندی مشترکین ، برداشت و ثبت اطلاعات و  همچنین به روز رسانی و صحت‌سنجی اطلاعات تعریف شده در ۲ فاز اول به صورت کامل اجرا و فاز سوم نیز به صورت مستمر تکمیل می‌شود.  

وی با اشاره به ثبت موقعیت مکانی مشترکین عادی نیز  گفت : این پروژه از پنج فاز طراحی سامانه، ثبت اطلاعات توسط ماموران قرائت کنتور، بررسی و صحت سنجی اطلاعات، ارسال اطلاعات به سامانه‌های مرتبط و همچنین به روز رسانی اطلاعات مکانی مشترکین جدید تشکیل شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان در پایان خاطرنشان کرد: ثبت موقعیت مکانی ۱۰۰ درصد مشترکین عادی یعنی بیش از یک و نیم میلیون اشتراک در کل استان در حین قرائت توسط ماموران تشخیص به پایان رسیده که تاکنون حدود ۷۰ درصد از آن مورد صحت‌سنجی و ارزیابی دقیق قرار گرفته و امیدواریم تا پایان سال جاری راستی آزمایی نهایی و تکمیل پروژه ثبت موقعیت جغرافیایی مشترکین عادی این شرکت نیز به پایان برسد.

گیلان دارای ۲ و نیم میلیون نفر جمعیت است.