امین قربانی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برگزاری میز برای محصول باغی انگور و محصول صنفی آبنبات با هدف توسعه بازار و رونق تولید در دستور کار است.
وی افزود: خراسان شمالی مدعی تولید محصول انگور بویژه انگور کلاهداری است و با توجه به این ظرفیت ها، تلاش داریم تا در قالب برگزاری میز به تولید این محصول رونق دهیم.
به گزارش ایرنا بیشترین سطح و تولید محصولات باغی خراسان شمالی به انگور اختصاص دارد و رتبه ششم سطح و تولید در کشور و رتبه اول کشت انگور دیم به این استان تعلق گرفته است.
۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار تاکستان در این استان وجود دارد که از این سطح ۱۷۵ هزار تن انگور برداشت می شود و در نظر است تا بخش عمده ای از باغ ها به روش نوین داربستی باشد.
پیش از این میز انگور در سال ۹۸ برگزار شده بود.
میز آبنبات در بجنورد
قربانی درباره برگزاری میز آبنبات در استان گفت: در استان ظرفیت های بسیار مناسبی برای توسعه تولید آبنبات وجود دارد و تلاش داریم تا مشکلات تولید و صادرات این محصول بررسی و برای حل آن برنامه ریزی شود.
وی اظهار داشت: آبنبات خراسان شمالی هنوز جایگاه خود را در بازارهای بین الملل پیدا نکرده است البته کشورهای عربی خواهان این محصول هستند و در سال گذشته ۳۱ هزار دلار آبنبات به کشور عراق و ۷۶ دلار به کشور امارات صادر شده است.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی اظهار داشت: میزان صادرات این محصول ناچیز است و امید می رود برگزاری میز گامی برای توسعه و رونق تولید این محصول باشد.
در شهر بجنورد شمار زیادی مغازه آبنبات فروشی وجود دارد که در کارگاه های آبنبات سازی این شهر ماهانه حدود ۶۰۰ تن آبنبات تولید می شود بنابراین می توان گفت که شغل بسیاری از اهالی شهر به نحوی با این صنعت در ارتباط است.
به گزارش ایرنا پیش از این میز فرش در خراسان شمالی برگزار شده بود.