به گزارش روز سه شنبه ایرنا از این نشریه چینی، سفر ۴ روزه «آنتونی بلینکن » وزیر امور خارجه آمریکا از روز دوشنبه با سفر به «جاکارتا» پایتخت اندونزی آغاز شد. این سفر که به عنوان اولین سفر او به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا پس از پیروزی «جو بایدن» در ژانویه می باشد پیرامون تقویت و استحکام روابط با کشورهای آسیای جنوب شرقی که میدان مبارزه استراتژیک میان واشنگتن و پکن می باشد صورت گرفته است.
کارشناسان معتقدند با وجود اینکه وزیر خارجه آمریکا احتمالا با دولت اندونزی برای ملاقات آینده «جو بایدن» از این کشور به اجماع خواهد رسید، اما آمریکا در متقاعد کردن کشورهای بی طرف منطقه شکست خواهد خورد.
«ند پرایس» سخنگوی دولت آمریکا در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد آنتونی بلینکن در دیدار با «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی در روز دوشنبه پیرامون راه هایی برای تقویت روابط آمریکا و اندونزی، چالش های دموکراسی و حقوق بشر، بحران اقلیمی و همه گیری ویروس کرونا به تبادل نظر و گفت و گو پرداخت.
وزیر امور خارجه آمریکا که پیش از این سفر در نشست ۲ روزه وزیران امور خارجه گروه ۷ در انگلستان شرکت کرده بود، در آن نشست به لزوم همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آسیای جنوب شرقی (آ سه آن) و کشورهایی نظیر استرالیا و هند تاکید کرده بود.
«گو شیااوسونگ» رئیس موسسه تحقیقاتی آ سه آن در دانشگاه « اوشن تراپیکال هائنان» در مصاحبه با خبرنگاران «گلوبال تایمز» گفت: بدین ترتیب گام بعدی برای آمریکا، دیدار جو بایدن از منطقه آسیای جنوب شرقی خواهد بود که نشانگر اهمیتی است که رئیس جمهوری آمریکا برای اتصال دوباره کشورش به این منطقه در پی خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین در سال ۲۰۱۷ از پیمان تجاری منطقه هند- پسیفیک قائل است.
وی در ادامه توضیح داد: اهمیت اتصال دولت جو بایدن به منطقه جنوب شرقی آسیا نشان می دهد این منطقه برای پیشرفت استراتژی هند- پسیفیک آمریکا حیاتی است و آمریکا تنها زمانی می تواند موفق شود که به طور کامل از این منطقه استفاده و بهره برداری کند.
قرار است «آنتونی بلینکن» امروز پس از ایراد سخنرانی درباره استراتژی هند- پسیفیکِ آمریکا به مالزی و تایلند برود.
این کشورها برای حفظ تعادل میان چین و آمریکا بسیار مفیدند، چرا که نه به چین و نه به آمریکا وابستگی کامل ندارند. این خصیصه بسیاری از کشورهای منطقه در سیاست خارجی شان در قبال آمریکا و چین است. بنابر این نه تنها این دیدار وزیر خارجه آمریکا بلکه دیدار احتمالی آینده جو بایدن از این منطقه نیز تغییری بنیادی در بی طرفی و تعادل کشورهای جنوب شرقی آسیا بوجود نخواهد آورد.
کارشناسان باور دارند اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) برای نخستین بار در سال ۲۰۲۰ با برخورداری از چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری اش از اتحادیه اروپا سبقت گرفت. چین در ۱۲ سال اخیر بزرگترین شریک تجاری آ سه آن بوده است و این موضوع تقریبا تمامی تلاش های آمریکا را برای رویارویی با نفوذ اقتصادی چین در منطقه ناممکن می کند.
دور از انتظار نیست بلینکن در تمامی دیدارهای خود بر روی مسائل مربوط با میانمار و دریای چین جنوبی تمرکز کند. این حقه قدیمی آمریکایی هاست تا از این مناقشات به نفع خود استفاده کنند و کشورهای منطقه را در برابر چین قرار دهند تا به اهداف دیپلماتیک و استراتژیک منطبق با منافع خود در منطقه دست یابند.