شهرکرد -ایرنا- رییس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پژوهش‌سراهای دانش‌‎آموزی محلی مناسب برای تحقیق و پژوهش دانش‌آموزان است، گفت: پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی استان باید فعال و پویاتر شوند.

مجتبی بنیادین روز سه‌شنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر فرهنگی و دانش‌آموزان در جشنواره پژوهش دانش‌آموزی افزود:هم‌اکنون ۱۷ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در استان فعال است که باید در این پژوهش‌سراها به مکانی برای جذب دانش‌آموزان باشند تا دانش‌آموزانی پژوهشگر تربیت شوند.

وی به همراهی بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری با آموزش و پرورش برای حمایت از دانش‌آموزان پژوهشگر اشاره کرد و گفت: پژوهش‌محوری باید از سنین کودکی و دانش‌آموزی در جامعه نهادینه شود تا دانش‌آموزان حین ورود به بازار کار و دانشگاه یک پژوهشگر باشند.

بنیادین اظهار داشت: با فعال شدن پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی خلاقیت، ایده‌پردازی و کارگروهی در بین دانش‌آموزان توسعه پیدا می‌کند.

به گفته وی،در جامعه برای رسیدن به اهداف عالی، باید تغییراتی اساسی از آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت آغاز شود تا بتوان با نظام تعلیم و تربیت توانمند، نیروها و افراد توانمند در جامعه تربیت کرد.

بنیادین به حمایت بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری از ایده و پژوهش‌های دانش‌آموزی خبر داد و گفت: شناسایی نخبگان و استعدادهای دانش‌آموزی برای حمایت از آنها در دستور کار قراردارد.

انقلاب پژوهشی در مدارس ایجاد شود

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه قدرت اندیشه، عقل و دانایی محوری انسان را از سایر موجودات متمایز کرده است، گفت: دانش و پژوهش زمینه پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور را فراهم می‌کند.

فرحناز قائدامینی افزود:کسب علم امروزه از راه مطالعه داده‌ها و اطلاعات موجود و یا پژوهش،  تحقیق و آزمایش کسب می‌شود که کسب علم از روش پژوهش و تحقیق و آزمایش در جامعه امروزی مورد تاکید است تا دانایی و اطلاعات بیشتر در جامعه تولید شود.

به گفته وی، نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش امروز به دنبال تربیت نیروی پژوهشگر است، که دانش‌آموزان فقط به آموخته‌های خود اکتفا نکند و به دنبال کسب علم و دانش بیشتر بروند و کارهای پژوهشی و تحقیق در جامعه گسترش پیدا کند.

وی اظهار داشت:پژوهش‌محوری در بین دانش‌آموزان در حال گسترش است و در سال تحصیلی گذشته از مجموع ۲۱۷ هزار دانش‌آموز  استان بیش از ۳۸ هزار دانش‌آموز در مسابقات مختلف علمی و پژوهشی شرکت کردند.

قائدامینی به ایجاد انقلاب پژوهشی در مدارس استان تاکید کرد و گفت: دانش‌آموزان و معلمان باید به دنبال تولید علم و دانش باشند تا جامعه به سمت توسعه پایدار حرکت کند.

قائدامینی اظهار داشت: برای توسعه پژوهش‌محوری در بین دانش‌آموزان و  فرهنگیان با یک عزم همگانی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف نیاز است تا دانش‌آموزان به عنوان آینده‌سازان کشور به عنوان افرادی پژوهش‌محور تربیت شوند.

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در بخش فرهنگیان ۸۰ نفر در حوزه اقدام پژوهشی فعالیت داشتند که ۱۶ نفر به مراحله استانی و سه نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند.

بیات سلطانی افزود: در بخش پایان‌نامه برتر نیز ۵۳ معلم استان شرکت داشتند که از این تعداد ۳۶ نفر درمرحله استانی و ۲ نفر در مرحله کشوری به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.

به گفته وی، در حوزه پژوهشگر برتر نیز ۳۴فرهنگی شرکت داشتند که یک نفر به عنوان برتر کشوری معرفی شد.

سلطانی اظهارداشت: در بخش دانش‌آموزی در سه حوزه جشنواره خوارزمی نوجوان و جوان و جشنواره علمی و پژوهشی دانش‌آموزان با هم به رقابت پرداختند که در حوزه جشنواره خوارزمی نوجوان  ۳۴۰ دانش‌آموز شرکت کردناد که ۱۲ نفر ه مرحله استانی و کشوری دست پیدا کردند.

وی افزود: در بخش جشنواره جوان خوارزمی نیز ۷۴ دانش‌آموز شرکت داشتند که یک نفر برگزیده کشوری انتخاب شد.

به گفته وی، در بخش جشنواره علمی پژوهشی نیز ۳۶ دانش‌آموز در مرحله استانی و چهار دانش‌آموز در مرحله کشوری انتخاب شدند.

در سال تحصیلی جاری ۲۲۰ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در حال آموزش و فراگیری علم هستند.