قم - ایرنا - مشاور وزیر و مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی، گفت: با نگاهی جامع و در راستای اقتدار غذایی کشور، وضعیت تامین محصولات مورد نیاز سفره مردم را روزانه رصد می‌کنیم.

هوشنگ محمدی روز سه‌شنبه در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان جهاد کشاورزی قم،‌ افزود: موضوع اقتدار غذایی از جمله اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است و در همین رابطه قرارگاه امنیت غذایی ایجاد شد.

وی با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی با جلب رضایت مردم به دنبال تقویت سرمایه‌ اجتماعی است، افزود: تامین سفره مردم با ماست و ما می‌توانیم اعتماد عمومی به کشور را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: مردم در همه شرایط همراه مسئولان هستند و ما نیز باید خدمتگزارانی صادق برای آنان باشیم.

محمدی گفت: بحث امنیت غذایی در کنار اقتدار نظامی موضوع بسیار با اهمیتی است که اقتدار و امنیت ملی را درپی دارد.

وی بیان داشت: اقتدار غذایی همچنین موجب توسعه اقتصادی و تقویت روند تولید، صادرات و اشتغالزایی در بخش کشاورزی می‌شود.

وی ادامه داد: صندوق‌ها، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها ظرفیت‌های گسترده‌ای برای سرعت بخشیدن به روند رو به رشد بخش کشاورزی و تحقق راهبرد اقتدار غذایی دارد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که امروز به کار جهادی در حوزه کشاورزی نیاز داریم، گفت: همه مسئولان ستادی و بهره‌برداران بخش کشاورزی در تلاش هستند تا امنیت غذایی مردم در بهترین شرایط ممکن باشد.

وی افزود: ۹۵ درصد امور حوزه کشاورزی دردست بهره‌برداران این بخش است و به همین دلیل باید ارتباط مدیران و مسئولان جهاد کشاوزان با بهره‌برداران بیش‌ازپیش تقویت شود.

وی ادامه داد: یکی از مسائل مورد نظر ما دروزارت جهاد کشاورزی، سنددار کردن اراضی کشاورزی است و باید این اتفاق با نگاه جامع به همه مسائل به سرعت حل شود.

محمدی با اشاره به لزوم حفظ کرامت مردم در دسترسی به محصولات مورد نظر، گفت: در دولت سیزدهم برای جلوگیری از ایجاد صف‌هایی‌ که در گذشته برای توزیع برخی از محصولات شاهد بودیم، سامانه‌ای را برای توزیع هوشمند این محصولات راه‌اندازی کردیم.

وی با اشاره به این که در طرح توزیع هوشمند، محصولات مورد نیاز مردم، درخانه تحویل آنان می‌شود، افزود: این طرح از تهران شروع شد و اکنون به هشت استان رسیده‌است و در کل کشور اجرایی خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی موضوع کشاورزی قراردادی مورد توجه قرار گرفته‌است و با استفاده از این راهبرد وضعیت تولید و توزیع محصولات کشاورزی به شکل مطلوب سامان خواهد یافت.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی همچنین تاکید کرد: زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای حضور بخش‌خصوصی در استان قم باید تقویت شود.

وی ادامه داد: کشاورزی قم موقعیت خوبی برای تامین محصولات مورد نیاز تهران به عنوان مهمترین بازار مصرف کشور دارد که باید به نحو مطلوب از آن استفاده شود.

دراین مراسم از تلاش‌های عباس پور میدانی تقدیر و محمدرضا حاجی‌رضا که پیش‌ از این مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی قم بود، به عنوان سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان قم  معرفی شد.

از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند،‌ همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال حدود یک‌میلیون تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.