علیرضا قربانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کمبودی در تامین کود کشاورزی در آذربایجان غربی وجود ندارد، افزود: با هماهنگی کامل زیرمجموعه های سازمان جهاد کشاورزی و به منظور جلوگیری از سودجویی های احتمالی، تمامی حواله های کودی به صورت الکترونیکی از سامانه پایش مواد کودی در سال زراعی جدید صادر میشود.
وی اضافه کرد: طبق گزارش سیستم پایش شرکت خدمات حمایتی از اواسط مهر ماه که این طرح آغاز شده است، تاکنون بیش از ۴۲ هزار حواله الکترونیکی جهت تحویل کودهای موردنیاز کشاورزان صادر شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه هیچ گونه کمبود یا مشکلی در تامین کود کشاورزی در استان وجود ندارد، اظهار کرد: ۱۰۰ نفر عامل فعال توزیعکننده کود در استان وجود دارد.
قربانی با اشاره به اینکه فصل کشت پاییزه در استان تمام شده است، بیان کرد: کودهای یارانهای با قیمتی کمتر نسبت به بازار آزاد در اختیار کشاورزان متقاضی قرار میگیرد.
وی افزود: امسال ۵۲ هزار و ۵۰۰ تن کود اوره ، چهار هزار و ۸۰۰ تن کود فسفاته وسه۳ هزار و ۵۵۰ تن کود پتاسه توزیع شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: ۱۰ هزار و ۲۰۰ تن نیز به عنوان ذخیره در انبارهای شرکت خدمات حمایتی استان آماده توزیع است.
قربانی ادامه داد: این روند ذخیره سازی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در حدود ۲ هزار و ۷۰۰ تن، معادل ۲۷ درصد بیشتر است و استان با آمادگی بیشتری از نظر ذخیره استراتژیک به استقبال کشت های پاییزه و بهاره می رود.
وی افزود: در اجرای دستورالعملهای پایش و نظارت بر روند توزیع کودهای یارانهدار، اکیپ نظارتی کمیته توزیع کود استان بازدیدهای مکرر را از کارگزاری ها انجام میدهند و ضمن نظارت و کنترل لیستهای توزیعی، توصیههای لازم را به کارگزاران جهت رعایت دستورالعملهای توزیعی و خدماترسانی مطلوب به کشاورزان ارائه و به مسایلی در زمینه کمفروشی و گرانفروشی نیز نظارت میکنند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه وظیفه و رسالت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزایش راندمان تولید و بالا بردن بهره وری در سطح کشور و استان است، اضافه کرد: با وجود همه محدودیتهای مالی، ارزی و اجرایی بهویژه درگیری کشور با بیماری منحوس کرونا، طبق برنامهریزی به عمل آمده، تامین و تدارک انواع نهادههای کشاورزی مطابق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی هدف گذاری و در دستور کار قرار دارد.
آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت با ۲۳۵ هزار بهره بردار و ۶.۵ میلیون انواع محصولات تولیدی در سال است.