باکو- ایرنا – در دیدار " الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان و " نیکول پاشینیان "  نخست وزیر ارمنستان با حضور "شارل میشل " رییس شورای اتحادیه اروپا در بروکسل، راه اندازی خطوط ارتباطی و حمل و نقل در منطقه بررسی شد .

  به گزارش خبرگزاری رسمی "آذرتاج "، در این دیدار که شامگاه سه شنبه (دیشب) برگزار شد، برخی مسایل مهم از  جمله پاکسازی سرزمینهای آزاد شده جمهوری آذربایجان از مین و مهمات منفجر نشده  مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اتحادیه اروپا در باره ارایه کمک های فنی به جمهوری آذربایجان در این زمینه اعلام آمادگی کرد .

رییس  جمهوری آذربایجان و نخست وزیر  ارمنستان در باره تاسیس گروه کاری موقت برای تحدید حدود و تعیین مرزها میان دو کشور به توافق رسیدند .

   در این دیدار که نزدیک به چهار ساعت و نیم ادامه داشت، مذاکرات گسترده ای در باره راه اندازی خطوط ارتباطی و حمل و نقل انجام گرفته و ارمنستان بار دیگر بر تعهد خود برای راه اندازی خط ریلی در خاک خود تاکید کرده است و اعلام شد که  طرف ارمنی به زودی ساخت راه آهن را آغاز خواهد کرد و  همچنین توافق شد که کنترل گمرکی و مرزی به صورت متقابل تضمین شود.

  طرفین همچنین در باره ادامه مذاکرات  مربوط به تعیین مسیر بزرگراه جدید در منطقه به توافق رسیدند .

  این در حالی است که نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در صفحه فیس بوک خود با تایید توافق حاصله، در باره بازگشایی راه آهن میان دو کشور ، نوشت : این خط اهن بر اساس قوانین بین المللی مرزها و گمرکات و بر مبنای  اصل عمل متقابل، تحت حاکمیت و صلاحیت کشورها عمل خواهد کرد. ارمنستان از طریق راه آهن به جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دسترسی خواهد داشت. همچنین در باره  ادامه تماس ها به توافق رسیدیم .

  در پی این دیدار رییس جمهوری آذربایجان ، نخست وزیر ارمنستان و رییس شورای اتحادیه اروپا ، شارل میشل با صدور بیانیه ای در باره نتایج این دیدار سه جانبه،  پایبندی و علاقه اتحادیه اروپا جهت همکاری تنگاتنگ با جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای پایان دادن به مناقشه میان دو کشور ، ایجاد فضای اعتماد با هدف برقراری صلح پایدار در منطقه را اعلام کرد .

به گفته میشل، علی اف و پاشینیان پایبندی خود را برای انجام تعهدات در چارچوب توافقات سه جانبه روسای جمهوری اذربایجان ، روسیه و نخست وزیر ارمنستان تایید کردند .

 رئیس شورای اتحادیه اروپا همچنین از اقدامات سران ایروان و باکو برای تنش زدایی پس از درگیری های مسلحانه اخیر در مرز دو کشور قدردانی کرد. به ویژه، ایجاد کانال ارتباطی مستقیم بین وزرای دفاع ارمنستان و آذربایجان  با مساعدت  رئیس شورای اتحادیه اروپا مهم ارزیابی شد . این ساز وکار می تواند برای جلوگیری از حوادث آینده مفید باشد و می تواند تأثیر مثبتی به کاهش تنش میان دو طرف داشته باشد .

 اتحادیه اروپا یک گروه مشورتی برای حمایت از مسائل مربوط به تحدید حدود و تعیین مرزها بین آذربایجان و ارمنستان  با ارائه کمک های فنی به هر دو کشور ، ایجاد خواهد کرد.

 رئیس شورای اتحادیه اروپا همچنین بر اهمیت بازگشایی زیرساخت های ارتباطی بین ارمنستان و آذربایجان، با احترام کامل به حق حاکمیت همه کشورها، تأکید کرد. مقرر شد با توافقنامه های مربوطه در زمینه کنترل مرزی و گمرکی بر اساس اصل عمل متقابل نسبت به بازگشایی خطوط ریلی میان دو کشور اقدام شود. اتحادیه اروپا آماده حمایت از توسعه ارتباطات حمل و نقل در منطقه مطابق با برنامه اقتصادی و سرمایه گذاری خود است.