به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی بی.بی.سی نیوز، ناسا این عبور را یک لحظه تاریخی عنوان کرد و گفت: این اولین بار است که یک کاوشگر از اتمسفر بیرونی خورشید عبور کرده است. این شاهکار توسط کاوشگر خورشیدی پارکر به دست آمد که برای مدت کوتاهی در منطقه ای در اطراف ستاره ما که محققان آن را «تاج» می نامند، فرو رفت.
البته این موفقیت در ماه آوریل (اردیبهشت ماه) رخ داد، اما تجزیه و تحلیل داده ها تنها اکنون آن را تایید کرده است. پارکر مجبور بود در برابر گرما و تشعشعات شدید مقاومت کند، اما بینش جدیدی در مورد نحوه عملکرد خورشید به دست آورد.
نیکولا فاکس مدیر بخش علوم هلیوفیزیک ناسا گفت: همانطور که فرود روی ماه به محققان این اجازه را داد تا چگونگی شکلگیری آن را درک کنند، لمس خورشید گامی بزرگ برای بشریت است تا به ما کمک کند اطلاعات مهمی درباره نزدیکترین ستاره خود و تأثیر آن بر منظومه شمسی کشف کنیم.
کاوشگر خورشیدی پارکر یکی از جسورانهترین مأموریتهایی است که تا کنون توسط ناسا انجام شده است. پارکر سه سال پیش پرتاب شد و هدف آن ایجاد گذرهای مکرر و هر چه نزدیک تر از خورشید است.
این فضاپیما با سرعت بیش از ۵۰۰ هزار کیلومتر در ساعت (۲۳۰ هزار مایل در ساعت) حرکت می کند. استراتژی این است که این کاوشگر سریع وارد و سریع خارج شود و با مجموعه ای از ابزارهایی که در پشت یک سپر حرارتی ضخیم مستقر شده اند، اندازه گیری هایی از محیط خورشیدی انجام دهد.
در روز در ۲۸ آوریل سال جاری میلادی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۰)، پارکر از مرز بحرانی Alfvén عبور کرد.Alfvén ، لبه بیرونی تاج است. نقطه ای است که در آن مواد خورشیدی که معمولاً توسط گرانش و نیروهای مغناطیسی به خورشید متصل می شوند، آزاد می شوند تا در فضا به بیرون سرازیر شوند. پارکر با این مرز در حدود ۱۳ میلیون کیلومتر (۸ میلیون مایل) بالاتر از سطح مرئی یا فتوسفر خورشید (نور سپهر photosphere) مواجه شد.
به گفته استوارت بیل از دانشگاه کالیفرنیا برکلی، دادههای کاوشگر نشان میدهد که پارکر در واقع سه بار در طول پنج ساعت از بالا و زیر این مرز عبور کرده است.
تیم علمی پارکر با ورود کاوشگر به عمق تاج در پروازهای آینده خورشید، داده های بسیار بیشتری را جمع آوری می کند. پارکر در نهایت باید در سال ۲۰۲۵ به هفت میلیون کیلومتر (۴ میلیون مایل) از فتوسفر برسد.