آیت الله رضا رمضانی روز چهارشنبه در نشست بررسی اولویت ها و راهکارهای نشر معارف اهل بیت(ع) در عرصه بین الملل با تاکید بر مناطق شبه قاره هند، جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین، افزود: برای حل بحران های موجود، باید کلینیکهای هویتشناسی راهاندازی شود تا نسل جوان هویت و حقیقت خود را از طریق گوهر دین بدست آورده و از بیهویتی خارج شود.
وی گفت: بحران معنا در غرب سبب شده تا بیش از ۴ هزار مکتب جعلی برای خروج انسان معاصر از بحران معنا و هویت ایجاد شود. در کنار بحران معنا جامعه جهانی و از جمله کشور ما با بحران خانواده مواجهه شده که علت اصلی آن دوری از مکتب اهل بیت(ع) و افتادن در دام مکتب امانیسم و سود فردی است.
به گفته وی، امروز نیازمند این هستیم که بصورت ایجابی اهل بیت(ع) را در جامعه بشری معرفی نماییم و نگاه اثباتی و ایجابی بر حوزه تحقیق و پژوهش حاکم شود. در مواجهه ادیان در ابعاد مختلف شاهد افراط و تفریط هستیم در حالی که ما در معرفی مکتب اهل بیت(ع)باید به سمت عقلانیت برویم.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تصریح کرد: معرفی مکتب اهل بیت(ع) در گستره ملی و جهانی باید دارای جامع، عمیق و دقیق باشد و همه احکام اسلام که مردم را به سمت معناگرایی و مسوولیت پذیری دعوت می کند، نمایان باشد.
رمضانی افزود: بحران زیست محیطی چالش دیگری است که جهان هم اکنون با آن روبه رو هستند؛ ما چون نتوانستیم ادبیات و گفتمان مکتب اهل بیت(ع) را پیاده کنیم بسیاری از کشورهای مسلمان در قعر فقر و فلاکت و مشکلات زیست محیطی بسر می برند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار داشت: کتاب هایی که توسط این مجمع تولید می شود باید مبتنی بر واقعیت های جهان باشد، در شرایط حاضر باید به دنبال تربیت نویسندگان بومی باشیم و از ترجمه عبور کنیم. برای تاثیرگذاری در سطح منطقه ای باید نویسندگانی دست به قلم شوند که کاملا به منطقه هدف آشنا باشند.
وی بیان کرد: پژوهش شاه کلید تحول در هر عرصه ای است؛ روزآمدی تحقیق با توجه به تقاضامحوری جامعه بشری باید مورد توجه پژوهشگران اسلامی برای رشد حوزه های مختلف باشد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: تحقیقات امروز باید ناظر به مسائل و ناهنجاری هایی باشد که هم اکنون در جوامع بشری حاکم است.
رمضانی خاطرنشان کرد: نقش مجمع جهانی اهل بیت در خصوص معارفی که قرار است آنها را ترویج کند نقش برجسته ای می تواند باشد و ما باید به سمتی حرکت کنیم که تحقیقات این مجمع به صورت تخصصی به نیازهای منطقه ای پاسخ دهد.
رمضانی ادامه داد: کتاب های آموزشی مجمع جهانی اهلبیت باید ناظر بر سطوح مختلف مانند عامه مردم، جامعه نخبگانی، اساتید و غیره باشد و رسیدن به این مرحله در وهله اول لازم است تا پژوهش های کاربردی و بنیادین به درستی شکل گرفته باشد.
به گفته وی، ما در معرفی مکتب اهل بیت(ع) باید اصرارمان بر این باشد که در درجه اول مکتب اهل بیت را به صورت درست بشناسیم و آن را بصورت دقیق به دیگران معرفی کنیم و آنها را برای گرویدن به مذهب جعفری آزاد بگذاریم.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اضافه کرد: اگر ما اسلام را به صورت جامع، عمیق و دقیق معرفی کنیم برخی نگاه های نادرست در خصوص وجه خشونت طلبی و افراطی گری اسلام اصلاح می شود و چهره رحمانی اسلام در قلب های مردم رسوخ می کند.
رمضانی افزود: اسلام را باید به تناسب اقلیم ها، کشورها و فرهنگ هایی که در آنها حاکم است معرفی نماییم؛ ادبیات معرفی اسلام در آفریقا که یکی از اساس های هم آن مبارزه با برده داری و استثمار است با کشورهای اروپایی که آزادی را یک اصل مهم می داند متفاوت است.
نشست بررسی اولویتها و راهکارهای نشر معارف اهل بیت(ع) در عرصه بین الملل با تاکید برمناطق شبه قاره هند، جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین روز چهارشنبه با حضور جمعی از اندیشمندان و شخصیتهای بینالمللی درمجمع جهانی جهانی اهل بیت(ع) درقم برگزار شد./