اردبیل - ایرنا - مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل گفت: بخش گردشگری اردبیل در سطح کشور به عنوان حوزه‌ای که بیشترین بازدهی را در استان دارد، شناخته شده است.

به گزارش ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، علی انصاری روز چهارشنبه در جلسه کمیته اشتغال اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان اردبیل اظهارکرد: در احداث تاسیسات گردشگری و زیرساخت‌ها در این حوزه افزایش بهره‌وری واحدهای جدید و احداث واحدهای دانش‌بنیان مهم‌ترین اولویت است.

او با تاکید بر ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالای گردشگری در اردبیل ارائه راهکارها برای توسعه اشتغال در استان را ضروری دانست و افزود:  استان اردبیل مزیت‌های بالایی برای توسعه گردشگری دارد و زیرساخت‌های مختلفی در این بخش ایجاد شده است که می‌تواند زمینه را برای توسعه اشتغال فراهم کند.

انصاری با استقبال از پیشنهاد مدیرکل میراث‌فرهنگی استان برای برون‌سپاری امور مربوط به سیمای شهری در راستای اجرای نمای ساخت و سازها منطبق با فرهنگ و تمدن منطقه گفت: در این زمینه پیگیر امور خواهیم بود.

مدیرکل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل هم در این جلسه با اشاره به برخی مشکلات در ساخت و سازهای شهری و عدم توجه به همخوانی نمای ساختمان‌ها با فرهنگ، تمدن و پیشینه تاریخی اردبیل گفت: نمای ساخت و سازها هویت و شناسنامه شهر است که باید در راستای رفع این مشکلات فعالیت‌ها در این حوزه برون‌سپاری شود.

وی اظهارکرد: از مهم‌ترین دغدغه‌ها در استان رونق اقتصاد گردشگری بوده تا شاهد توسعه اشتغال و تولید ثروت در استان باشیم و این موضوع با جدیت پیگیری می‌شود.

مدیرکل‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری در استان بیان کرد: توسعه زیرساخت‌ها به منظور رونق صنعت گردشگری از مهم‌ترین برنامه‌ها بوده و در این حوزه طرح‌های مختلفی تکمیل شده و برخی در حال تکمیل و یا آغاز است.

فلاحی حفظ بافت تاریخی شهر را ضروری دانست و ادامه داد: انتظار می‌رود تا در راستای معرفی تمدن و پیشینه منطقه بافت تاریخی شهر تبدیل به مراکز اقامتی و گردشگری شود چرا که مهم‌ترین اصل در این بافت حفظ کاربری است و ما آمادگی داریم تا نهضت ساخت واحدهای اقامتی و گردشگری در بافت تاریخی اردبیل را عملیاتی کنیم.

او به آغاز جشنواره زمستانی استان از ماه آینده اشاره کرد و افزود: این جشنواره در سطح ملی برگزار می‌شود که اصلی‌ترین هدف از برگزاری آن معرفی و اطلاع‌رسانی از ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری استان در سطح ملی و بین‌المللی برای خارج کردن گردشگری از حالت رکود و تعطیلی است.

وی همچنین با اشاره به برگزاری رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو عنوان کرد: این بزرگترین رویداد در بخش گردشگری است که با رقابت با استان‌های مطرح در حوزه گردشگری توانستیم میزبانی آن را برای استان فراهم کنیم که به دنبال فراهم‌سازی مقدمات برای برگزاری این رویداد بزرگ بین‌المللی هستیم.

فلاحی در زمینه حضور گردشگران کشور آذربایجان در استان اردبیل گفت: اصلی‌ترین اقدام در راستای خدمات‌رسانی به گردشگران ساماندهی و نوسازی واحدهای اقامتی است که از محل اعتبارات سفر و ستاد توسعه در این حوزه تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.

اردبیل با حدود یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استان‌های گیلان، زنجان و آذربایجان‌شرقی همسایه است و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه به شمار می‌رود.

پیش از شیوع ویروس کرونا  ۳۲ واحد هتل، ۸۷ واحد هتل آپارتمان، ۹۸ واحد مهمان‌پذیر، سه واحد کمپینگ و ۲ مجتمع گردشگری در کنار ۲ واحد اقامتگاه بوم‌گردی سالانه پذیرای هشت میلیون نفر گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی را در این استان میزبانی می‌کردند.

پل معلق مشگین‌شهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمه‌های بهشتی از جاذبه‌های پر بازدید استان اردبیل است.