قم ـ ایرنا ـ مدیرکل آموزش و پرورش استان قم گفت: از مجموع ۱۰۱ هزار دانش‌آموز دوره متوسطه‌های اول و دوم در استان قم، ۸۳ هزار و ۱۱۶ تَن در دُز نخست واکسینه شده‌اند که با این حساب بیش از ۸۲ درصد دانش‌آموزان واکسن تزریق کرده‌اند.

حمیدرضا شیخ الاسلام عصر چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم در سالن کرامت استانداری، با بیان اینکه مجموعه آموزش و پرورش، مجموعه بسیار گسترده‌ای است؛ خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر، ۲۱۱ بازدید از سوی تیم‌های این اداره کل انجام شده است.

وی گفت: «عادی‌انگاری» در سطح جامعه، کار را برای ما در آموزش و پرورش سخت کرده است و این «عادی‌انگاری» مانند نزدن ماسک و رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی، تاثیر خودش را در مدرسه‌ها نیز می‌گذارد.

وی افزود: در مدرسه‌های دولتی از مجموع از میان ۱۴ هزار و ۴۷۴ تن از همکاران ما، ۱۳ هزار و ۱۷۳ تن، یعنی ۹۱ درصد واکسینه شده اند، در سربازمعلم نیز فقط یک تن در این استان واکسینه نشده است که وی نیز گواهی پزشک در این زمینه دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم اضافه کرد: درصد بسیاری از همکاران ما که واکسن نزده اند، افرادی هستند که بیماری زمینه ای دارند و در این زمینه از پزشک گواهی گرفته اند.           

لزوم اطلاع‌رسانی در زمینه مشارکت مراجع در امر واکسیناسیون، جلوگیری از عادی‌انگاری مساله کرونا در سطح جامعه، توجه همگان به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و مشارکت در هر سه دُز واکسن کرونا از جمله مسایلی بود که در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم توسط مدیران بر آنان تاکید شد.

وضعیت کرونایی استان قم از روز پنجم آذرماه جاری «آبی» شده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌ صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.       

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک»، «فاصله‌گذاری اجتماعی» و «پرهیز از مسافرت‌های غیرضروری» توصیه شده است.

شهروندان برای طرح هر گونه پرسش درباره ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.  

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.