تهران- ایرنا-موج پنجم کرونا و نگرانی از سویه اومیکرون محدودیت‌های جدیدی را در کشورهای اروپایی به وجود آورده است. در حالی که نخستین مورد مرگ مرتبط با اومیکرون در انگلیس تایید شده، برنامه دولت جدید آلمان برای تزریق ۳۰ میلیون دُز واکسن به نگرانی ها درباره کمبود واکسن دامن زده است .

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، در حال حاضر سویه دلتا شایع‌ترین نوع ویروس کرونا در سطح جهان است، اما سویه اومیکرون با سرعتی غافلگیرکننده در حال پیشروی است. گفته می‌شود که نزدیک به ۴٠درصد موارد ابتلا در شهر لندن از نوع اومیکرون است. در فرانسه فعلاً ۱۳۳ مورد ابتلا به این نوع ویروس شناسایی شده، اما مسئولان احتمال می‌دهند که طی ماه آینده (ژانویه)، میزان ابتلا ناگهان افزایش یابد.  این درحالی است که جشن‌های آخر سال میلادی نیز می‌تواند عامل مهمی در انتشار سویه جدید کرونا باشد.

افزایش هشداردهنده موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ با نزدیک شدن به فصل زمستان و ادامه شیوع سویه دلتا، بسیاری از دولت‌های اروپایی را بر آن داشته تا ابعاد اعمال سیاست‌های بهداشت عمومی را در پی افزایش مرگ و میرها در طول فصل پاییز افزایش دهند. در همین حال،  مدیر مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری ها هشدار داد، برای مقابله با گسترش سریع گونه جهش یافته تازه کرونا موسوم به «اومیکرون» واکسیناسیون به تنهایی کافی نیست و دولت ها باید اقداماتی جدی و فوری برای مهار این سویه جدید اتخاذ کنند.

انگلیس؛ روزهای سختی در انتظار است

به گزارش رادیو فرانسه، در انگلیس سویه جدید اومیکرون با سرعتی «شگفت آور» در حال شیوع است و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه گذشته نخستین مورد مرگ و میر ناشی از سویه اومیکرون را تایید کرد.

 در همین حال، «جنی هریس» رئیس آژانس امنیت سلامت انگلیس روز گذشته گفت که سویه اومیکرون در مقایسه با سویه‌های قبلی نرخ شیوع خیره کننده‌ای را نشان می‌دهد. وی احتمال داد که سویه اومیکرون مهم‌ترین تهدید از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا باشد.

کارشناسان نظام بهداشت انگلیس هشدار می‌دهند که مردم باید خود را برای یک دوره یک‌ماهه سخت آماده کنند، زیرا ویروس نوع اومیکرون با سرعتی غیرقابل کنترل در این کشور منتشر می‌شود.

همچنین «سوزان هاپکینز» مشاور ارشد بهداشت عمومی دولت انگلیس همزمان با بررسی طرح تازه مهار همه‌گیری کووید-۱۹ در مجلس این کشور، ضمن تاکید بر لزوم وضع محدویت‌های اجتماعی هشدار داد که موج تازه سرایت سویه اومیکرون در انگلیس می‌تواند تا پایان ماه جاری (دسامبر) به یک میلیون نفر در روز برسد.

آلمان؛ نگرانی از کمبود واکسن کرونا

به گزارش دویچه وله، اگرچه شاخص ابتلا و شمار مبتلایان جدید در آلمان رو به کاهش است، اما برنامه دولت جدید برای تزریق ۳۰ میلیون دُز واکسن تا پایان سال به نگرانی ها از کمبود واکسن در اوایل سال آینده دامن زده است.

بر پایه آمار موسسه روبرت کخ،  مجموع مبتلایان جدید و مرگ در میان افراد مبتلا به بیماری کووید۱۹ در آلمان، با وجود کاهش در روزهای اخیر همچنان بسیار بالاست.

  «کارل لاوترباخ»  وزیر بهداشت در مصاحبه با کانال یک تلویزیون آلمان از کمبود واکسن در سه ماهه نخست سال آینده خبر داد و وعده داد،  برای حل این معضل راهی پیدا کند.

وی پیشتر در نشست وزیران بهداشت دولت فدرال و دولت‌های ایالتی گفته بود که در دولت قبلی واکسن به اندازه کافی خریداری و سفارش داده نشده و موجودی کنونی برای پیشبرد کارزار تزریق هر چه گسترده‌تر دز یادآور (بوستر) کافی نیست.

کارشناسان معتقدند، حداکثر شش ماه پس از واکسینه شدن کامل فرد، سیستم دفاعی بدن، به خصوص در مقابله با سویه‌های جدید ویروس کرونا کارایی لازم را ندارد و شهروندان واکسینه شده نیاز به دریافت دز سوم واکسن دارند.

با افزایش موارد ابتلا در موج چهارم همه گیری کووید-۱۹ در آلمان محدودیت‌های بیشتری اعمال شده و برای بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی،  دو پیش‌شرط اصلی، یعنی واکسینه کامل یا بهبودی پس از ابتلا به کرونا، دیگر کافی نیست و این گونه شهروندان باید برای وارد شدن به اماکن عمومی مانند رستوران ها یک تست منفی هم ارائه کنند.

سویه اومیکرون ویروس کرونا که از قدرت سرایت به مراتب بیشتری از دیگر سویه‌های شناخته شده برخوردار است، به آلمان نیز رسیده و در بازبینی تدابیر مقابله با کرونا نقش خواهد داشت.  موسسه روبرت کخ تاکنون شش میلیون و ۶۱۴ هزار مورد قطعی شناسایی شده ابتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ در آلمان را ثبت کرده است.

کارشناسان برآورد می‌کنند که موارد واقعی ابتلا از آمار رسمی بسیار فراتر باشد زیرا همه مبتلایان شناسایی نمی‌شوند. این آمار به خصوص در کشورهایی که تعداد آزمایش‌های تشخیص در آن ها به نسبت جمعیت ناچیز است با تردیدهای بیشتری روبرو است.

فرانسه؛ تشدید کنترل بر مرزها

طی دو سال اخیر، روند همه گیری در فرانسه با یک اختلاف فاز دو ماهه، تقریباً وضعیت انگلیس را تکرار کرده است. به همین دلیل دولت فرانسه نیز نگران است که موج تازه کرونا بعد از انگلیس، به این کشور برسد.  در همین پیوند، سخنگوی دولت فرانسه  اعتراف کرد که نگرانی در مورد سویه جدید  کرونا به همه دولت‌ها سرایت کرده زیرا  به‌نظر می‌رسد که نوع اومیکرون بسیار مسری‌تر از نوع دلتا باشد.

در همین حال، کمیته علمی فرانسه نیز با هشدار نسبت به خطر موج جدید کرونا از مردم این کشور خواسته تا در دورهمی‌های آخر سال جوانب احتیاط را بیشتر رعایت کنند، دز سوم واکسن را در اولویت قرار دهند و نسبت به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک زدن اهتمام و جدیت بیشتری از خود نشان دهند. همچنین سخنگوی دولت فرانسه از تشدید کنترل بر مسافرانی که از انگلیس به فرانسه سفر می‌کنند، خبر داده است.

دولت فرانسه نیز شرایط ورود به خاک خود را سختگیرانه تر کرده است. به نحوی که هر فرد ۱۲ ساله و بالاتر که وارد خاک فرانسه می شود باید تست پی.سی.آر منفی یا آزمایش آنتی ژن کمتر از ۲۴ ساعت را برای مسافران واکسینه نشده از مبدا کشورهای اتحادیه اروپا ارائه دهد.

هلند؛ آغاز زودهنگام تعطیلات کریمس

به گزارش یورونیوز، موج پنجم کرونا در اروپا و نگرانی از سویه اومیکرون محدودیت‌های جدیدی را در کشورهای اروپایی به وجود آورده است. در حالی که نخستین مورد مرگ مرتبط با اومیکرون در انگلیس تایید شده، هلند هم در نظر دارد برای مهار موج جدید یک هفته زودتر از موعد از پیش تعیین شده مدارس خود را تعطیل کند. طبق اعلام مقامات آمستردام، تعطیلات عید کریسمس و سال نو میلادی دانش آموزان از ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر)  آغاز خواهد شد.

همزمان لهستان مثبت شدن تست کووید یکی از اتباع خود در چین را تایید کرده است. فرد مبتلا یک زن جوان است که به سویه اومیکرون مبتلا شده است. رسانه‌های چینی پیش تر از تایید نخستین مورد اومیکرون در این کشور در کلانشهر تیانجین خبر داده بودند. این تبعه لهستانی ۹ دسامبر با پرواز از ورشو وارد چین شده و در حال حاضر در بیمارستان قرنطینه شده و حال عمومی او رضایت‌بخش است.

در ایتالیا، این هفته با هدف محدود کردن سفرهای سال نو از سایر نقاط اتحادیه اروپا به این کشور، ارائه نتیجه منفی آزمایش تشخیص ویروس کرونا را برای مسافران الزامی کرده و پرتغال نیز سیاست مشابهی را از ابتدای ماه جاری (دسامبر) به اجرا گذاشته که بر اساس آن ارائه آزمایش منفی برای همه مسافران بدون در نظر گرفتن وضعیت واکسیناسیون، مبدا سفر یا ملیت آن ها الزامی شده است. یونان نیز از وضع محدودیت های جدید برای ورود مسافران به خاک این کشور و الزام به ارائه تست پی سی آر ۴۸ ساعته برای آن ها خبر داد.

یونان نیز شرایط ورود مسافران به کشور خود را با منوط کردن آن به داشتن تست پی سی آر، محدود کرد.

همزمان با افزایش نگرانی‌ها در خصوص افزایش چشمگیر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آستانه تعطیلات سال نو میلادی در اروپا، رئیس کمیسیون اروپا روز گذشته (چهارشنبه) با ابراز تاسف از این که همه‌گیری کرونا دوباره جشن‌های پایان سال را مختل می‌کند، اعلام کرد که انتظار می‌رود سویه اومیکرون تا اواسط ژانویه (دی/بهمن) به نوع غالب ویروس کرونا در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تبدیل شود.

به گفته مدیر کل سازمان جهانی بهداشت،  موارد ابتلا به اومیکرون تاکنون در ۷۷ کشور جهان گزارش شده اما احتمالا این سویه جدید در بسیاری از کشورها وجود دارد ولی هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است. وی همچنین از اینکه برخی اومیکرون را سویه‌ای خوش‌خیم‌تر از گونه‌های پیشین ویروس کرونا می‌دانند، ابراز نگرانی کرد.