به گزارش خبرنگار ایرنا، یونس رنجکش روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری آستانه اشرفیه اظهار داشت: کمک به اجرای طرح های توسعه پایدار و اشتغالزایی در مناطق روستایی استان از اهداف پرداخت این میزان تسهیلات است که همچنان ادامه خواهد داشت.
به گفته وی هزینه تسهیلات دریافتی و تحقق تعیین اشتغال تعیین شده از سوی دبیرخانه استان رصد می شود ضمن آنکه روند اجرای پروژه های سرمایه گذاری شده نیز در حال بازرسی است.
مدیرکل امور سرمایه گذاری استانداری گیلان در ادامه با اشاره به شرایط پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با نرخ ۶ درصد افزود: فقط در یک شهرستان آستانه اشرفیه با هدف ایجاد اشتغال در مناطق روستایی، تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به ۳۴۰ طرح سرمایهگذاری و با اشتغال ۳۹۰ نفر پرداخت شد.
رنجکش گفت: طی سه سال گذشته و از محل اعتبار صندوق توسعه ملی بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در شهرستان آستانه اشرفیه پرداخت شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه طی یک سال اخیر بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات برای جبران خسارت های ناشی از شیوع بیماری کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده این شهرستان پرداخت شده اظهار داشت: همچنین طی این مدت از محل اعتبارات تبصره ۱۶ قانون بودجه و با هدف ایجاد اشتغال برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال از کمک های دولتی به شهرستان آستانه اشرفیه اختصاص یافته است.
مدیرکل امور سرمایه گذاری استانداری گیلان افزود: تاکنون حدود ۱۴۰ میلیارد ریال از این تسهیلات در قالب طرح های کارآفرینی و کارفرمایی به ازاء هر مددجو ، یک میلیارد ریال با بهره چهار درصد پرداخت شده است.
رنجکش با تاکید بر اینکه بانکهای عامل بایستی تسریع در جذب و پرداخت این تسهیلات را در اولویت خود قرار دهند افزود: انتظار میرود دستگاه های اجرایی و بانک ها با هدایت فرمانداری تا پایان سال و مهلت باقی مانده نسبت به جذب این تسهیلات اقدام کنند.
بانکها در پرداخت تسهیلات اشتغال کوتاهی نکنند
وی اظهار داشت: اختصاص ۱۶ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی نیز از دیگر کمک ها برای توسعه اشتغال زایی و کمک به کسب و کارهای خرد در آستانه اشرفیه است که گزارشهای دریافتی نشان از عدم پرداخت مناسب آنها توسط بانک های عامل و پیگیری های دستگاه های اجرایی در شهرستان دارد.
رنجکش با بیان اینکه ضروری است پرداخت این تسهیلات با جدیت بیشتری دنبال شود افزود: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۹۴۵ شغل در آستانه اشرفیه هدفگذاری شده که تاکنون بیش از ۷۰۰ شغل از محل منابع تسهیلاتی تخصیصی به شهرستان تحقق یافته و دستگاه های اجرایی مربوطه باید پیگیر تحقق اشتغال باقی مانده تا پایان سال باشند.
مدیرکل امور سرمایهگذاری استانداری گیلان کمک به اجرای طرح های اشتغالزایی و سرمایه گذاری را یک تکلیف و مسئولیت اجتماعی دانست و از کلیه دست اندرکاران این مهم خواست تا تسهیلگری لازم را در این زمینه داشته باشند.