به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای روز پنجشنبه در نشست با اقشار مختلف گلستان اظهار داشت: اگر چه برای نزول باران امیدوار به رحمت خداوند هستیم اما معتقدیم که برای حل این مشکل باید برنامه ریزی کرد که یکی از این کارها مدیریت مصرف در بخش های گوناگون است.
وی بر مدیریت مصرف بهینه در همه بخش ها از جمله کشاورزی و شرب تاکید کرد.
وی گفت: ترویج فرهنگ صلح و سازش یکی از راههای کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی است که برای تحقق آن گروههای مختلف مردم میتوانند به طور فعالانه مشارکت کنند.
رئیس قوه قضائیه از مردم خواست برای ترویج فرهنگ صلح و سازش بیشتر از گذشته پیشقدم شوند.
محسنی اژه ای با اشاره به ضرورت تکریم مردم و اهتمام به رفع مسائل و مشکلات آنها و پرهیز از ایجاد افتراق میان مردم گفت: در گلستان مردم از اقوام و طوایف و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی دارند و با تشریک مساعی در راستای رفع مشکلات این استان پرجاذبه قدم بر میدارند به گونه ای که به هر بخش از گلستان مینگریم درمی یابیم که این استان به معنای واقعی کلمه گلستان است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نکات مطرح شده در سخنان نمایندگان اقشار مختلف مردمی استان گلستان در این جلسه گفت: سیاست ها و احکام صادره در حوزه های مختلف از جمله اجرایی، قضایی و تقنینی باید دارای ویژگی و خصیصه "عدل" باشد و در این راستا جلب رضایت مردم و تکریم آنان نیز از ملزومات است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با بیان اینکه مسئولیت ما در دستگاه قضایی صدور احکام عادلانه است، به سخنان یکی از حضار ناظر بر وجود ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: باید توجه داشته باشید که ما ۱۵ میلیون پرونده وارده در دستگاه قضایی نداریم برخی ممکن است از این آمار نادرست، بهره برداری سوء کنند. این آمار مطرح شده ناظر بر تعداد گردش پرونده ها در واحدها و مراجع مختلف قضایی است و به منزله میزان پرونده های ورودی به دستگاه قضایی نیست.
رئیس عدلیه با اشاره به نقش اقشار مختلف مردم در راستای توسعه صلح و سازش و اصلاح ذات البین گفت: اقشار مختلف مردمی و نخبگان حوزه های مختلف می توانند در محیط های کاری و اجتماعی خود منادی صلح و سازش و رفع تخاصمات و گرفتاری ها باشند و با تحقق کامل این امر، ورودی پرونده ها به مراکز و مراجع قضایی کاهش قابل توجه و محسوسی پیدا می کند؛ مضاف بر اینکه این امر دارای اثرات پر خیر و برکتی نیز برای عموم مردم و جامعه نیز می باشد و می توان با به صلح و سازش کشیدن یک تخاصم و نزاع در همان مرحله اول از تبعات و ناهنجاری های اجتماعی عدیده بعدی پیشگیری کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به موضوع اطاله دادسی که در سخنان یکی از حضار مطرح شد، گفت: اطاله دادرسی از جمله مسائل و مشکلات مهم قضایی است که برطرف کردن آن نیازمند اصلاح قانون و رویه های موجود می باشد که ما در این راستا اقداماتی را انجام داده و این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی دنبال می کنیم.
وی همچنین با اشاره به مسائل و مشکلات خانواده معظم شهدا که در اظهارات یکی از حاضرین در جلسه مطرح شد گفت: ما پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترکی میان خانواده معظم شهدا و ادارات بنیاد شهید و امور ایثارگران را در هر استان برای رسیدگی به مسائل و مشکلات خانواده معظم شهدا مطرح کردیم و همچنین این آمادگی را داریم که شعب مخصوص قضایی را به فراخور نیازهای موجود برای رسیدگی به مسائل حقوقی و قضایی خانواده شهدا اختصاص دهیم و در ابتدای امر پیشنهاد تشکیل شعبه حقوقی و قضایی رسیدگی به مسائل خانوادگی خانواده معظم شهدا را مطرح کرده ایم و این موضوع را دنبال می کنیم.
رئیس عدلیه تصریح کرد: من این آمادگی را دارم که در حیطه مسئولیت های قانونی خود به شعب حقوقی و قضایی رسیدگی به مسائل خانواده معظم شهدا برخی اختیارات قضایی را تفویض کنم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به ضرورت تشکیل کارگروهی تخصصی در هر استان با عضویت نیروها و عوامل بومی دولتی و مردمی برای احصاء، بررسی و رفع مشکلات موجود در آن استان گفت: با تشکیل چنین کارگروهی هم از وقوع بسیاری از آسیب ها و مشکلات در استان پیشگیری می شود و هم در راستای رفع مسائل و معضلات موجود اقدامات مقتضی و تخصصی انجام خواهد شد؛ برای نمونه در بحث پرونده های کثیرالشاکی، کارگروه های تخصصی و بومی در هر استان می توانند از حیث پیشگیری از شکل گیری چنین پرونده هایی و در مرحله بعد استیفای حقوق مالباختگان و شکات این پرونده ها، اقدامات مثمر ثمری انجام دهند و به این صورت کمک کار دستگاه قضایی باشند.
رئیس قوه قضاییه افزود: همچنین در بحث آلودگی هوا که در مقاطعی از سال گریبان نقاط مختلف کشور را می گیرد، کارگروه تخصصی و بومی در هر استان می توانند با اتخاذ راهکارهایی از وقوع این پدیده جلوگیری کنند و یا مانع از تشدید آن شوند که بارزترین نمونه در این راستا بحث استفاده از مازوت در نیروگاه هاست که چاره جویی در رابطه با آن نیازمند همفکری و تعامل عوامل و بخش های مختلف در هر استان است.
آخوند خوجملی نماینده علمای اهل سنت استان گلستان هم در این مراسم ضمن تقدیر از اقدامات حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در دوران کوتاه تصدی ریاست قوه قضاییه گفت: با اقدامات اخیر رئیس دستگاه قضا در حوزه های مختلف به ویژه در امر عدالت گستری و مبارزه با فساد، بارقه های امیدی در جامعه ایجاد شده است.
در این نشست نمایندگان برخی از اقشار مردم استان گلستان نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود و همچنین برخی مسائل و مشکلاتی که با آنها مواجه هستند پرداختند.
در سفر یک روزه حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه به استان گلستان، اعضای شورای عالی قضایی از جمله دادستان کل، رئیس سازمان بازرسی کل، رئیس سازمان پزشکی قانونی، رئیس دیوان عالی و رئیس مرکز توسعه شورای حل اختلاف نیز حضور دارند.
دیدار با مردم، قضات، کارکنان و مسئولان قضایی و حضور در نشست های شورای اداری و قضایی از برنامههای رئیس قوه قضاییه در سفر به استان گلستان است.
رئیس قوه قضاییه پیشتر به استانهای ایلام، قزوین و خوزستان سفر کرده بود.