دکتر حمید رضا اسلامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرایند اهدای سلولهای بنیادی از حدود چهار سال گذشته در انتقال خون خراسان رضوی بنیانگذاری شده است و امروز شاهد به ثمر نشستن آن و انجام نخستین مورد اهدای سلولهای بنیادی در مشهد هستیم.
وی اضافه کرد: سلولهای بنیادی خون ساز برای درمان بدخیمیهای خونی یا بیماریهایی چون تالاسمی و سرطانهای خون کاربرد دارد.
مدیر کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: تاکنون سلولهای بنیادی فقط از مغز استخوان بیمار در بیمارستانها برداشت میشد اما در روش کنونی سلولهای بنیادی تحریک شده و از طریق تزریق به خون محیطی وارد میشود و به وسیله دستگاه فرزیس سلولهای بنیادی جداسازی شده و بقیه خون به بدن بیمار باز میگردد.
اسلامی افزود: اهدای سلولهای بنیادی نقش مهمی در درمان بیماریهای مختلف دارد و هیچ ضرری برای فرد در بر ندارد و اکنون در پایگاه اهدای خون امام رضا(ع) مشهد قابل انجام است.
وی ادامه داد: پارسال ۱۶۸ هزار داوطلب به پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که ۱۲۸ هزار نفر شرایط اهدای خون را داشتند و میزان اهدای خون طی هشت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشته است.
مدیر کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: سالانه ۵۰۰ هزار کیسه خون و فراوردههای خونی در استان خراسان رضوی تولید میشود.
هماکنون ۱۳ پایگاه و مرکز اهدای خون در استان خراسان رضوی دایر است که ۶ مرکز آن در مشهد، پنج پایگاه در شهرستانهای سبزوار، نیشابور، تربتحیدریه، گناباد و قوچان و ۲ مرکز نیز در شهرستانهای کاشمر و تربتجام است.