حسین موهبتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سفر نوزدهم شهریور امسال رییس جمهور به خراسان جنوبی موضوع افزایش شعاع مرزنشینی استان به ۵۰ کیلومتر از درخواستهای مسوولان استانی بود که آیت الله رییسی هم قول بررسی و پیگیری داد.
وی اظهار داشت: افزایش شعاع مرزنشینی در خراسان جنوبی یک بار در کمیسیون اقتصادی دولت مورد بررسی قرار گرفت و رد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: این موضوع را دومین بار به عنوان یکی از مصوبات سومین سفر استانی رییس جمهور پیگیری کردیم و علاوه بر پیگیری مسوولان استانی نیازمند همراهی وزارت نفت، وزارت کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی است تا این وزارتخانهها پیشنهاد استان را تایید و برای هیات دولت ارسال کنند تا تایید نهایی شود.
وی افزود: اگر شعاع مرز در استان خراسان جنوبی به ۵۰ کیلومتر افزایش یابد تعداد افرادی که از عواید فروش سوخت مرزنشینی بهرهمند میشوند از سه هزار خانوار به هشت هزار خانوار افزایش خواهند یافت.
موهبتی گفت: افزایش حق مرزی برای خراسان جنوبی تا شعاع ۵۰ کیلومتر خواسته مرزنشینان و مسوولان خراسان جنوبی از رییس جمهور در سفر به این استان بوده چراکه شعاع ۲۰ کیلومتر بخشهای زیاد استان را که بیشترین فشار را در خشکسالی دیدند و در فقر بیشتری هستند، شامل نمیشود.
رییس جمهور نوزدهم شهریور امسال در سفر به خراسان جنوبی گفت: اکنون حق مرزی خراسان جنوبی تا شعاع ۲۰ کیلومتر است که نماینده مرزنشینان استان درخواست افزایش این شعاع را داشتند.
آیت الله رییسی افزود: بررسیها را در این زمینه از طریق استاندار انجام خواهیم داد و برای افزایش شعاع تا ۵۰ کیلومتر پیگیری خواهیم داشت.
عواید سوخت مرزنشینان در آینده نزدیک پرداخت میشود
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی درباره پرداخت نشدن عواید حاصل از فروش سوخت به حساب مرزنشینان در سال جاری هم گفت: اخیرا مشکل نبود پرداخت عواید سوخت مرزنشینان استان را از وزارت کشور پیگیری کردهایم و مسوولان وزارت کشور به ما قول دادند که در یک ماه آینده این پول به حساب مرزنشینان واریز خواهد شد.
وی درخصوص علت پرداخت نشدن سود سوخت مرزنشینان خراسان جنوبی در ۹ ماه گذشته اظهار داشت: براساس مصوبه دولت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مکلف است که سالانه سهمیه سوخت مرزنشینان به ازای هر خانوار یک هزار و ۵۰۰ لیتر را به فروش برساند و عواید حاصل از آن را به حساب سرپرست خانوارهای مرزنشین تا شعاع ۲۰ کیلومتر واریز کند.
موهبتی افزود: امسال نحوه پرداخت براساس شیوهنامه تغییر کرده و پرداخت از استانداری به سازمان هدفمندی یارانهها محول شده است.
وی بیان کرد: مشکل اصلی که ۹ ماه گذشته عواید سوخت مرزنشینان به حساب آنان واریز نشده، این است که شرکت نفت هنوز عواید سود سوخت مرزنشینان را تا این لحظه به حساب سازمان هدفمندی یارانهها واریز نکرده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: دلیل شرکت نفت برای واریز نشدن این عواید این است که آمار دقیق استانهای مرزی را ارائه نکردند البته این مشکل مربوط به سایر استانها است و خراسان جنوبی بهطور کامل و بهموقع آمار سرپرستان خانوارها را ارسال کرده است.
وی افزود: شرکت نفت اذعان دارد به محض اینکه آمار دقیقی از استانها ارسال شود، پول عواید سوخت مرزنشینی به حساب سازمان هدفمندی یارانهها واریز خواهد شد.
موهبتی اظهار داشت: این مشکل را از طریق وزارت کشور پیگیر شدیم که قول دادند که طی یک ماه آینده آمار مرزنشینان استانهای مرزی بهطور کامل ثبت تا عواید سوخت به حساب مرزنشینان واریز شود.
وی گفت: قبلا مصوبه دولت درخصوص پرداخت عواید سوخت مرزنشینی با الان فرق داشت و فروش سوخت مرزنشینان برعهده وزارت کشور بود که استانداریها به نمایندگی از وزارت کشور سهمیه مرزنشینان را به فروش میرساندند و پول را مستقیم به حساب سرپرستان مرزنشین واریز میکردند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی افزود: وقتی فروش سوخت مرزنشینان توسط استانداری انجام میشد ما شعاع مرزنشینی را در استان افزایش دادیم به این طریق که حریم مرز را برای روستاها در نظر گرفتیم و تعداد بیشتری از روستاهای خراسان جنوبی از عواید سوخت مرزنشینی برخوردار شدند.
وی گفت: در حال حاضر دستورالعمل جدید عواید سوخت مرزنشینی به روستاهای شعاع ۲۰ کیلومتر بدون در نظر گرفتن حریم واریز میشود که دستورالعمل کشوری و متمرکز است.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و به طول ۳۳۱ کیلومتر در چهار شهرستان نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه با کشور افغانستان دارای مرز مشترک است.