دکتر ناصر ابراهیمی دریانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: نتایج این تحقیقات نشان داده اند که این موضوع در سن بالای ۵٠ سال بیشتر رخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه همزمان با ابتلا به کبد چرب در این افراد آنزیم های کبدی هم از سطح نرمال خارج می شوند، افزود: اکثر این افراد علاوه بر ابتلا به کبد چرب دچار بزرگی طحال نیز می شوند که این موضوع در نهایت منجر به سیروز کبدی و در مواردی، سرطان می شود.
عضو پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، چاقی را زمینه ساز بروز مشکلات کبدی در افراد اعلام و به خانواده ها توصیه کرد که فرزندان خود را چاق بار نیاورند.
ابراهیمی دریانی تاکید کرد که مصرف انواع فست فودها همانند پیتزا، همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده، سس و غذاهای چرب سبب بروز خطر سکته قلبی می شود و خطر بروز مشکلات کبدی را هم افزایش می دهد. اگر فردی تمایل به مواد قندی را در بدن خود افزایش دهد، اصلاح آن سخت و دشوار است.
وی اضافه کرد: افراد چاق به خصوص آنهایی که چاقی در ناحیه شکم و پهلو ها دارند نسبت به کسانی که لاغر هستند بیشتر در معرض خطر بیماریهای کبدی و طحال قرار دارند.
عضو پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: آنافیلاکسی عارضه ای هست که به علت واکنش های سریع حساسیتی در بدن رخ می دهد همانند افرادی که با تزریق آمپول پنی سیلین به یکباره دچار انقباض عضلات حلق و نای، شوک و خفگی می شوند و یا افرادی که به علت نیش زنبور دچار واکنشهای حساسیتی حاد می شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این بیماری درمان پذیر است؟ گفت: این بیماری درمان پذیر است، به شرط آنکه بیماری زود تشخیص داده شود و بیمار تحت درمان قرار گیرد.
ابراهیمی دریانی اظهار داشت: شیوع این بیماری در دنیا روند طبیعی را طی می کند و در ایران نیز مانند سایر کشورهاست.
وی به عوارض مصرف خودسرانه داروها اشاره و به مردم توصیه کرد که از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنند.
عضو پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: این موضوع می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد و باید به شدت از آن پرهیز کرد.
«کبد چرب بیماری شایعی در جامعه است. انباشته شدن چربی در سلول های کبدی می تواند به التهاب این سلول ها منجر شود و در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می شود.»