امامجمعه موقت شهرکرد در این برنامه معنوی در سخنانی گفت: از مستحباتی که در شرع مقدس اسلام به آن دستور داده شده است، نماز استسقا یا همان نماز طلب باران است که از مومنان خواسته شده است در مواقع بروز خشکسالی و کمبود باران آن را به پا دارند و از خداوند بارش باران را طلب کنند.
حجتالاسلام فاطمی با بیان اینکه این طلب و درخواست کمک از پروردگار به هنگام بروز مشکلات و سختیها با فطرت و ذات بشر در هر دین و آیینی سازگار است، افزود: اقامه طلب باران در دوران گذشته و چه بسا از سوی معصومین (علیهمالسلام ) نیز انجام و تجربه شده است و مومنان اعجاز الهی را در پاسخ به این طلب دیدهاند.
وی با اشاره به اینکه برخی با توجه به وجود فناوری و دستگاههای پیشرفته برای پیشبینی شرایط جوی درباره علت اقامه نماز باران سوال میکنند و منظور اقامهکنندگان این نماز را جویا میشوند، تصریح کرد: جواب آن است که در بسیاری از مواقع، پیشبینیهای انجام شده به آن نتیجهای که مد نظر بوده منجر نشده است و یا بر فرض صحت و دقت این پیشبینیها علت آنکه مردم به دور هم جمع شدهاند و نماز باران را اقامه میکنند آن است که کمبودهای پیش آمده از نبود بارشها با بارندگیها اندک جبران نخواهد شد و بنابراین با اقامه نماز باران از خداوند درخواست میشود تا تمامی منابع آبی را به شکل مطلوب گذشته باز گرداند.
فاطمی یادآور شد: در چند سال اخیر به دلیل کمبود بارشها رودخانه زایندهرود در استان دچار خشکی و کمآبی شده است و بسیاری از روستاهای چهارمحال و بختیاری که خود دارای منابع آبی سرشار بودهاند در حال حاضر با تانکر آبرسانی میشود و به جز موضوع آب شرب، مردم در کشاورزی و دیگر امور خود نیز به دلیل کمآبی با مشکل مواجه هستند از این رو اقامه نماز باران برای رفع این مشکلات است.
امامجمعه موقت شهرکرد با تاکید بر آنکه اقامه نماز باران باید بارها تکرار و در همه شهرها و روستاها برپا شود، افزود: عدهای سوال میکنند که چرا پیش از این برای اقامه نماز اقدامی صورت نگرفته است که باید اعتراف کرد در گذشته غفلت شده است و علت آن نیز به این موضوع باز میگردد که در گذشته برخی مومنان بر این نظر بودند که اگر عدهای برای اقامه نماز اقدام کردند و بارانی نبارید ممکن است ایمانها متزلزل شود و مردم دچار شک و شبه شوند.
وی به اقامه نماز باران در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی توسط آیتالله سید محمد خوانساری اشاره و تصریح کرد: در آن زمان نیز عدهای از جمله علمای زمان به دلیل ترس از تزلزل ایمانها با این اقدام آیتالله خوانساری مخالفت کردند ولی ایشان شجاعانه پا به میدان گذاشتند و نماز را در شهر قم اقامه کردند.
امامجمعه موقت شهرکرد با بیان اینکه نماز باران نیز همچون دیگر دعاها به شمار میرود و اگر حکمت و مشیت خداوند بر استجابت آن باشد، باران نیز خواهد بارید، گفت: این یک امر طبیعی است و همه مردم نیز آن را تجربه کردهاند و میدانند که اگر مشیت الهی مقدر شود، دعا نیز مستجاب خواهد شد.
فاطمی افزود: دستور شرع آن است که به هنگام گرفتاری نماز و دعا انجام شود و در شرایط کنونی نیز کمبود آب و خشکسالی گرفتاریهای بسیاری را به وجود آورده است و نزاع و خونریزی از پیشامدهای احتمالی این گرفتاری است که خواندن نماز را ضرورت میبخشد.
وی در ادامه اظهار داشت: داستان اصلی آن است که خداوند نعمتی را که به کسی عطا کرده است از او دریغ نمیکند مگر آنکه تغییر رویهای رخ بدهد و بنده در مسیر عصیان و گناه قرار گیرد.
امامجمعه موقت شهرکرد با اشاره به آنکه احادیث و روایات بیان کننده آن است که منع آسمان از باران به دلیل گناهان است، افزود: غفلت، اشتباه، گناه و معصیت همراه با جسارت و بیادبی به ساحت پروردگار رخ داده است که از پروردگار میخواهیم همگان از خواب غفلت بیدار شویم، هوشیاری یابیم و به دامن دین بازگردیم.
وی یادآور شد: تفضل خداوند به زنان برای عفت، به جوانان برای بازگشت و توبه، به حاکمان برای عدل و عدالت، به خلقالله برای انصاف و به همه گروهها و قشرها دعایی است که امید است با استغفار و توبه مستجاب شده و درهای رحمت الهی به روی مردم گشوده شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
۹۶.۱ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است و این موضوع بر افت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.