تهران-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با ناشران مجمع دفاع مقدس با بیان اینکه برای افزایش آثار در این مجمع، کارهای روی زمین‌مانده زیادی وجود دارد، گفت: دفاع مقدس را باید از دیدگاه پدران و مادران شهدا نگاه کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، تعدادی از ناشران مجمع دفاع مقدس صبح امروز (جمعه ۲۶ آذرماه) با محمد مهدی اسماعیلی در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفت و گو کردند.

وزیر فرهنگ در این جلسه، اظهار داشت: در حوزه دفاع مقدس نیاز به تولید آثار و فعالیت های بیشتری داریم و آثار در این زمینه باید به بیش از ۱۰۰ برابر برسد. دفاع مقدس، بُرش های مختلف و نیروهای عاملی مانند سپاه و ارتش داشت. در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، نزدیک به ۶۰ جلد اسناد نیروی زمینی ارتش منتشر شد، همچنین سهم نیروهای هوایی ارتش در ماه های اول جنگ بی نظیر است.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس را باید از دیدگاه پدران و مادران شهدا نگاه کرد، تاکید کرد: رنجی که پدران و مادران شهدا برای اعزام فرزندان شان به جبهه کشیده اند باید ثبت شود.

به گفته وزیر فرهنگ، هم اکنون ۳۳ سال از جنگ می گذرد و نسلی که درگیر جنگ بوده اند بالای ۶۰ سال هستند، از سوی دیگر بر اساس آماری که به تازگی دریافت کردم، بیش از ۸۰ درصد از پدر و مادر شهدا فوت کرده اند. بنابراین، از تقلیل دادن کار دفاع مقدس در قالب یک تشکل حذر دارم.

وی با اشاره به اختصاص ۲ درصد بودجه دستگاه ها به امور فرهنگی، خاطرنشان کرد: در بودجه امسال، دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی مجاز شدند ۲ درصد از بودجه خود را در حوزه های فرهنگی، سینمایی و ناشران هزینه کنند. بنابراین در این زمینه می توان برنامه ریزی کرد که به عنوان مثال ۲۰۰ اثر شاخص دفاع مقدس به زبان های خارجی ترجمه کنیم.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه در حوزه افزایش آثار دفاع مقدس باید کار قوی، مُتقن و با کیفیت انجام دهیم، خطاب به ناشران تاکید کرد که در این زمین هیچ محدودیتی وجود ندارد.

اسماعیلی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه گونه آمادگی دارد و اگر ظرفیت ناشران ۱۰۰ برابر باشد این ظرفیت در وزارت فرهنگ هم ۱۰۰ برابر می شود اما ناشران باید برنامه دقیق سه تا چهار ساله ارایه دهند.

انقلاب اسلامی در دنیا غریب است
وی با بیان اینکه از ما پذیرفته نیست که اشتباهات قبلی را تکرار کنیم، گفت: بودجه و امکانات کم اما فضا و مطالبه زیاد است اما با برنامه ریزی و تنظیم درست اهداف باید به این برنامه ها عمل کرد. همچنین پیوست رسانه ای قدرتمندی در این زمینه باید گنجانده شود. انقلاب اسلامی با پیام های جهانی و انسانی در دنیا در غربت است و هر طور بخواهند ایران هراسی و اسلام هراسی را ترویج می دهند.
به گفته وزیر فرهنگ، هر چقدر آنها قوی باشند، ما هم باید درست هزینه کنیم.  
اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه مجمع ناشران دفاع مقدس را خانواده خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می دانیم، افزود: وزارت فرهنگ وظیفه پشتیبانی از ناشران دفاع مقدس را دارد.  
وی تاکید کرد: وزارت فرهنگ با ناشران دفاع مقدس در زمینه افزایش تولیدات ادبیات این حوزه مشارکت می کند و در صورتی که نیاز به تشکیل ستادی در این زمینه است، باید شکل بگیرد تا با برنامه ریزی، مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه ادبیات دفاع مقدس در داخل و خارج از کشور عملیاتی شود.

نمایش شکست از دفاع مقدس ارایه نکنیم
به گزارش ایرنا، در ادامه این دیدار، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در انقلاب چیزی به نام حمایت نداریم بلکه مشارکت داریم، اظهار داشت: خود را ملزم به محقق کردن مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه دفاع مقدس کنیم. در حال حاضر، بزرگترین خوانندگان کشور، خوانندگان دفاع مقدس هستند.  
وی افزود: حق نداریم نمایش شکست برای دفاع مقدس ارایه بدهیم و نمایشگاه یا فروشگاهی راه اندازی کنیم که مخاطب نداشته باشد. در حوزه ادبیات دفاع مقدس، جزییات این طرح ها را به منظور دستیابی به یک طرح موفق با هم بررسی می کنیم.
احمدوند با بیان اینکه کارگروه دفاع مقدس در قم شکل گرفته است، ادامه داد: جلسات این کارگروه هر هفته با ناشران قمی برای شکل گیری نهضت تولید حوزه دفاع مقدس در حال برگزاری است و این کارگروه از هفته آینده در تهران با حضور ناشران مجمع دفاع مقدس برگزار می شود.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ همچنین به این نکته اشاره کرد که هیأت خریدِ وزارت فرهنگ باید از ناشران مجمع دفاع مقدس، لیست پیشنهادی برای خرید کتاب های این حوزه را دریافت کند.

چاپ ۲۷ هزار عنوان کتاب دفاع مقدس
به گزارش ایرنا در ادامه این نشست، رحیم مخدومی، مدیر انتشارات رسول آفتاب و رییس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، اظهار داشت: هرچند ضرورت ها و تاکیدات مقام معظم رهبری را در حوزه دفاع مقدس می دانیم اما خیلی اوقات دچار غفلت می شویم. کوتاهی ها باید برای پیدا کردن علت ها مدام مرور شود و افتخارمان در دولت انقلابی این باشد که یک گام به منویات ایشان نزدیک شویم.  
مخدومی با بیان اینکه ادبیات جنگ، بشارتی است و اگر بر تزریق امید و طراوت به نسل جوان تاکید داریم باید به گزاره ملکوتی در قرآن ایمان بیاوریم، افزود: حدود چهار دهه برای ادبیات دفاع مقدس کار و در این چهار دهه ۲۷ هزار عنوان کتاب چاپ کردیم اما ظرف یک سال ۹ هزار و ۵۰۰ کتاب در حوزه ادبیات همچنین کودک و نوجوان با هزینه بیت المال ترجمه شد.
مدیر انتشارات رسول آفتاب آمار کتاب های ترجمه و چاپ شده ادبیات و کودک و نوجوان را بیش از یک سوم آثار چاپ شده دفاع مقدس در ۴۰ سال گذشته دانست و این آمار را نگران کننده اعلام کرد.  
مخدومی تاکید کرد: بر اساس مطالبه و فرمایش مقام معظم رهبری، کار در حوزه ادبیات دفاع مقدس باید ۱۰۰ برابری شود و بر این باور هستم ستادی باید در این زمینه شکل بگیرد.  
فقط ۱۸۰ ناشر فعال دفاع مقدس داریم
امیر شهریار امینیان، عضو مجمع ناشران دفاع مقدس در این جلسه با بیان اینکه وارد دوره ای شدیم که در خانه واقعی خودمان حضور داریم، تاکید کرد: دوستانی که در وزارت فرهنگ، مسوولیت مختلفی دارند از بدنه گفتمان انقلاب اسلامی هستند و با وجود نقدها، همراهی و نگاه مشترک به توسعه فرهنگی دفاع مقدس دارند.  
وی گفت:  فرهنگ دفاع مقدس یک مطالبه حداکثری است که مورد توجه قرار نگرفت. مجمع ناشران دفاع مقدس با سابقه و بدنه ای که از ناشران فعال دولتی و خصوصی دارد، یک ظرفیت محسوب می شود.  
امینیان با ارایه آماری از چاپ کتاب های دفاع مقدس توسط ناشران این حوزه، خاطرنشان کرد: در هفت سال گذشته هزار و ۱۴۳ ناشر در حوزه دفاع مقدس و ۹ هزار و ۴۶۰ عنوان اثر تولید شد.
وی افزود: از هزار و ۱۴۳ ناشر، تعداد ۶۹۴ ناشر نیمه فعال و ۱۸۰ ناشر فعال داریم. یکی از سر فصل های موضوعی، توسعه متوازن نشر دفاع مقدس است اما از این تعداد ناشر، فقط ۱۸۰ ناشر فعال داریم که نشان دهنده توسعه نامتوازن است.
عضو مجمع ناشران دفاع مقدس با بیان اینکه همه ناشران دفاع مقدس باید  فعال باشند، گفت: در فهرست های مربوط به مصوبات کاغذ، ۷۰ درصد ناشران دفاع مقدس جایگاه ندارند.
محمد حسین کریم پور نیز به عنوان آخرین سخنران این نشست، تاکید کرد: رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تمدن و مواردی است که در ۴۰ سال اول جا ماند.
وی تاکید کرد: دولت سیزدهم مسوولیتی بر گردن دارد که در این ۴۰ سال بر گردن دولت دیگری نبود و این دوره جدید، سخت تر از دوره قبلی است