محسن علیزاده شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: ما شاهد تغییراتی در بودجه ۱۴۰۰ بودیم که بر اساس آن اعتباراتی به حوزه محرومیتزدایی متناسب با شرایط مناطق کمبرخوردار تخصیص یافت.
نماینده سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰، مناطق محروم استان فارس نیز میبایست با توجه به شرایط هر منطقه از این اعتبارات برخوردار میشدند. در واقع در بودجه ۱۴۰۰ توجه ویژهای به مناطق محروم شد و موضوع محرومیتزدایی از مناطق کمبرخوردار در دستورکار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: البته این اعتبارات به طور دقیق و عادلانه هزینه نشد. به عنوان مثال اعتبارات محرومیتزدایی در یک شهرستان که زیرساخت راههای روستایی آن با مشکلات بسیاری رو به رو بود در محل دیگری هزینه شد. اما خوشبختانه با روی کار آمدن دولت سیزدهم، اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خورد.
علیزاده بیان کرد: با توجه به اینکه دولت سیزدهم رویکردی جدی در حوزه محرومیتزدایی دارد و به دنبال ایجاد توازن منطقهای است قطعا شاهد افزایش اعتبارات در این زمینه و توزیع متوازن و متناسبتری خواهیم بود.
وی عنوان کرد: اگر این اعتبارات در مناطق محروم هزینه شود و با همکاری و مشارکت قرارگاههای محرومیتزدایی بخشی از محرومیتهای موجود را پوشش بدهیم میتوانیم شاهد بهبود وضعیت مناطق کمبرخوردار استان در حوزه محرومیتزدایی باشیم. این اتفاق خوب حتی میتواند منجر به کاهش مهاجرت از مناطق محروم شود.
او افزود: البته انتظار میرود که در زمینه محرومیتزدایی از ظرفیت قرارگاههای محرومیتزدایی و گروههای جهادی که به صورت عاشقانه و فی سبیل الله کار میکنند استفاده شود.
علیزاده یادآور شد: اعتبارات محرومیتزدایی در سرفصلهای مشخص شده هزینه میشود. این اعتبارات برای حوزههای آموزش، بهداشت، توسعه راهها و آبرسانی در نظر گرفته شده و قطعا در این حوزهها طرحهای نیمه تمامی وجود دارد که از سالهای گذشته باقی مانده است. خوشبختانه دولت به اتمام رساندن این طرحها را در اولویت قرار داده و پس از اتمام این طرحها نیز پروژههای جدیدی را آغاز خواهد کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: ناگفته نماند که یکی از شعارهای دولت سیزدهم عدالت محوری است که از پایههای اساسی در نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار میرود. دولت سیزدهم از ابتدای فعالیتهایش گامهای محکمی در مسیر تحقق عدالت محوری در کشور برداشته است و امیدواریم این راه با قوت ادامه پیدا کند.
وی بیان داشت: برخلاف اینکه برخی معتقد هستند که دولت سیزدهم سفرهای استانی را خیلی زود شروع کرده است. اما من بر این باور هستم که این سفرهای استانی باید زودتر هم آغاز میشد و حتی یک یا دو روز در هفته را به خود اختصاص میداد چراکه اگر مسئولان مشکلات مردم را از نزدیک لمس نکنند نمیتوانند در جریان این مشکلات و محرومیتها قرار بگیرند.
نماینده سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی، افزود: سفرهای استانی دولت موجب شد در برخی استانها این نوع نگرش و نگاه عمیقأ ایجاد شود که اقدامات جدی و اساسی برای رفع محرومیت در نقاط مختلف صورت بگیرد. میتوان گفت سفرهای استانی نقش مؤثری در شناخت از مناطق مختلف، توزیع عادلانهتر منابع و بررسی بهتر مشکلات مردم دارد و دولت میتواند از این طریق متناسب با مشکلات جاری استانها به تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ بپردازد.
آیتالله سید ابراهیم رییسی رئیسجمهوری یکشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۰ با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس کرد.
بر اساس ماده واحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور از حیث منابع و مصارف افزون بر ۳۶ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۷۰۴ میلیارد و ۶۲۸ میلیون (۳۶.۳۱۰.۷۰۴.۶۲۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال است.
مصاحبه از فرزانه قنبر دزفولی