به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز شنبه در جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان در سنندج که از جمله دستور کارهای آن ابلاغ استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی بود، اظهار داشت: در سالهای اخیر نظام صنفی فراز و نشیبهای زیادی را پشت سرگذاشته است و اکنون براساس دستورالعمل جدید عنوان نظام صنفی کشاورزی به اتاق اصناف کشاورزی تغییر پیدا میکند.
وی با اعلام اینکه اتاق اصناف کشاورزی در همه شهرستانهای استان تشکیل میشود، اضافه کرد: با توجه به اینکه کردستان یکی از استانهای مطرح کشور در بخش کشاورزی است باید با همه توان و استفاده از ظرفیتها نسبت به تشکیل اتاق اصناف اقدام شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: با تشکیل اتاق اصناف کشاورزی، اعتبار بخشی به پروانههای کشاورزی و هویت بخشی به کسب و کارهای این بخش را شاهد خواهیم بود.
سپری لازمه ایجاد اتاقهای اصناف کشاورزی را تشکیل اتحادیههای مربوطه در شهرستانها خواند و گفت: مجموعه جهاد کشاورزی استان به عنوان حامی در کنار اتحادیه ها و اتاق اصناف کشاورزی حضور دارد تا آنها در انجام رسالت های محموله موفق عمل کنند.
وی اظهار داشت: تشکلهای کشاورزی باید در همه شرایط پویا باشند نه اینکه در زمان ایجاد مشکلی به بزرگنمایی و اظهارنظر در رابطه با آن بپردازند.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.
از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن در سال است