تهران- ایرنا- رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی از آماده شدن ۲۱ نسخه اولیه سندهای استانی آمایش سرزمینی بخش صنعت، معدن و تجارت به تفکیک شهرستان‌های هر استان خبر داد.

به‌گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "احمد تشکینی" امروز (شنبه) در نشست هم اندیشی وزیر صنعت، معدن و تجارت با نهادهای سرمایه گذار افزود: یکی از برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوع آمایش صنعتی، معدنی و تجاری است که عدم توجه به موضوع آمایش در دهه های اخیر مشکلات عدیده و ملاحظات زیست محیطی را به دنبال داشته است.

وی با بیان اینکه در این حوزه چند گام عمده و مشخص برمی‌داریم، ادامه‌داد: در ابتدا برای هر استان به تفکیک هر شهرستان باید مشخص شود که چه تعداد اشتغال در چهار سال آینده مورد نیاز است.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی اضافه‌کرد: در گام بعدی باید مشخص شود کدام فعالیت در بخش صنعت، معدن، بازرگانی داخلی و تجارت خارجی می‌تواند اشتغال مورد نیاز در آن شهرستان و استان را تامین کند.

تشکینی با بیان اینکه در این حوزه چند مولفه مورد توجه است، گفت: این مولفه ها شامل طرح‌های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد، طرح‌های توسعه‌ای، به‌کارگیری ظرفیت‌های بلااستفاده، طرح‌های ایجادی، احیای معادن، توسعه زیرساخت‌ها و شهرکهای صنعتی هستند.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با کمک سازمان‌های صمت استانی چارچوب اولیه را تدوین می‌کند، بیان‌داشت: گام بعدی، موضوع راستی‌آزمایی برای این سند آمایش است که مورد تاکید وزیر صمت نیز هست و در این زمینه از نظرات نمایندگان مجلس، بخش خصوصی، اتاق‌های اصناف، بازرگانی، خانه‌های صنعت، معدن و تجارت استفاده خواهیم کرد.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی تصریح کرد: پس از مشخص شدن اشتغال مورد نیاز و فعالیت های دارای ظرفیت برای تامین این اشتغال، باید مشخص شود کدام فعالیت‌ها در این چهار حوزه قابلیت عملیاتی شدن را دارند.

وی گفت: ۲۱ نسخه اولیه سند های استانی آمایش سرزمینی بخش صنعت، معدن و تجارت به تفکیک شهرستانها آماده شده است که این اسناد نقشه راه وزارت صمت در چهار سال آینده خواهد بود و تقسیم کار لازم با استانداران، فرمانداران، مجلسیان، اتاق ها و بخش خصوصی انجام می‌شود.