تهران-ایرنا- سومین روز بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که به بخش آیینی‌سنتی اختصاص داشت شاهد پرده‌خوانی نقالِ نابینا بود.

به گزارش شب شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، روز سوم بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که از صبح امروز در در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری برگزار شد و تا عصر ادامه داشت، قصه‌گویانی از ایران در بخش «آیینی‌سنتی» با یکدیگر به رقابت پرداختند.
در ابتدا داوران و سپس منتقدان این بخش معرفی شدند که محمدرضا یوسفی، نویسنده و نظریه‌پرداز ادبیات کودک و نوجوان، داوود فتحعلی‌بیگی، پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون و مرشد مهدی چایانی، هنرمند و نقال پیشکسوت، داوران بخش «آیینی‌سنتی» و اردشیر صالح‌پور، نویسنده، پژوهشگر، کارگردان و مدرس تئاتر، بهاره جهاندوست، نقال، مجری و مدرس شاهنامه‌خوانی و علی خانجانی، نویسنده و صاحب‌نظر در عرصه قصه‌گویی منتقدان این بخش هستند.
در اولین گام، شیرین کیخایی، از استان سیستان و بلوچستان با زبان محلی خود قصه بی‌بی سه‌شنبه را نقل کرد.
نقش پررنگ شاهنامه در زندگی بختیاری‌ها
اجرای دوم این بخش به امیرمحمد موسایی‌گله از استان چهارمحال و بختیاری با قصه «پادشاهی کیکاووس» اختصاص داشت.
وی که لباسی از دیار چهارمحال و بختیاری به تن داشت با خواندن شعری از شاهنامه وارد صحنه شد و گفت: ما بختیاری‌ها به شاهنامه خواندن علاقه داریم و هنوز که هنوز است زمانی که دختری از دیار ما ازدواج می‌کند، یک جلد شاهنامه روی جهیزیه‌اش می‌گذاریم یا اگر جوانی را از دست بدهیم سوگ سیاوش را می‌خوانیم.
در ادامه، این قصه‌گو که ۱۶ سال بیشتر نداشت، داستان پادشاهی کیکاووس و سفرش به مازندران را برای تصاحب آن منطقه تعریف کرد.
رستم و اسفندیار، سومین قصه‌ای بود که المیرا موری از استان خوزستان آن را نقل کرد. این قصه‌گو درباره پیکار دو شاهزاده از یک دودمان که هر دو سهمی از حذف یک تخت و دیار داشتند، گفت و شعرهای شاهنامه فردوسی را خواند.
سیدیاسین آل‌داوود از استان سمنان با قصه جنگ رستم با پولادوند، چهارمین قصه‌گویی بود که ابتدا برای بیان قصه از حاضران رخصت خواست و سپس بخشی‌هایی از جنگ رستم و پولادوند را تعریف کرد.
مسعود اکرمی از استان یزد آخرین قصه‌گویی بود که در این بخش قصه نقل رستم و اشکبوس را برای مخاطبان خود تعریف کرد.

«ماجرای مورچه کوچولو»؛ اولین اجرا با زبان اشاره
معصومه پورامام‌علی اولین فردی بود که در بخش غیررقابتی جشنواره، قصه «ماجرای مورچه کوچولو» را با زبان اشاره روایت کرد.

بخش دوم از روز سوم بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،  با داستان نقل اکوان دیو، از امیر تنها از استان گیلان آغاز شد. 

مشکات عباسیان از استان بوشهر با قصه بحر طویل و خوان سوم رستم، دومین قصه‌گوی این بخش بود.
نقل آشنایی رستم و تهمینه از زبان قصه‌گوی نابینا
قصه آشنایی رستم و تهمینه، سومین اثری بود که حسین غلامی از استان مازندران آن را نقل کرد.
این قصه‌گو نابینا از موسسه نابینایان توانمند قائم، قائمشهر در این جشنواره شرکت کرده بود و پرده‌خوانی می‌کرد. این پرده‌خوان در ادامه به تولد سهراب فرزند رستم و تهمینه اشاره کرد.

آتنا بیات، از استان مرکزی با قصه تازیانه بهرام، قصه‌گوی بعدی بود.

رقابت قصه‌گویان بخش «ملی» جشنواره قصه‌گویی در چهارمین روز

روز چهارم بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی یعنی یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ به قصه‌گویان بخش «ملی» اختصاص می‌یابد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، روز یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ و در چهارمین روز از بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری برگزار می‌شود، قصه‌گویان بخش «ملی» با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.
بدین‌ترتیب از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۱ هیوا ملکی، از استان کردستان با قصه خرس شمشیر به دست، شکیبا حاتمی، از استان لرستان با قصه پرنده نصیحت‌گو و مرد طمع‌کار، مریم زارع، از استان یزد با قصه خدجه کر کرو، سوگند صابری از استان خراسان شمالی با قصه نی، و اعظم رهنما از استان اصفهان با قصه راز آیینه، با یکدیگر رقابت می‌کنند.
ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۳ لیلا مکانی از استان تهران با قصه عروسی آقای هزارپا، چیمن حیدری از استان آذربایجان غربی با قصه باد سام، ضحی مختارپور از استان یزد با قصه گم‌شده گم‌نشده، مینا عسگری، از استان کردستان با قصه خفاش دیوانه و الهه تاجیک از استان تهران با قصه این چه پرنده‌ای هست؟ رقابت خواهند داشت.
همچنین از ساعت ۱۵ تا ۱۷:۳۰ علیرضا یادگاری از استان مرکزی با قصه راز چشمه‌ها،، شیما صمدی از استان کردستان با قصه خوشحال باش مرغک من، سارا میرزایی از استان خراسان رضوی با قصه زال و سیمرغ، فرانک حیاتی از استان کرمانشاه با قصه طبیب طماع، سها علایی از استان سمنان با قصه کلاه شادی، هادی رفیعی از استان زنجان با قصه مترسک، ستاره خالقی از استان تهران با قصه خجه پر چونه، شبنم سیدی از استان کرمان با قصه نیت، شکیبا فرخی از استان کرمانشاه با قصه «خاله کفشدوزک، محبوبه صرفی از استان سمنان با قصه ننه گلاب و مهدیس اخلاقی از استان البرز با قصه گل بلور و خورشید، با هم به رقابت می‌پردازند.
در چهارمین روز جشنواره محبوبه بنازاده از استان یزد قصه شتر رقاص، را ساعت ۱۵ در بخش خارج از مسابقه نقل خواهد کرد.
جلسه نقد و بررسی قصه‌های ارائه شده در بخش «ملی» نیز پس از آخرین اجرا در ساعت ۱۸ آغاز می‌شود و تا ۱۹:۳۰ ادامه خواهد داشت.

بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی صبح روز ۲۵ آذر ۱۴۰۰ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار کرد و تا روز ۳۰ آذر ادامه دارد.
این رویداد از صفحه رسمی کانون در اینستاگرام، و آپارات کانون، پرتال کانون و سایت خبری کانون، نمایش داده می‌شود.