صفیه احمدی زاده روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مونوکسید کربن گازی بی رنگ بی بو و بی مزه است که به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود.
وی با بیان اینکه مسمومیت شدید با مونوکسید کربن می تواند منجر به مرگ شود،اظهار داشت: هنگامی که بدن بیش از اندازه مونوکسید کربن تنفس کند گاز جایگزین اکسیژن به خون میشود و در نتیجه سلولهای بدن کارایی خود را از دست میدهند و فعالیت برخی اندامهای بدن متوقف می شود.
احمدی زاده ادامه داد: نداشتن تعادل، سرگیجه و تهوع از نشانه های مسمومیت با منوکسید کربن است که در صورت بروز نشانه ها باید سریعا به محیط اکسیژن رسانی شود.
وی بیان کرد: در صورت مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در ابتدا باید وسیله گرمایشی را خاموش کرد و برای تنفس به فضای آزاد رفت.
احمدی زاده همچنین افزود: استاندارد بودن طول دودکش بخاری و داشتن کلاهک مخصوص و همچنین قرارگیری دودکش به اندازه یک و نیم متر بالاتر از سطح پشت بام از نکات حائز اهمیت در پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.
مسوول آموزش مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین تصریح کرد: استفاده نکردن از شعله های اجاق گاز جهت گرم نگه داشتن خانه، خودداری از قرار دادن لوله خروجی بخاری داخل ظرف آب و بسته نبودن تمامی روزنههای جریان هوا به ویژه اتاق خواب از دیگر راهکارهای پیشگیری از این بحران است.
احمدی زاده همچنین اظهار داشت: توجه به رنگ شعله ها در فصل سرما بسیار مهم است و باید رنگ شعله بخاری و وسایل پخت و پز حتما آبی باشد و همچنین شهروندان به هیج وجه اجازه ندهند آبگرمکن منزلشان در حمام تعبیه شود.
وی ادامه داد: کنترل مسیر دودکش از نظر نشت گازهای سمی و دقت و توجه به داغ بودن لوله دودکش باعث می شود کمتر شاهد بروز این معضل باشیم.