به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، احمدعلی قربانیان اظهار داشت:با تلاش کارشناسان واحد حقوقی و گروه گشت، بازرسی و نظارت امورهای منابع آب تهران، شهرری و دماوند، ۲۳ حلقه چاه غیرمجاز با مجموع عمق ۵۳۵ متر و دبی ۱۱.۹ لیتر بر ثانیه پر و مسدود شد.
وی با اشاره به اینکه با انجام این عملیات از تخلیه سالانه ۲۲۴ هزار و ۷۰۰ متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی این امورها جلوگیری به عمل آمد، افزود: طی مدت مذکور با تلاش گروه گشت و بازرسی و اخذ دستور قضایی، ۱۵ حلقه چاه غیر مجاز در محدوده عملکرد امور منابع آب تهران و دماوند شناسایی شد.
قربانیان ادامه داد: در راستای کاهش میزان مصرف آب، کاهش هدر رفت آب، تغییر الگوی کشت و مدیریت وکنترل میزان بهره برداری از چاه های دارای پروانه بهره بردای، نیز نسبت به نصب ۱۱ دستگاه کنتور حجمی و هوشمند بر روی چاه های پروانه دار توسط امور آب تهران اقدام شد.
به گزارش ایرنا، برداشت بی رویه و بی حساب و کتاب از سفره های آب زیرزمینی باعث فرونشست زمین در استان تهران است، این پدیده خطرناک اگرچه می تواند در اثر سایر پدیده های طبیعی زمین شناسی مانند زمین لرزه، انحلال سنگ های گچی، نمکی یا آهکی، آب شدن یخ ها و حرکت های آرام پوسته و خروج گدازه از پوسته جامد زمین یا فعالیت های انسانی مانند معدنکاری، برداشت سیالات زیرزمینی مانند آب های زیرزمینی، نفت یا گاز ایجاد شود، اما به گفته کارشناسان، کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی، مهمترین دلیل فرونشست زمین بویژه در ایران به شمار می رود.
کاهش بارش، مدیریت نکردن مصرف آب در بخش کشاورزی، رعایت نکردن سهمیه برداشت آب توسط برخی کشاورزان و استفاده از روش های سنتی آبیاری، افزایش مصرف آب توسط صنایع و مردم باعث شده تا بخش قابل توجهی از منابع آبی در سراسر کشور خشک شود و سطح سفره های زیرزمینی بشدت پایین بیاید این مساله موجب شده تا حفره های تهی از منابع آبی بر اثر وارد آمدن فشار طبقات فوقانی زمین فرو بریزد و پدیده فرونشست زمین در بسیاری از مناطق به ویژه استان تهران اتفاق بیفتد.
آمارها حاکی است که از حدود ۴۲ هزار حلقه چاه حفر شده در استان تهران بیش از ۲۸ هزار حلقه غیرمجاز است که از این تعداد چاه غیر مجاز، سالانه ۴۰۶ میلیون متر مکعب آب برداشت میشود.